Kucēnu bildes

All About Dogs

Re: Kucēnu bildes

Postby Andrushka » 17 Jan 2010, 23:05

Noise, Tu pat neapjaut cik tas grūtais darbs ar kucēniem aizkustina līdz sirds dziļumiem un, kad atrodas superīgi saimnieki, tad ir vēl klāt jauni draugi un savas kucītes kucēnus mīli kā savus pašas bērnus. Vismaz man ir liels prieks un gandarījums par ieguldīto darbiņu škirnes labā. No 14 Brendulēniem tikai ar vieniem man nav izveidojies kontakts.
kennel Cattleya Dowiana
http://www.lv-hound.weebly.com
User avatar
Andrushka
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1696
Joined: 14 Jan 2010, 00:22
Location: Riga

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Kucēnu bildes

Postby Noise » 17 Jan 2010, 23:36

ROTIJA wrote:Man vienmēr ir licies,ka pārojot škirnes suņus,tas ir ar domu uzlabot konkrēto šķirni vai konkrētas līnijas. :roll:
Un pārot tikai ar domu,ka kādu gribas atstāt sev,man liekas divaini un nevajadzīgi.
Turklāt,ja pāro ar domu vēlāk veidot audzētavu,ko tad iesāks ar tiem suņiem,kas atstāti sev un no vienas ciltsmātes nākuši? Vienas un tās pašas līnijas. :roll:


protams! bet paturot kuceenu sev jau paarojuma kvalitaate nemazinaas.

ar domu par audzeetavu - a ko tad var iesaakt ar sunjiem, kas ir aizgaajushi uz jaunaam maajaam? varianti buutu ja kuce ir kopiipashumaa un audzeetaajam paliek tiesiibas izveeleeties kobeli un panjemt kuceenu, ar sunjiem, ka vareetu vinjus izmantot uz savu kuci.

kad mekleeju otru vipetu, jau labaak paarzinot shkjirni un taas virtuvi, bija iespeeja tikt pie kuceena no paziistamaam liinijaam, panaakumiem bagaatiem peecnaaceejiem gan UK gan Eiropaa... tikai audzeetaajam, saliidzinoshi neilgajaa pastaaveeshanas laikaa bija bijushi diezgan daudz metienu, un naski vinjsh atbriivojas no tiem, kas nepiepilda vinja ceriibas, no kuceem, no kuraam vairs nav nekaada labuma un sunjiem veteraaniem, kuri vairs nav nepiecieshami vaislaa ne vinjam, ne kaadam citam. man tas bija nepienjemami :roll: jaa, protams, gadaas, kad kaadi sunji nav paturami, bet nu taa par konveijeru...

galu galaa atradu Kenetu. vinjsh naak no atkaartota metiena, kuces otraa un peedeejaa. metiens tika atkaartots peec kobelja saimnieka ierosinaajuma, redzot kaa aug un ir attiistijushies ieprieksheejie kuceeni. no pirmaa audzeetaajs patureeja divas kuces, no otraa pie sunja tika kobelja iipashnieks un audzeetaaja maasa, suni izstaadiis vinjsh. man pienjemams variants.
Image
User avatar
Noise
Junior
Junior
 
Posts: 750
Joined: 13 Jan 2010, 13:24
Location: Londona

Re: Kucēnu bildes

Postby Kriste » 17 Jan 2010, 23:40

Atkal ierunājās nesapraša kobeļu īpašnieks, kas no kucēnu lietām ņi bum bum! :mrgreen: (Noise neapvainojies) :mrgreen:
Vot, man visu laiku ir licies jocīgi, ka sieviešu kārtas kobeļu īpašnieki neiebrauc kuču turēšanas jautājumos! :roll: Vot, mēs sievietes arī taču dzemdējam, apdraudot savu veselību un pat dzīvību, bet uz tā jau balstās katras konkrētas sugas turpmākā pastāvēšana.... Un tu pat nevari iedomājies, kādas fantastiskas sajūtas pārņem, kad tu rokās turi jaundzimušu kucēnu, kaut rokas ir jaundzimušā kakās, bet kucēna gaišā krāsa ir vēl zaļa u.tml. :mrgreen:
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Kucēnu bildes

Postby Noise » 17 Jan 2010, 23:51

nee, noteikti nevaru iedomaaties.

aaa, ok, vienu lietu saprotu, laikam, it kaa. ja kuci ir nolemts paarot, pirmo paarojumu iesaka ne veelaak kaa 2 liidz 3 gadu vecumaa, something to do ar saistaudiem, iegurnjiem un elastiigumu. pareizi?

saliidzinaat kuces ar sievieteem kaut kaa nebuutu korekti.
Image
User avatar
Noise
Junior
Junior
 
Posts: 750
Joined: 13 Jan 2010, 13:24
Location: Londona

Re: Kucēnu bildes

Postby biinumz » 18 Jan 2010, 00:45

Noise,
es par Julli te tiešām neizplūdīšu pārdomās - kā jau Robins teica - tas ir apstākļu kopums un apsverot (pamatīgi apsverot) visus par un pret, tomēr izlēmām pārot. Tagad mums ir 6 superīgas laimītes mājās, mēs ļoti ļoti ceram, ka tām atradīsim siltas un mīļas mājas (tieši kā ANDRUSHKA sacīja) un būsim priecīgi vērot, kā mazie aug, pieņemas prātā un skaistumā, turēsim īkšķus par viņiem, ja kāds izlems doties ringā, nodarboties ar sportu, iet medībās vai darīt jebko citu, priecāsimies par ikvienu viņu prieciņu un sasniegumu. Un man šķiet, ka zināmā mērā šos pēcnācējus var salīdzināt ar sievieti un viņas bērniem, jo arī sievietes tāpat priecājas par savu bērnu mazajām uzvarām, priekiem u.c., kā mēs priecāsimies par saviem mazajiem, kas aizlaisti tautās. Kā mums reiz pie ringa teica mūsu Julles audzētāja: "Par bērniem tu uztraucies vairāk kā par saviem suņiem!"

Savukārt par BonBon ir ļoti skaidrs - viņu ir plāns pārot un maksimāli saglabāt visus suņukus Latvijā, jo viņa ir vienīgā tāda dāma te un iepazinuši šo šķirni mēs ļoti gribētu, lai vēl daudz un daudz cilvēki to iepazīst, iegādājas suņuku un iemīl to tikpat stipri kā mēs, jo šī šķirne ir dievīga un man tikai jābrīnās, kā gan tas nākas, ka Latvijā ir tikai 2 šīs šķirnes suņi. Īsi sakot - mēs gribētu kaut mazliet mazliet darīt, lai Latvijā šī šķirne sāktu savu attīstību. Tādēļ, ja kādu dienu mēs jutīsim, ka mums ir vieta vēl vienam sunim, tas noteikti būs Petits un visticamāk (es gan nesaku nekad) tas nebūs BonBon bērns, jo man šķiet, ka veidojot šķirnes pamatu, racionāli būtu to veidot no maksimāli atšķirīgām asinīm, kaut vai aiz tā triviālā iemesla, lai šo abu suņu bērni nebūtu savā starpā radinieki un tos būtu iespējams pārot, ja visādi citādi tie būtu piemēroti, tādejādi atvieglojot tālāku šķirnes attīstību šeit.
www.muki.lv
biinumz
Puppy
Puppy
 
Posts: 341
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 18:59
Location: Riga

Re: Kucēnu bildes

Postby Creme de la Creme » 18 Jan 2010, 09:53

Ja es no katra metiena sev atstātu pa kucēnam...man laikam pašai mājās vietas vairs nebūtu...Protams - es atstāju sev kucēnus. Bet tie parasti ir kucēni no tālzemju pārojumiem, ar ilgi piemeklētiem svešzemju priņčiem. Un, protams, ja es uzskatu ka kucēns būs pespektīvs (neredzu lielu jēgu atstāt audzētavā kucēnu tikai tāpēc lai atstātu). Bet es ar ''vieglu sirdi'' atdodu labākos kucēnus cilvēkiem kas vēlās nopietni nodarboties. Katram ir jāizvērtē savas spējas un iespējas. Un nevajag domāt ka tikai es esmu tas pats labākais saimnieks! Ticiet man - ir daudz, daudz cilvēku kas spēs parūpēties par mūsu kucēniem! Dažs labs pat daudz labāk par mums. :lol:
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: Kucēnu bildes

Postby Bafija » 18 Jan 2010, 10:00

Man liekas, ka svarīgākais ir tas, lai cilvēki darbojas pareizā virzienā, maksimāli uzlabojot šķirni - t.i viņi spēj pilnībā pamatot savu pārojuma mērķi. Tas, vai kadu atstāj vai ne, paliek tikai un vienīgi audzētāja ziņā. Audzētavas nevar būt bezizmēra :mrgreen:
Un liekas prātīgi, ka pirmais metiens ir kā eksperiments - paskatamies kas izaug, un ja ir baigi super, var taču dublēt metienu un tad atstāt ;)
Lai veicas visiem mazajiem kucikiem :D
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Kucēnu bildes

Postby biinumz » 18 Jan 2010, 12:02

Bafija wrote:Man liekas, ka svarīgākais ir tas, lai cilvēki darbojas pareizā virzienā, maksimāli uzlabojot šķirni - t.i viņi spēj pilnībā pamatot savu pārojuma mērķi. Tas, vai kadu atstāj vai ne, paliek tikai un vienīgi audzētāja ziņā. Audzētavas nevar būt bezizmēra :mrgreen:
Un liekas prātīgi, ka pirmais metiens ir kā eksperiments - paskatamies kas izaug, un ja ir baigi super, var taču dublēt metienu un tad atstāt ;)
Lai veicas visiem mazajiem kucikiem :D


Pilnīgi piekrītu :) Paldies, tu pateici īsi un skaidri to, ko man bija grūti noformulēt :)

Mēs zinam, ko no šī pārojuma vēlējāmies iegūt - apskatīsimies, cerams, ka būsim kaut daļēji savas vēlmes izpildījuši - vismaz šobrīd man 4 kucēni izskatās tādi, kādus es tos sagaidīju redzēt. Bet ir jāredz, kas no tiem augs un attīstīsies. Un tad mēs zināsim, vai ir vērts atkārtot vai arī mūsu ieguldījums šķirnē ar šo beidzas.
www.muki.lv
biinumz
Puppy
Puppy
 
Posts: 341
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 18:59
Location: Riga

Re: Kucēnu bildes

Postby Eklēriņš » 18 Jan 2010, 12:30

biinumz, kādēļ uzreiz - beidzas! :shock: Ja nepanāk uzreiz ar pirmo pārojumu vēlamo, var tak pētīt, meklēt, skaitļot un mēģināt ar citu kobeli un iespējams, ka sanāks. Viens kobelis notur savas labākās īpašības, cits nē. Tur jau tā lieta, ka tas ir ļoti nopietns darbs - audzēšana!
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: Kucēnu bildes

Postby Kriste » 18 Jan 2010, 13:01

Noise wrote:
saliidzinaat kuces ar sievieteem kaut kaa nebuutu korekti.


A vot par šito te, no mana viedokļa, liels fui.... :roll: Esmu liela dabas mīļotāja un uzskatu, ka katra dzīvība ir līdzvērtīga otras priekšā. Kā suns, tā cilvēks ir zīdītājs. Un tas, ka cilvēks tiek nostādīts augstāk par visu pārējo dabu, manuprāt arī noved pasauli pie iznīcības. Protams, saprāts piemīt tikai cilvēkam, bet tajā brīdī, kad tikai cilvēkam piemītošais saprāts liek darīt ārprāta lietas, nākas padomāt, vai no tā ir kāda jēga!
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Kucēnu bildes

Postby Noise » 18 Jan 2010, 19:13

Kriste wrote:
Noise wrote:
saliidzinaat kuces ar sievieteem kaut kaa nebuutu korekti.


A vot par šito te, no mana viedokļa, liels fui.... :roll: Esmu liela dabas mīļotāja un uzskatu, ka katra dzīvība ir līdzvērtīga otras priekšā. Kā suns, tā cilvēks ir zīdītājs. Un tas, ka cilvēks tiek nostādīts augstāk par visu pārējo dabu, manuprāt arī noved pasauli pie iznīcības. Protams, saprāts piemīt tikai cilvēkam, bet tajā brīdī, kad tikai cilvēkam piemītošais saprāts liek darīt ārprāta lietas, nākas padomāt, vai no tā ir kāda jēga!


par tiem beerninjiem, sieviete/cilveeks izveelas pati. tad jau visi ss sludinaajumi arii ir ok, jo vinjas tachu tad arii ir sievietes kuraam vajag izbaudiit maates priekus un cilveeku kaartas beerni apkaart, kuri grib redzeet ''piedzimshanas briinumu''
Image
User avatar
Noise
Junior
Junior
 
Posts: 750
Joined: 13 Jan 2010, 13:24
Location: Londona

Re: Kucēnu bildes

Postby Robins » 18 Jan 2010, 19:39

Tiš prom visas uz čatu. Nevienu kucēnu bildi neredzu... :evil:
User avatar
Robins
Junior
Junior
 
Posts: 765
Images: 43
Joined: 13 Jan 2010, 16:18

Re: Kucēnu bildes

Postby Kriste » 18 Jan 2010, 20:06

Robins wrote:Tiš prom visas uz čatu. Nevienu kucēnu bildi neredzu... :evil:

Aha, biinumz slikti strādā! :mrgreen:

p.s. Noise - nekad neesmu atbalstījusi arī cilvēkus ar nopietnām ģenētiskām u.c. slimībām, kas nolemj radīt bērnu...
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Kucēnu bildes

Postby Noise » 18 Jan 2010, 20:20

Kriste wrote:
Robins wrote:Tiš prom visas uz čatu. Nevienu kucēnu bildi neredzu... :evil:

Aha, biinumz slikti strādā! :mrgreen:

p.s. Noise - nekad neesmu atbalstījusi arī cilvēkus ar nopietnām ģenētiskām u.c. slimībām, kas nolemj radīt bērnu...


man shkjiet, ka Tu manu sakaamo par kuceem un sievieteem paaprati - ko es meegjinaaju pateikt, bija tas, ka kaads cits to var inerpreteet pa savam - ka vinju bezpapiiru jauktenei arii buutu sveets pienaakums kljuut par maati.

mani iespaidi ir radushies no manaa redzeslokaa esoshiem vipetu audzeetaajiem, jaa, visi metieni uz kuriem esmu skatiijusies (sheit domaats, tik tieshaam tikai skatiijusies, saliidzinaajusi un priecaajusies bez domas atvilkt veel kaadu maajaas :twisted: ) ir atstaajushi sev kuceenu. taapat pie audzeetaajiem dziivojas sunji, kuri peec traumaam vairs ringaa nebuus redzami. un veteraani. un kobelji.

veelu vislielaako veiksmi un laimi Julles kuceeniem, tas tik tieshaam nebija uzbrauciens.

a te kuceeni, Kenets apakashaa pa vidu
Image
Image
User avatar
Noise
Junior
Junior
 
Posts: 750
Joined: 13 Jan 2010, 13:24
Location: Londona

Re: Kucēnu bildes

Postby Cilveeks » 18 Jan 2010, 20:21

Robins wrote:Tiš prom visas uz čatu. Nevienu kucēnu bildi neredzu... :evil:

:lol: :lol: :lol:

Bet, lai neatrautos arī es, redz kur mans bumbulis (franču buldogs) ar saviem brālīšiem un māsām 15 dienu vecumā.
Image
Un te 2mēn. vecumā (otro dienu mūsmājās)
Image
http://cilveeks.jimdo.com
,,Dzīvot prātīgi neprātīgā pasaulē ir neprāts." /Karlsons/
User avatar
Cilveeks
Junior
Junior
 
Posts: 816
Joined: 13 Jan 2010, 13:34
Location: Latvia, Vidzeme

Re: Kucēnu bildes

Postby Kriste » 18 Jan 2010, 21:22

Jā, arī mana Nika kādreiz bija šitāds kunkulis....

Image
User avatar
Kriste
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1238
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 16:58
Location: Bolderāja

Re: Kucēnu bildes

Postby Sisija » 18 Jan 2010, 21:47

Mana meitene Laxmi 7 nedēļu vecumā
Image
un te, jau 3 mēneši
Image
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: Kucēnu bildes

Postby biinumz » 18 Jan 2010, 21:52

Man jau ir metiena mīlulis. Vai viņš nav dievīgs?
Image
www.muki.lv
biinumz
Puppy
Puppy
 
Posts: 341
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 18:59
Location: Riga

Re: Kucēnu bildes

Postby Nora » 18 Jan 2010, 22:39

Remī ~ 12 nedēļu vecumā...
Image

...un 16. nedēļās
Image
Suns nesaprot, kad tu saki "Es tūlīt atgriezīšos". Viņš saprot, ka tu aizej.
http://clicker-nealremy.blogspot.com/
User avatar
Nora
Junior
Junior
 
Posts: 755
Joined: 14 Jan 2010, 12:49

Re: Kucēnu bildes

Postby Zuzanna » 19 Jan 2010, 12:42

Šitā mums izskatījās pēc pirmās nopietnās maltītes :)

Image
http://www.tibetasmastifs.com Tibetas mastifu audzētava SHARNIMA
http://www.tibetasmastifilatvija.jimdo.com TM Latvijā
User avatar
Zuzanna
Junior
Junior
 
Posts: 981
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:52
Location: Jūrmala

PreviousNext

Return to Viss par suņiem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests