Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Dog Breeds

Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Mada » 13 Jan 2010, 13:49

Sveicināti visi pūkaino un garausaino saimnieki un fani jaunajā forumā!

Image

Image
Last edited by Mada on 13 Jan 2010, 16:22, edited 2 times in total.
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Mada » 13 Jan 2010, 14:29

Standarts

IZCELSMES VALTS: ASV

FCI KLASIFIKĀCIJA: 8.grupa

VISPĀRĒJS RAKSTUROJUMS

Kokerspaniels ir vismazākais pārstāvis sporta suņu grupā. Tam raksturīgs spēcīgs, kompakts ķermenis un smalki veidota, ķermeņa lielumam proporcionāla galva. Ķermenis stingri balstās uz spēcīgām, taisnām priekškājām, taisnu muguras līniju, kura iet slīpumā virzienā uz pakaļkājām; pakaļkājas spēcīgas ar izteiktiem leņķiem. Amerikāņu kokerspanielam raksturīgs ātrums savienojumā ar lielu izturību. Sunim jābūt atraisītam un dzīvespriecīgam, saprātīgam, līdzsvarotam un ar savu izturēšanos jādemonstrē nepārvarama vēlme darboties. Harmoniski veidotu suni jāvērtē augstāk kā tādu, kuram ir krasi kontrasti starp labām un sliktām eksterjera pazīmēm.

IZMĒRS, PROPORCIJAS, VEIDOJUMS

Izmērs: ideāls augstums skaustā pieaugušam sunim sasniedz 38 cm, pieaugušai kucei 35 cm. Pieļaujama auguma svārstība 1,5 cm ietvaros. Suns, kura augums lielāks par 40 cm un kuce, kuras augums ir lielāks par 37 cm tiek diskvalificēti. Sunim, kura augstums ir mazāks par 36,5 cm un kucei, kuras augstums ir mazāks par 34 cm vērtējums tiek samazināts. Suņa augstumu nosaka mērot no lāpstiņas augstākā punkta perpendikulāri uz leju līdz ķepas pamatnei. Mērījuma laikā sunim jāstāv dabiskā pozā, kad priekškājas un pakaļkājas novietotas paralēli.

PROPORCIJAS

Amerikāņu kokerspaniela ķermenis veidots tā, ka attālums no krūšu kaula līdz sēžas pauguram ir lielāks nekā attālums no krūšu kaula līdz zemei. ķermenim jābūt pietiekami garam, lai suns varētu attīstīt taisnu un brīvu soli. Amerikāņu kokerspaniels nekad nedrīkst izskatīties zems un garš.

GALVA

Galvai jābūt veidotai proporcionāli suņa lielumam un to vērtējot uzmanību jāpievērš sekojošām pazīmēm:

Izteiksme: Lūdzoša, atklāta, maiga un pievilcīga.

Acis. Apaļas un piepildītas, skats vērsts uz priekšu. Acu griezums pateicoties plakstiņu veidojumam it kā piešķir acīm ovālu formu. Acis nav mazas vai izvalbītas. Plakstu krāsojums ap acīm ir tumši brūns, jo tumšāks jo labāk.

Ausis. Nokarenas, garas, āda maiga, labi apaugušas un novietotas ne augstāk par acu plakstu apakšējo līniju.

Galvaskauss. Apaļš, bet ne pārspīlēti, bez tendences uz plakanumu. Uzacis labi izteiktas, ar izteiktu pāreju. Galvaskausa kauli zem acīm labi attīstīti, vaigu kauli nav izcelti. Purns palts, apjomīgs, ar līdzenu kvadrātveida zodu. Pareizas proporcijas : attālums no deguna pamatnes līdz deguna galam ir puse no attāluma no deguna pamatnes līdz galvaskausa pamatnei.

Deguns. samērīgs attiecībā pret pieri un purnu, ar stingri veidotām, attīstītām nāsīm, kādas raksturīgas sporta suņiem. Deguns ir melnā krāsā melnajiem, melnajiem ar lāsumiem un melni baltajiem suņiem, pārējo krāsu suņiem tas var būt brūns, tumši ruds vai melns - jo tumšāks, jo labāk. Deguna krāsa harmonē ar acs plakstiņu krāsu.

Lūpas. Augšlūpa ir pilnīga un pietiekami apjomīga, lai noslēgtu zodu.

Zobi. Labi attīstīti, ne pārāk mazi un novietoti šķērveida sakodienā.

KAKLS, ĶERMEŅA AUGŠĒJĀ LĪNIJA, ĶERMENIS

Kakls. Pietiekami garš, lai ļautu sunim labi saost medījumu, bez liekās ādas pakaklē. Stingri paceļas no pleciem un sašaurinās galvas virzienā.

Ķermeņa augšējā līnija. Viegli krītoša virzienā uz muskuļotiem gurniem.

Ķermenis. Krūškurvis apjomīgs, zems, zemākais punkts nav augstāks par elkoni, krūtis pietiekami platas, atbilstošas suņa sirds un plaušu apjomam, tomēr ne tik platas , lai traucētu priekškāju pareizām -paralēlām kustībām. Mugura stingra. Viegli un vienmērīgi nolaidena virzienā no kakla uz kupētas astes pamatni. Kupētā aste ir novietota un tiek turēta muguras līnijas līmenī vai nedaudz augstāk, bet tā nekad nestāv taisni uz augšu līdzīgi kā terjeriem un nekad tik zemu kā bailīgam sunim. Sunim kustoties aste luncinās.

PRIEKŠKĀJAS

Pleci ar lāpstiņām veido 90 grādu leņķi, kas ļauj sunim brīvi kustināt priekškājas, tās izmetot uz priekšu. Pleci ir nevainojumi veidoti un nolaideni bez izvirzījuma uz āru un elkoņi vērsti uz aizmuguri, veidojot leņķi, kurš ļauj ribām atsperīgi kustēties. Skatoties uz suni no sāniem, elkoņi ir uz vienas līnijas ar plecu lāpstiņu augstāko punktu. Priekškājas ir paralēlas, taisnas, ar spēcīgu kaulu uzbūvi, muskuļotas un cieši piekļautas ķermenim. Pēdas augšdaļa īsa un stingra. Priekškāju nagi drīkst būt apgriezti. ķepa konpakta, liela, apaļa un stingra ar raupjiem spilventiņiem, drīzāk vērsta uz iekšu kā uz āru.

PAKAĻKĀJAS

Gūžas platas, kājas apjomīgas un muskuļotas. Skatoties no mugurpuses, pakaļkājas ir paralēlas kā kustībā, tā miera stājā. Tās ir spēcīgas, muskuļotas, ar labi izteiktiem leņķiem un labi izteiktām ciskām. Locītavas ir stingras un negriežas ne kustībā, ne miera stājā. ķepas stingras, labi pieguļ pamatam. nagi pakaļkājām drīkst būt apgriezti.

APSPALVOJUMS

Uz galvas īss un zīdains, uz pārējām ķermeņa daļām vidēji garš ar pietiekamu pavilnu ādas aizsardzībai. Ausis, krūtis, vēders un kājas labi apaugušas, bet ne tā, lai traucētu saskatīt suņa ķermeņa patiesās līnijas un neļautu tam brīvi kustēties kā lieliski apaugušam sporta sunim. Apspalvojuma struktūra ir daudz nozīmīgāka par apspalvojuma garumu. Tas ir zīdains, smalks vai viegli viļņots ar tādu struktūru, kas nosaka tās vieglu kopšanu. Pārmērīgs apspalvojuma daudzums, lokainums vai pakulaina struktūra tiek uzskatīta par trūkumu. Elektrisko dzirkļu izmantošana muguras trimēšanai nav vēlama. Trimingam jāatklāj suņa ķermeņa formas patiesās līnijas un tam jābūt tā izpildītam, lai suns izskatītos pēc iespējas dabiskāk.

KRĀSAS:

Melnie. Tīra, melna krāsa, grupā iekļauti arī melnie ar lāsumiem. Melnam kokeram jābūt kraukļa (ogles) melnam, brūngana vai sarkanīga vilnas nokrāsa nav pieļaujama. Nedaudz baltas krāsas uz kakla vai/un pakaklē ir pieļaujama, bet balta krāsa jebkurā citā vietā ir uzskatāma par diskvalificējošu pazīmi.

Jebkuras citas krāsas izņemot melnos (ASCOB). Jebkura viena toņa krāsa, izņemot melno, variējas no gaišas krēmkrāsas līdz tumši rudai, iekļauta tiek arī brūna un brūna ar lāsumiem. Vilnas krāsojumam jābūt vienmērīgam, gaišāks vilnas krāsojums pieļaujams dekoratīvi noaudzētajā vilnā ( " svārciņos" un " biksēs" ) . Neliels balts plankums uz krūtīm un pakaklē pieļaujams, bet baltas krāsas vilna jebkurā citā vietā uzskatāma par diskvalificējošu pazīmi.

Daudzkrāsainie. Divas vai vairākas krāsas labi izteiktas, vienai no tām jābūt baltai; melns ar baltu, ruds (no gaišas krēmkrāsas līdz tumši rudai) ar baltu, brūns ar baltu, raibi - balts ar citu krāsu sajaukts pa visu ķermeni, tāpat šīs krāsu kombinācijas ar lāsumiem. Svarīgi, lai lāsumi būtu novietoti tāpat kā melnajiem un ASCOB kokeriem. Raibie tiek klasificēti kā daudzkrāsaini. Ja baltās pamatkrāsas ir 90 procenti un vairāk, tad tāds suns diskvalificējams.

Lāsumi. Lāsumi var būt no gaiši brūnas līdz tumši rudai krāsai un tiem jāsastāda 10 procenti no pamatkrāsas. Ja lāsumi pārsniedz šo normu, tad tas ir pamats suņa diskvalifikācijai.Melnajiem un krāsainajiem suņiem lāsumiem jābūt novietotiem sekojoši:

1) tīrs, precīzs lāsums, stingri norobežots virs ktras acs;

2) lāsumi abās pusēs uz purna un lūpām;

3) ausu iekšpusē:

4) uz visām ķepām un/vai kājām;

5) zem astes;

6) pēc iespējas vēlams uz krūtīm, taču lāsuma klātbūtne vai trūkums neietekmē vērtējumu.

Lāsumi, kuri ir neskaidri vai kuri nav pietiekamā lielumā uzskatāmi par trūkumu. Ja lāsumi uz lūpām pāriet augstāk, izplūst vai saplūst, tad tas samazina vērtējumu. Ja lāsumi trūkst melnajiem un ASCOB lāsumainajiem suņiem norādītajās vietās vai tie izvietoti citādi kā norādīts, tad šāds suns diskvalificējams

KUSTĪBAS: Kokerspaniels kā mazākais sporta suņu pārstāvis demonstrē tipisku, sporta suņiem raksturīgu gaitu. Priekšnoteikums labai gaitai ir priekšējo un pakaļējo kāju laba sabalansētība. Suns kustas ar spēcīgu, stingru soli, balstoties uz pakaļkājām, un viņa priekškāju un plecu uzbūve ir tāda, ka tā ļauj viņam it kā lidot uz priekšu, viegli vēzējot kājas. Gaita labi koordinēta, brīva un atraisīta. Suņa solis ir plašs; pārlieks dzīvīgums kustoties netiek uzskatīts par trūkumu.

TEMPERAMENTS: Līdzsvarots, bez bailīguma pazīmēm.

DISKVALIFIKĀCIJAS IEMESLI:

Augums: suņiem virs 40 cm, kucēm virs 37 cm

Krāsa un lāsumi. iespējamās krāsas ir tikai standartā noteiktās vai šo krāsu kombinācijas. Jebkuras citas krāsas vai krāsu kombinācijas uzskatāmas par iemeslu diskvalifikācijai.

Melnajiem, ASCOB - baltas krāsas plankumi jebkur citur kā uz krūtīm vai pakakles.

Daudzkrāsainajiem - pamatkrāsa ir 90 % vai vairāk

Lāsumainie - ja lāsumi ir vairāk par 10 % no ķermeņa krāsojuma, ja melnajiem, daudzkrāsainajiem un ASCOB lāsumainajiem suņiem trūkst lāsumu standartā noteiktajās vietās.

PIEZĪME. Suņiem jābūt diviem normāli attīstītiem sēkliniekiem pilnībā sataustāmiem sēklinieku maisiņos.
Last edited by Mada on 13 Jan 2010, 17:11, edited 3 times in total.
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Mada » 13 Jan 2010, 14:36

Стандарт

CTPAHA ПРОИСХОЖДЕНИЕ: США

FCI КЛАССИФИКАЦИЯ: 8.группа

Oбщее впечатление

Американский кокер спаниель самый маленький представитель спортивной группы. Он обладает крепким компактным корпусом, рельефной и благородной головой, идеальным балансом и размером. Американский кокер высокоперёдая собака с прямыми передними конечностями, ниспадающей линией верха, несколько понижающейся к крепкому, умеренно покатому мускулистому крупу. Это собака, способная двигаться на значительной скорости в сочетании с большой выносливостью. Кроме того, он должен быть грациозным, веселым, крепким, хорошо сбалансированным, в движении должен показывать сильное стремление работать. Собака, хорошо сбалансированная во всех частях, гораздо более желательна, чем собака с большим контрастом достоинств и недостатков.

Размер, пропорции

Идеальная высота в холке для взрослого кобеля — 15 дюймов (38,1 см), для суки — 14 дюймов (35,6 см). Высота может варьировать в пределах полдюйма от указанных идеальных размеров. Кобели, чей рост превышает 15,5 дюйма (39,4 см), или суки выше 14,5 дюйма (36,8 см) дисквалифицируются. Рост взрослых кобелей ниже 14,5 дюйма (36,8 см) и взрослых сук ниже 13,5 дюйма (34,3 см) является недостатком. Рост определяется по линии, перпендикулярной земле, идущей от вершины лопаток, когда собака стоит в естественной стойке с передними и задними конечностями, параллельными линии измерения.

Расстояние от выступа грудной кости до седалищного бугра немного больше, чем расстояние от холки до земли. Корпус должен быть достаточной длины, чтобы обеспечить прямолинейный и свободный шаг: собака никогда не должна быть длинной и приземистой.

Голова

Хорошо сбалансированная голова, пропорциональна всей собаке. Смышленое, живое, мягкое и трогательное выражение.
Череп: Округлый, но не чрезмерно, безо всякого намёка на плоскость; надбровные дуги четко выражены. Под глазами голова хоро­шо заполнена.
Переход ото лба к морде: Выраженный.

Мочка носа: Достаточного размера, пропорциональна морде, с хорошо развитыми, типичными для спортивных собак ноздрями. Мочка носа - чёрная у чёрных, чёрно - подпалых и чёрно - белых собак; у собак других окрасов она может быть коричневой, печеночной или чёрной — чем темнее, тем лучше. Цвет мочки носа гармонирует с цветом обводки век.

Морда: Широкая и глубокая. Для правильного баланса расстояние от перехода до мочки носа равно половине расстояния от перехода до основания черепа.

Губы: Верхняя губа полная и достаточной глубины, чтобы закрыть нижнюю челюсть.

Челюсти / Зубы: Челюсти прямоугольные и ровные. Зубы крепкие и прочные, не слишком маленькие и смыкаются в ножницеобразном прикусе.

Скулы: Не выступающие.

Глаза: Глазные яблоки круглые и наполненные, смотрят строго вперёд. Форма глазных век придает им слегка миндалевидную форму; глаза не утопленные и не выпученные. Цвет радужной оболочки — тёмно-коричневый и, в общем, чем темнее, тем лучше.

Уши: Висячие, длинные, из тонкой кожи, с густой оброслостью, посажены не выше линии нижней части глаза.

Шея, корпус

Шея достаточно длинная для того, чтобы позволить носу свободно коснуться земли, мускулистая, без подвеса на горле. Она высоко поднимается от лопаток, с небольшим загривком и сужается в месте соединения с головой.

Линия верха: Наклонная по направлению к мускулистому крупу.
Спина: Спина крепкая и постепенно наклонная от лопаток к основанию купированного хвоста.

Передние конечности

Передние конечности параллельные, прямые, с крепким костяком, мускулистые, расположены близко к телу и под лопатками. Лапы компактные, крупные с твёрдыми подушечками. Они не могут быть вывернуты внутрь, либо наружу.
Лопатки : Лопатки хорошо отведены назад, образуя угол плече-лопаточного сочленения примерно 90 градусов, что позволяет собаке легко двигаться, далеко выбрасывая конечности вперёд. Лопатки наклонные, ясно очерчены, без выступов и посажены так, что высшие точки лопаток находятся под углом, обеспечивающим широкий изгиб рёбер.
Локти: При осмотре сбоку — передние конечности вертикальные, локоть находится точно под высшей точкой лопатки.
Пясти: Короткие и крепкие. Первые висящие пальцы на передних конечностях могут быть купированы.


Задние конечности


При осмотре сзади задние конечности параллельные в движении и в стойке. С крепким костяком и мускулатурой.
Круп: Широкий в маклаках, округлый и мускулистый.
Бедра: Мощные и четко очерченные.
Коленные суставы: С умеренными углами. Крепкие, без смещения в стойке и в движении.
Плюсны: Крепкие, короткие. Прибылые пальцы на задних ногах могут быть удалены.
Лапы: Компактные, крупные, округлые и с твёрдыми подушечками; не вывернуты ни внутрь, ни наружу.


Шерсть


На голове - короткая и тонкая; на теле — средней длины с достаточным количеством защищающего под­шерстка. Уши, грудь, живот и конечности хорошо одеты украшаю­ щей шерстью, но не чрезмерно обильной, чтобы скрывать естест­ венные очертания кокер спаниеля и его движения или впечатле­ние умеренно одетой шерстью спортивной собаки. Наиболее важ­ на структура шерсти. Шерсть шелковистая, прямая или немного волнистая, требующая небольшого ухода. Излишняя оброслость, кучерявость или мягкость шерсти сурово наказываются. Приме­ нять электрическую машинку для обработки шерсти на спине не­ желательно. Тримминг, для того чтобы подчеркнуть правильные линии собаки, должен быть сделан так, чтобы казаться как можно естественнее.
Окрас и отметины
Черная разновидность: Чисто чёрный, включая чёрно-подпалый. Черный должен быть блестящим; оттенки коричневого или ливерного в шерсти нежелательны. Небольшое количество белого на груди и/или горле разре шается; белый цвет на любом другом участке дисквалифицирует собаку.
Любой сплошной окрас кроме черного (ЛСОКЧ) — ( ASCOB ): любой сплошной окрас, кроме чёрного в диапазоне от светло-палевого до тёмно-рыжего, включая коричневый и коричнево-подпалый. Цвет должен быть одного оттенка, но более светлая украшающая шерсть допускается. Небольшое количество белого на груди и/или на горле разрешается; белый цвет в других местах дисквалифицирует собаку.
Пятнистый окрас: Два или более чистых, хорошо разграниченных цвета, один из которых должен быть белым: чёрный и белый; рыжий и белый (рыжий может быть в диапазоне от светло-палевого до тёмно-рыжего}, коричневый и белый, и чалый (крапчатый), включая комбинацию любого из таких окрасов с подпалом. Предпочти тельно, чтобы подпалины находились в тех же местах, что и у черно- и коричнево-подпалых собак. Чалые (крапчатые) собаки классифицируются как пятнистые, и могут быть любых обычных крапчатых вариантов. Основной цвет, составляющий 90% или более должен дисквалифицироваться.
Подпалины: Цвет подпалин может быть от светлопалевого до тёмно-рыжего и они должны составлять не более 10% основного окраса. Подпалины, превышающие 10% основного окраса, дисквалифицируются. В случае, когда подпалины имеются у чёрной или ЛСОКЧ (АSСОВ) разновидностей, отметины должны

располагаться следующим образом:
1) Четкое пятно над каждым глазом;
2) По бокам морды и на скулах;
3) На внутренней стороне ушей;
4) На всех лапах/или ногах;
5) Под хвостом;
6) На груди — не обязательно; как наличие, так и отсутствие не наказывается.

Подпалины, которые плохо видны или просматриваются только в виде следов — должны наказываться. Подпалины на морде, которые поднимаются кверху и спиваются, также наказываются. Отсутствие подпалин у черной или ЛСОКЧ разновидностей в любом из указанных специфических месту, тем не менее, подпалых собак дисквалифицирует их.


Недостатки: Любое отклонение от вышеназванных пунктов должно рассматриваться как недостаток, оценка которого должна находиться в точном соотношении со степенью этого отклонения.

Поведение / темперамент

Уравновешенный темперамент, безо всякого намёка на робость.

Движения

Американский кокер спаниель, хотя и является самым маленьким из спортивных собак, обладает типичным для спортив­ ных собак аллюром. Необходимое условие хороших движений — это баланс между передней и задней частью, Он толкается сильными и мощными задними конечностями, правильно построенным плече­ вым поясом таким образом, что позволяет ему продвигаться вперед размашистым шагом без отклонений, уравновешивая толчковую си­ лу задних конечностей. Прежде всего, его движения скоординиро­ ванные, плавные и лёгкие. Собака должна покрывать пространство в движении; излишнюю двигательную активность не надо путать с правильным движением.

Дисквалифицирующие пороки

Окрас и отметины: Вышеуказанные окрасы являются единственно допустимыми окрасами или комбинациями окрасов. Любые другие окрасы или комбинации окрасов — дисквалифицируются.

Черный окрас: Белые отметины, кроме как на груди и горле.
ЛСОКЧ (АSСОВ): Белые отметины, кроме как на груди и горле.
Пятнистый окрас: 90% или более основного окраса.

Подпалины:
(1) Подпалины, занимающие более 10%.

(2) Отсутствие подпалин у чёрных и ЛСОКЧ (АSСОВ) собак в любом из указанных мест у тем не менее подпалых собак.
Рост: Кобели — выше 15,5 дюймов (39,4 см). Суки — выше 14,5 дюймов (36,8 см).

Примечание: У кобелей должны быть два полноценных, нормально развитых семенника, полностью опущенных в мошонку.
Last edited by Mada on 13 Jan 2010, 17:11, edited 1 time in total.
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Mada » 13 Jan 2010, 17:10

Vēsture

Pirmo reizi spaniela vārds literatūrā pieminēts 14. gadsimtā „ Kā spaniels acis nenolaiž, tā iemīlējusies sieviete vīru sev atrod...” tā rakstīja angļu dzejnieks Džefrijs Čosers 1369. gadā. Protams, tā laika spanieli visai maz atgādināja mūsdienu spanielus, taču jau tajos laikos šos suņus audzēja un godāja viņu apķērības un brīnišķīgā rakstura dēļ. Viduslaikos tikai dižciltīgie augstmaņi turēja šķirnes suņus un, tā kā viena no iecienītākajām izklaidēm bija medības, spanieli tika vērtēti ļoti augstu, jo tie tika selekcionēti kā putnu medību suņi.

Tiek uzskatīts, ka šie suņi ir veidojušies Spānijā, tādēļ tos sauc par spanieliem. Pirmo reizi pieņēmums par suņu spānisko izcelsmi pausts grāmatā, ko sarakstījis Jorkas hercogs Edvards laikā no 1406. – 1413. gadam. Edvards raksta: „spanieli, kurus izmanto vanagu medībās, ir nākuši no Spānijas, kaut tos audzē arī daudzās citās valstīs”.

Birmingemas izstāde 1859.gadā kļuva par pirmo suņu izstādi vēsturē, kurā bija izdalīta kokerspanielu klase, bet jau 1880. gados kokerspaniels pirmo reizi nokļuva Amerikā. No lauku spanieliem (angļu: fieldspaniel) tie atšķīrās tikai ar izmēru. Ja suns svēra vairāk par 13 kilogramiem, to pieskaitīja pie lauku spanieliem, ja mazāk, tad pie kokeriem. Bija pat tādi gadījumi, ka no rīta suns tika izstādīts kā kokers, bet pēc kārtīgas maltītes vakara ringā jau kā lauku spaniels. Anglijā kokerspaniels kā šķirne tika apstiprināts 1892. gadā, to atdalot no springerspaniela. 19. gadsimtā springeri un kokeri varēja piedzimt vienā metienā, tie sadalījās klasēs pēc tam, kad bija pieauguši. Šķirne tika krustota arī ar angļu seteru, no kura kokerspanieli ieguva salno krāsu, kas joprojām ir sastopama mūsdienās.

1881.gadā tika nodibināts amerikāņu spanielu klubs un katrā okeāna pusē tika uzsākta selekcija atšķirīgiem kokera tipiem. Amerikāņi selekcijas ceļā no angļu kokerspaniela izveidoja savu variantu, ko 1946. gadā atzina par patstāvīgu šķirni ar nosaukumu – amerikāņu kokerspaniels. No angļu kokerspaniela amerikāņu kokeri atšķiras ar īsāku augumu un galvas formu. Amerikāņu kokerspaniels ir kompaktāks, ar spēcīgāku, bagātīgāku un garāku apmatojumu, kas arī bija šīs šķirnes galvu reibinošo panākumu pamatā.
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Mada » 13 Jan 2010, 18:21

Ārpus sadzīves ikdienas - es (Kristīne) un viens no maniem "spalvainajiem spilveniem" Demis :D

Image
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Fency » 13 Jan 2010, 19:43

Hi, mēs arī esam šeit klāt :D

Image
Pasaules bīstamākie zvēri ir cilvēki.
User avatar
Fency
Baby
Baby
 
Posts: 69
Joined: 13 Jan 2010, 19:39
Location: Rīga

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Mada » 13 Jan 2010, 20:00

Fency wrote:Hi, mēs arī esam šeit klāt :D




Super, super, super :D
Last edited by Mada on 13 Jan 2010, 20:19, edited 1 time in total.
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Fency » 13 Jan 2010, 20:16

Paklau Mada, kā tu domā vai te vēl kāds kokerists uzradīsies vai mēs divatā tusēsim? :mrgreen:
Dogos jau kokeru tēma aizgāja nebūtībā. :(
Pasaules bīstamākie zvēri ir cilvēki.
User avatar
Fency
Baby
Baby
 
Posts: 69
Joined: 13 Jan 2010, 19:39
Location: Rīga

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby Mada » 13 Jan 2010, 20:18

Fency wrote:Paklau Mada, kā tu domā vai te vēl kāds kokerists uzradīsies vai mēs divatā tusēsim? :mrgreen:
Dogos jau kokeru tēma aizgāja nebūtībā. :(


Jāsāk popularizēt šie "pinkaiņi" :D
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Mada » 14 Jan 2010, 09:20

Mēs esam arī šādās krāsās:

Image

Image

Image

Image

Image
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Fency » 14 Jan 2010, 17:50

Tie augšējie kā porcelāna figūriņas :D
Es tādu pirmo gribētu kā figūriņu, diez kur varētu dabūt?
Vēl par tiem smailiņiem - ir tik cik ir vai var dabūt vēl kautkur.
Pasaules bīstamākie zvēri ir cilvēki.
User avatar
Fency
Baby
Baby
 
Posts: 69
Joined: 13 Jan 2010, 19:39
Location: Rīga

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Inese A » 14 Jan 2010, 18:41

http://summersweetdonatella.webs.com
Image
www.nesalsti.lv
User avatar
Inese A
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1656
Joined: 13 Jan 2010, 14:09
Location: Sigulda

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Mada » 16 Jan 2010, 21:37

Lai tuvāk iepazītos ar amerikāņu kokera attīstību, lūk ir mūsu stāsts:

30.05.2008 mēs piedzimām

Image

Pagāja 10 dienas...

Image

Mums jau 2 mēneši...tas vecums, kad šie mazie kunkuļi izskatās kā Plīšu lācīši un to izskats var pamudināt cilvēkus iegādāties "šīs lellītes". Lielākoties šiem stāstiem ir "Happy end" and viņu mājās ienāk šis dzīvespriecīgais un rotaļīgais suns, bet diemžēl ir arī citi stāsti, tādēļ lūdzu 100 reizes apdomāt savu rīcību un atbildību kādu jūs uzņematies uz 10-15 gadiem... Prieks, kādu šie "spalvainie spilveni" ienes mājās nav izmērojams :D

Image

Pirmie soļi izstāžu virzienā.... ;)

Image

Tad seko "Neglītā pīlēna" vecums un mēs augam gan garumā, gan augstumā... :oops:

Pa vidam mēs vēl paterorizējam kādu no jaunajiem hendleriem :lol:

Image

Paplūkājam savus gimenes locekļus ... :lol:

Image

Paraustam aiz lūpas kaimiņus... :lol:

Image

Nu re cik daudzpusīgi mēs esam....Bet būtībā ir daudz iemeslu, kādēļ mūs mīl :oops: Turpinājums sekos...
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Mada » 16 Jan 2010, 21:58

Mēs esam ziņkārīgi un pārgalvīgi... :mrgreen:

Image

Varam arī labi uzvesties, būt socializēti un audzināti... :roll:

Image

Bet ko mēs mākam no bērna kājām...tas ir...lūgties, kļančīt, papraškaiņičitj u.t.t.... :lol:

Image

...neatkarīgi no vecuma...

Image
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Fency » 17 Jan 2010, 11:33

Mada wrote:Paplūkājam savus gimenes locekļus ... :lol:

Image

...

Mada forša reportāža, šinī bildē Teilors kā mazi'ņš vampīriņš ar lampiņu acīm :lol:
Pasaules bīstamākie zvēri ir cilvēki.
User avatar
Fency
Baby
Baby
 
Posts: 69
Joined: 13 Jan 2010, 19:39
Location: Rīga

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Mada » 18 Jan 2010, 14:21

Faktiski ar tādu sejas izteiksmi viņš ārdās visu laiku :lol: Es pat neko nesaku kā viņš ārdījās būdams maziņš :shock: Šajā foto viņš toč-toč izskatās kā vampīrs ;)

Image
ImageImageImage
User avatar
Mada
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1202
Joined: 13 Jan 2010, 13:33

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Eklēriņš » 18 Jan 2010, 14:24

Jā, jā tie amkokeri tikai izskatās tādi mazi, mīļi un pūkaini, izrādās re kāda ir viņu īstā daba! :twisted:
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: American Cocker Spaniel / Amerikāņu kokerspaniels

Postby goldfinch » 23 Jan 2010, 09:28

Fency wrote:Paklau Mada, kā tu domā vai te vēl kāds kokerists uzradīsies vai mēs divatā tusēsim? :mrgreen:
Dogos jau kokeru tēma aizgāja nebūtībā. :(

nu tā varētu būt :(
Jūs jau vienīgās + vēl dzintra palikušas, kas ar šķirni nodarbojas.
Pienācīgi trenēts, cilvēks var būt suņa labākais draugs.
goldfinch
Puppy
Puppy
 
Posts: 473
Images: 26
Joined: 22 Jan 2010, 19:41
Location: Ādaži

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby Fency » 23 Jan 2010, 15:39

O, super, vēlviens kokerfans piebiedrojies :D
Nu tu gan pateici: ''ar šķirni nodarbojas'' :lol:
Lai gan man 2 kuces, pārot nevienu netaisos ( vismaz šobrīd tā domāju :roll: ), viņas man tā teikt - dlja sjebja 8-) , varētu teikt kokeru fanāts.
Pasaules bīstamākie zvēri ir cilvēki.
User avatar
Fency
Baby
Baby
 
Posts: 69
Joined: 13 Jan 2010, 19:39
Location: Rīga

Re: Amerikāņu kokerspaniels / American Cocker Spaniel

Postby goldfinch » 23 Jan 2010, 19:44

nu jūs vismaz uz izstādēm vēl aizejat :)
Pienācīgi trenēts, cilvēks var būt suņa labākais draugs.
goldfinch
Puppy
Puppy
 
Posts: 473
Images: 26
Joined: 22 Jan 2010, 19:41
Location: Ādaži

Next

Return to Suņu šķirnes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests