Vube&Co

Blogs and Chats

Vube&Co

Postby Vube » 08 Apr 2010, 20:15

Sveiciens visiem manā blogā!!! Esiet šeit laipni gaidīti uzklausīt manu pavisam nelielo pieredzi, iepazīties ar manu mīluli, kā arī uzdot jautājumus, ja kas interesē!

Kā radās šis blogs?
Šis pasākums ir spontāns. Es tā vakar pavandījos pa forumu, arī pa šo sadaļu, un man prātā ienāca ideja >> uztaisīt savu blogu! Atzīšos, ka bikiņ ietekmējos no eldberg bloga, taču pārlasot to, man pašai atmiņā atausa atmiņas par to, kā pati iegādājos un izvēlējos savu suni... vienkārši arī man uzradās vēlme nedaudz pastāstīt par to. Domāju, ka forumā ir kāds, kam tas varētu interesēt, tāpēc laipni aicināti šeit!

Nedaudz par sevi...
Jau kopš bērnības patīk atrasties ārā, svaigā gaisā un izbaudīt dabu. Mīlu dzīvniekus. Tas varbūt tāpēc, ka esmu uzaugusi laukos. Citiem tas iespējams liksies dīvaini, bet, tā kā bērnībā tādu izteiktu mīluļu nav bijis [nu vismaz tādu, kas pa istabu dzīvotos un būtu ucināmi un auklējami], it sevišķi agrāk ļoti pieķērusies biju tādām radībām kā govis un teļi. Stundām ilgi varēju pie viņām sēdēt un čubināties, kopt un barot, pakasīt un pat mazgāt [omamma bija šausmās, kad redzēja, ko tik es ar viņām nedaru >>> noskatoties no viņas, pat teļam asti un kājas biju sapinusi, paņēmusi spaini un tēlojusi, ka slaucu! Cik pa mēsliem neesmu bridusi kājas sildīt! :kanepe: ] Tagad uz laukiem aizbraukt sanāk reti [ja neskaita vasaras, kad tur strādāju], bet mīlestība pret šiem dzīvniekiem vēl joprojām palikusi.
Pavisam jaunu pieredzi ieguvu pie zirgiem, jo šī jau bija sadarbība starp mani un viņu. Tas bija kas vairāk nekā vienkārša čubināšana. Pie zirgiem nogāju 2 gadus. Lai arī kārtīgi iemācīties jāt tā arī nepaspēju, taču laiks, ko pavadīju ar viņiem, bija brīnišķīgs.
Šai pieredzei sekoja nākamā... Manā dzīvē ienāca suns, MANS suns! Tagad uz mani gūlās īstā atbildība, jo bija ne tikai jāsadarbojas, bet arī jāaudzina. Tas tiešām bija kas jauns priekš manis. Caur asarām un pārdzīvojumiem tam visam gāju cauri [par to vēlāk], bet nekad neesmu nožēlojusi to, līdz kam esmu nonākusi!

Tagad man mājās ir viena sune, lai arī ne perfekta, bet man vismīļākā! :medos: Dzīvojam Talsos, tur arī mācos.Tagad eju vidusskolā. Domājot par nākotni, manuprāt, tā būs saistīta ar zootehniku vai kaut ko tamlīdzīgu, bet īstenībā pašlaik uz to īpaši neiespringstu. Kā mans tētis saka, lai es pēdējos brīžus vēl kumeļdienas izbaudu, kamēr vēl var! No pārējā jau man tāpat neizsprukt! :hih:
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Vube&Co

Postby Vube » 10 Apr 2010, 09:04

Sunim NĒ!!!
Par suni sapņojusi biju jau sen, tikai neticēju, ka arī man tāds kādreiz būs. Arī īpaši dīkt vecākiem necentos, jo domāju, ka nebūs nekādas jēgas, kā nekā laukos arī divu suņu jau bija, ko tad vēl ar trešo pilsētā ņemsies. Pilsētas dzīvoklī mums līdz šim bija mitinājies tikai rižs runcītis Rūdis, kas nodzīvoja tikai kādus divus gadus un tad runču laikā pazuda par spīti tam, ka viņa vīrišķības apliecinājumu vairs nebija...

Image
Rūdis

Sapnis par Labradoru
Bet runājot par suņiem, kāpēc Labradors?? Nav jau tā, ka biju šķirņu specs, īstenībā toreiz šķirnes vispār nezināju, vienkārši vairākās grāmatās, žurnālos un citos materiālos biju redzējusi Labradora kucēnus [viņi laikam tad bija modē]. Mamma man bija nopirkusi arī tādu mazu grāmatiņu par suni un tā kopšanu, kā piemērs arī tur parādīts bija Labradora kucēns. Domāju, ka daudzi man piekritīs, ka Labradora kucēni ir vieni no piemīlīgākajiem [runāju par kucēniem bildēs :velnins: ]. Lai nu kā, bet 2007. gada rudenī/ziemā, kad darba sezona laukos bija beigusies un mammai pēkšņi garlaicīgi bija sameties, viņa ieminējās, ka mums te dzīvoklī ir baigi kluss un būtu forši, ja te būtu kāds mājdzīvnieks. Tētis, protams, par to tikai pasmējās, bet es sāku ķerties pie lietas un pētīt, uz ko tad īsti varētu spiest. Vēl joprojām domāju, ka suni neļaus, ja nu vienīgi kādu maziņo. Aiz muguras tētim apspriedām visādus variantus, bet palikām pie viena - suns. Es jau biju tik ļoti pacentusies, ka izdomāju, ka suns būs šokolādes krāsas Labradors, pat biju atradusi, no kuras audzētavas ņemt, kaut tur kucēnu uz sitiena nemaz nebija.

No sapņa par Labradoru līdz Amerikāņu buldogam :samilejies:
Bija pienākusi Jaunā gada nakts, visi ciemiņi jau bija aizgājuši. Tā kā pēc šāda pasākuma visiem ir lielais runājamais :hih:, tad mamma sāka... Kādu stundu apstrādājām tēti līdz brīdim, kad viņš sāka mūsos ieklausīties un šādu domu apdomāt. Vienīgais striktais ''nē'' viņam tajā vakarā bija pret Labradoru. Kāpēc?? ''Ja mājās būs suns, tad tikai tāds, kas nelūgtiem viesiem arī iekodīs, ne seju nolaizīs!!'' [<< zinu, veci stereotipi, bet šobrīd par to viņam tikai pateicos] Lai arī mans sapnis tikai noraidīts, tik un tā biju priecīga, jo nu vismaz bija kādas cerības :aptracis: !!

Tagad atlika tikai ķerties pie darba un meklēt jaunu kandidātu, kas apmierinātu visus ģimenes locekļus:
# tētim vajadzēja suni-sargu;
# mamma jau kopš bērnības sapņoja par lielu suni;
# māsai bija vienalga, ka tik suns;
# tā kā apzinājos, ka audzināšana un lielākās rūpes par viņu jāuzņemas būs man, man vajadzēja tādu suni, ko varu kontrolēt un pati tikt galā.
Tie arī bija svarīgākie kritēriji.

Tā nu bija sanācis, ka pie rokas tajā laikā, man bija ''Astu'' Novembra 07 numurs. Tajā bija raksts par Kasparu Rogu un viņa ambuldogu Ķirsi. Sākums izskatījās daudzsološs. Sāku meklēt par šo šķirni vairāk netā. Cik uzdūros informācijai, pārsvarā visur bija rakstīts, ka šie suņi ir vieni no visvieglāk audzināmajiem starp sargsuņu šķirnēm. Neliegšos, ka mani ļoti piesaistīja [un vēl tagad piesaista] rotveileri, bet par tiem tādas informācijas atrast bija grūti, tāpēc arī viņiem pateicu nē... ;) Vienīgais, kas mūs visus tā kā atgrūda, bija buldoga baltā krāsa, kaut kā nebijām pie tādas pieraduši. Taču tā kā viss pārējais bija ok, tad netā sameklēju, pašas labākās bildes, kādas vien varēju atrast un rādīju vecākiem, mamma neko neteica, bet tētis vēl par to krāsu ko nomurmināja, taču galīgi skeptisks nebija. [Atzīšos, ka tagad baltie suņi ir mani favorīti!]

Image
Ķirsis - pirmais Amerikāņu buldogs manā dzīvē [lai arī tikai fotogrāfijās] - vainīgs pie visa, kas līdz šim noticis!Paldies viņam par to!! :davinuziedus:
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Janinja » 11 Apr 2010, 13:00

Vube, runčukam baigi interesantā krāsa!
Izlasījām, patika un ar nepacietību gaidīsim turpinājumu par to, kā Velziņu izvēlējāties :pastaiga:
A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.
User avatar
Janinja
Baby
Baby
 
Posts: 45
Joined: 14 Jan 2010, 09:02
Location: Rīga, Mežaparks

Re: Vube&Co

Postby Zuks » 12 Apr 2010, 15:37

Ļoti labs Tev blogs iznācis - ar nepacietībi gaidu turpinājumu!!! :jaa:
Zuks
Junior
Junior
 
Posts: 619
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:29
Location: Salspils; Salspils novads

Re: Vube&Co

Postby Vube » 12 Apr 2010, 18:37

Janinja, Zuks
Paldies jums! Patīkami dzirdēt, ka kādam interesē, un prieks censties! :)

Satraukuma pilns Jaunā gada sākums
Jaunais gads, kā iesācies info meklējumos, tā arī turpinājās. Neliegšos, ka biju patīkami satraukta, bet visu laiku virsū mācās šaubas par to, kā būs, un vai vispār esmu gatava kaut kam tādam. Taču notikumi steidzās cits pēc cita. Arī dīvainu sakritību netrūka. Šīs pāris dienas atceros vēl šodien...

2007.gada 10.janvāris, ceturtdiena
Kārtējo vakaru sēdēju pie neta, skatoties ambuldogu bildes un lasot informāciju par viņiem. Jau atkal parādījusi mammai atrasto, viņa teica, lai apskatos sludinājumus. Tā arī izdarīju. Piedāvājumā bija 2 metieni. Apskatījāmies, papriecājāmies un aizsākām jaunas diskusijas par to, kā būtu, ja būtu...

2007.gada 11.janvāris, piektdiena
Notiek burtiski tas pats, kas iepriekšējā vakarā, TIKAI... tikai šoreiz bija palicis viens sludinājums. Apskatījām to vēlreiz... un vēl... mamma zvanīja tētim, kas tajā laikā bija Rīgā remontu taisīdams. Viņš, protams, neizklausījās iepriecināts par mūsu ideju. Mēs skatījāmies vēl, tad atkal zvanījām līdz mamma lika man audzētājai vēstuli aizsūtīt. Prasīju, vai ir iespējams aizbraukt ciemos, uzzināt ko jaunu par šķirni un apskatīties mazos. Jūs pat nevarat iedomāties, kādā stresā tika gaidīta atbilde, kas pēc ~ stundas arī bija klāt. Atbilde bija apstiprinoša, viņa prasīja arī par iepriekšējo pieredzi suņu audzināšanā un vēl dažus jautājumus. Un galvenais, ka viņi nemaz tik tālu no mums neatradās, kāda stundas ilga brauciena attālumā. Sarunājām braukt nākošajā dienā. Par to, kā tajā naktī gulēju gan neatceros, bet mierīgi nogulēta tā gan nevarētu būt... :hih:


Aizbraucām TIKAI paskatīties, bet atbraucām ar mazo ķiparu rokās
2007.gada 12.janvāris, sestdiena
Viss bija sarunāts, tagad tikai atlika braukt skatīties. Arī tēti visu laiku informējām par notiekošo. Kad uzzināja, ka mēs izbraucam, zvanīja man. Gandrīz visu ceļu norunājām, viņš zvanīja nepārtraukti [laikam pamatīgi nervus viņam bijām tricinājušas]. Sarunu saturs tomēr bija tikai viens >> ''Ja tu tiešām vēlies, ņem, BET es tev to darīt neieteiktu. Padomā par to, ka tev mājās būs ''zīdainis'', kas visu laiku jāvāc, jāved ārā, jābaro utt.'' Pēc sarunas biju nolēmusi klausīt viņam un TIKAI apskatīties. Taču blakus man sēdēja mamma, kas pēc kucēna dīca kā mazs bērns. Pa ceļam arī apspriedām, kas būtu labāk, ja mājās būtu suns vai kuce [tētis bija kategoriski pret kuci, suns vēl uz ''?'']. Jutos iedzīta strupceļā, ko darīt??? Ņemt... neņemt??? Pat asara nobira, jo pašai jau gribējās, bet negribēju ''iegriezt'' tētim.

Beidzot bijām klāt! Audzētāja mūs laipni sagaidīja ar uzklātu galdu un prasīja, ko ievest istabā kucītes vai pa kādam puikiņam, jo dzīvojamā istabā suņi nemēdza uzturēties, vēljovairāk vesels metiens, kas varētu visu izdemolēt. Prasījām padomu viņai un viņa kā pirmo ieteica kucīti. Tā arī palika, istabā tika ielaistas visas trīs meitiņas-peciņas: lielākā gandrīz balta, vidējā ar plankumiem, bet trešā, mazākā, ar tīģerkrāsas muguru un vienu actiņu [tā arī pirmā iekrita acīs sava krāsojuma dēļ]. Runājot, nosēdējām vairākas stundas, pienāca brīdis, kad bija jāsāk taisīties prom un jāpieņem lēmums. Domāju, ka šoreiz jāatliek, bet visi apkārt teica pretējo. Tas man tiešām bija emocionāls pārbaudījums. Taču punktu tam visam pielika viena mazulīte [vidējā, lai arī mamma un māsa bija par mazāko]. Kāpēc?? Viņa visu laiku nāca pie manis stutēties un arī audzētāja teica, ka tā viņai nav ierasta uzvedība, jo esot metiena lielākais delveris un visu laiku šiverējoties, tikai tagad nē. Šoreiz viņa man vienkārši sēdēja blakus ar aizvērtām acīm, jo bija pārgurusi. Šis bija iemesls, kāpēc piekritu. Vēl ritēja diskusijas par mazo tīģerīti, bet teicu, ja ņemam, tad tikai šito. Un ar to arī viss tika izlemts! Biju kļuvusi par SAVA suņa saimnieci!! :jaa:

Tā kā mājās kucēnam nebijām gatavojušās, dabūjām iebraukt veikalā. Lai arī barība bija, taču bija nepieciešami gan trauki, gan siksniņa. Pie Rimi ieejas mani pat sargs apstādināja, ka ejot ar suni iekšā, taču citādāk piemērīt nebija iespējams...

Tā kā visu ceļu mazā bija nogulējusi, mājās sapratu, kādēļ audzētāja teica, ka mēs delveri izvēlējušās esam! :velnins:
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Zuks » 13 Apr 2010, 15:40

Nu tā jau saka, ka suns pats izvēlas sev saimnieku. Tas it kā esot pareizi ņemt to, kurš visvairāk pie Tevis tiecas. Pastāsti vairāk par viņas darbiem, nedarbiem, kā auga, u.c.c. Un bilžukus ar kaudzēm vien liec, lai ir kur actiņas pamielot!!!! :)
Kā jums ar alerģijām iet? Es šo škirni iemīlēju, kad Laima Vaikule par saviem stāstīja. Mūsu Floriņa bija dikti alerģiska - mums visu laiku ļoti ausis pūžņoja. Tādēļ otro reizi pabaidījos ņemt amerikānīti, kaut šī šķirne joprojām ir mana vismīļākā. Tāpēc tik ļoti priecājos sekot līdzi tavas mīles dzīvei!!! :esmilu:
Zuks
Junior
Junior
 
Posts: 619
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:29
Location: Salspils; Salspils novads

Re: Vube&Co

Postby Vube » 13 Apr 2010, 18:44

Zuks
Kādreiz es tam neticēju, ka kucēns var izvēlēties sev saimnieku, bet Velza manus uzskatus ir mainījusi! :samilejies:
Bildes būs, un daudzas [cerams, ka šajā sadaļā nav ierobežots bilžu skaits :neparliecinats: ], tikai pacietību!! :)

Ar alerģijām ir tā... Neteiktu, ka baigi alerģiska, vismaz no barībām [lai arī tās mums dažādas bijušas] neesam novērojuši. Kad viņa bija maziņa no apelsīniem un tādām lietām bija, bet tagad vairs tādus nedodam.... No latviešu [un tieši pašu audzētiem] augļiem/dārzeņiem gan nekas nav noticis... Mamma samācījusi ēst viņai gan svaigus kartupeļus, gan arī burkānus, ābolus, gurķus pa vasaru griež iekšā, ka nemetās! Vecāki audzē dārzeņus, vakaros pirms tirga preci salikt nav iespējams tā, lai Velžuks neko nebūtu nospēris!! :velnins:
Vienīgais, kad pārbraucam no laukiem, kur viņa visādus draņķus atradusi un sarijusies, mājās otrā rītā var vēmekļus vākt... Vienreiz pat vēl lielāki nesmukumi mums ir sanākuši, bet tas tiešām no visādiem mēsliem ir bijis. Visu vasaru viņa laukos pavada, tad it kā nemanu, ka viņa kaut kā slikti jūtas... nu labi, to, kas viņai tur laukā nāk gan es nevaru izsekot līdzi, jo skraida viņa tur savā vaļā, bet izkāmējusi arī nav, spalva spīd un vasaras beigās, skrienot ar pārējiem suņiem, labu fizisko formu arī ieguvusi.

Velzas CV
Tagad beidzot varu ķerties pie pašas sunes!
Vārds: Vubes Velza, mājās saukta par Velzu, Velziņu, Velžuku, ja ir nepieciešamība arī par Losi :hih:
Dzimusi: datums ir tāds zīmīgs - 18.11.07.
Krāsa: balta ar 8 tīģerkrāsas plankumiem
Ciltsraksti: LKA [tagad sastāvam LKF, taču šīs sistēmas sabiedriskajā dzīvē neesam iesaistījušās]
Statuss: mājas mīlulis jeb forumā saukts par dīvāna suni [par nelielo pieredzi izstādēs un sportā pastāstīšu vēlāk]
Dzīvesvieta: Talsi, vasarās Ģibzde
Foto: pagaidām viņa izskatās šādi [ir jau ir man viņa šmule! :hih: ]

Image

Image

Image

Vairāk nekas uz sitiena prātā nenāk, bet, ja kas interesē, prasiet vēl! :)
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 13 Apr 2010, 19:23

Velzas izcelsme
Audzētava: ''Silk Dream''
Audzētāja: V. Andrejeva
Tēvs: Vumio Zailors [t. Vuk; m. Mio-Maira Lucky Guard]

Image

Image

Māte: Bebster Snow Fortuna [t. Stern Snow Kingdom; m. E'Baby Fantastik Dog]

Image

Image

Metienā dzima 9 kucēni: 3 kucītes un 6 puikas.

Image
Un šeit Velžuks vēl galīgi mazs pelmenītis

Image
Mazie mīļukiņi! :samilejies:

Image
Nu jau kaut ko dikti stāsta mammai :esmilu:
Last edited by Vube on 20 Nov 2010, 12:38, edited 1 time in total.
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 17 Apr 2010, 09:50

Negulētās naktis
Tātad mājās mazuli atvedām 12.janvārī, 2 dienas pirms manas 15. dzimšanas dienas. Mums tiešām negāja viegli. Biju nolēmusi gulēt viesistabā, kur viņai bija iekārtota vieta. Dīvāns, uz kura gulēju [ja to vispār var nosaukt par dīvānu, nu tāds no virtuves iekārtām], tiešām nebija ērts. Vakarā vēlu vēl izvedu viņu ārā [tad vēl nezināju, ka kucikiem tādā vecumā tas varētu būt bīstami] un gājām gulēt. Tā kā bijām nolēmuši, ka pa gultām sune nestaigās, tad par guļvieta bija salocīta sega uz grīdas, lai nesaltu viņu bija arī jāapsedz.. Tur arī sākās lielākās problēmas, ja viņa kā kārtīga meitene gāja kaut kur maliņā nokārtoties, tad apgulties, lai viņai nesalst, viņa nemācēja, un tad sākās kucēnu raudāšana. Aizgāju, apsedzu, viņa aizmiga un gāju gulēt tālāk... bet tā kā mazajiem diezgan bieži vajag nokārtoties, jūs varat iedomāties, kā turpinājās nakts... :velnins:

Cēlāmies jau kādos piecos no rīta, jo izvedot sešos, bija jau par vēlu un viņai vairāk negribējās. Atceros, kā katru rītu skaitīju, cik čupiņu un peļķīšu bija istabā. Citi droši vien padomātu, ka es galīga šīberniece, jo priecājos par katru mazāk palikušo čupiņu. Ja pareizi atceros, nedēļas laikā jau viss nostabilizējās un mazā varēja izturēt gandrīz līdz rītam! :)

Mana dzimšanas diena
14.janvāris, mana dzimšanas diena. Velžuks jau 2 dienas dzīvojas pie mums. Pirmās bildītes...

Image
Čuč mazulīte. Nu jau sākusi aprast ar pārmaiņām...

Image
Tikko pamodusies, un saimniece jau uz tualeti iet liek!

P.S. Salīdzināšanai tā pati siksniņa, kuru nopirkām, pārvedot Velziņu mājās.
Image
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 17 Apr 2010, 10:34

Vēl nedaudz no viņas kucēndienām...

Image
2 mēnešu vecumā

Image
Palaidnības vien prātā :velnins:

Image
Ārā...
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Unkas » 24 Apr 2010, 18:47

:sirsninas: :sirsninas2: :esmilu: Vube, tev ļoti skaisti viss uzrakstīts un skaistas bildes. Ar nepacietību gaidu turpinājumu.
Unkas
 

Re: Vube&Co

Postby Vube » 02 Oct 2010, 16:16

Vispirms jau ļoti atvainojos šī bloga lasītājiem par tādu neaktivitāti. Pa vasaru dzīvoju laukos, tādēļ pie neta reti tiku klāt! Arī iedvesmas rakstīt nebija. Pēdējā laikā esmu kļuvusi vairāk par tadu kā kluso lasītāju, tāpēc varbūt jums liksies, ka esmu pazudusi. :neparliecinats:

Turpinot iesākto...

Pirmās kucēnproblēmas
Ne cik ilgs laiks nebija pagājis, kad mūs jau piemeklēja pirmās kucēnproblēmas! Vedot ārā, mazā, acīmredzot, bija apaukstējusies! Peļķīšu parādījās ar vien vairāk un vairāk… Aizvedām pie vetārsta, viņa izrakstīja visādas zāles un uzlika mājas režīmu. Tā kā viņai pastāvīgi bija vēss, atļāvām gulēt vecajā dīvānā, kas atradās tieši pie krāsns. Tā kļuva par viņas mīļāko vietiņu [tāda tā ir arī tagad, pēc slimošanas nespējām dzīt viņu no turienes prom, pārējās vietas, kas augstākas par zemi, gan viņai ir aizliegtas]. Pēc laika jau viss nokārtojās, sune izveseļojās, vēl vienreiz iemācīju viņai kārtoties ārā, bet pēc šī slimošanas perioda sapratu, ko nozīmē, kad sunim nav fiziskās slodzes. Sākumā domāju, ka tas ir pilnīgi normāli, kad kucēns demolē māju, gāž puķpodus, ēd puķes, apstrādā dzijas kamolus un mammai parfimēriju, saplēš drēbes un tā turpināt varētu vēl ilgi. Apavus gan ne reizi nav grauzusi! Bet pēc slimošanas, kad sākām iet ārā un vēlāk arī suņu skolu apmeklēt, istabas problēmas bija kā ar roku noņemtas! Jo sune mājās vienkārši gulēja…

Suņu skola - otrās mājas
Biju pilnībā nodevusies sunim! Aizbraucām uz klubu, tur teica, ka meitene ir ļoti smukiņa, taču diezgan pasmalka priekš buldoga. Ar nepacietību gaidījām, kad varēsim iet uz suņu skolu, bet tur iet varēja tikai pēc potēm. Gaidīšanas periods bija mokošs. Līdz tam mājās jau šo to biju sākusi mācīt. Skoloties sanāca ziemas laikā, tāpēc mamma uzadīja Velzai džemperīti. Suņu skolā Velzai ļoti patika, man arī. Iepazinos ar jauniem draugiem, tagad zinu, kur griezties, ja tev ir problēmas. Suņu skola mums kļuva par otrajām mājām.

2008. gada pavasaris suņu skolā:

Image

Image

Image
Noķer mani, ja vari!

2008.gada ziema suņu skolā:

Image

Image
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 02 Oct 2010, 17:06

Apmācība
Man ļoti patīk suņu apmācība, tāpēc arī man vistuvākie ir tieši dienesta šķirņu suņi, kurus viegli apmācīt. Vispārējā paklausības eksāmenu nolikām uz 1. pakāpi. 8-) Tad, lai Velza kļūtu drošāka, mums ieteica iziet arī Sardzes-aizsardzības dienesta apmācību. Kosties jau viņai patīk, bet tikai savējiem, jo no svešiem cilvēkiem viņa vispār izvairās. SAD eksāmenu nolikām uz 2.pakāpi. Tad sākām iet sporta grupā, lai pilnveidotu savus rezultātus. Meitenei ļoti patīk lekt pār šķēršļiem, tāpēc iemēģinājām roku Nacionālajā daudzcīņā. Esam piedalījušās tikai vienās sacensībās. Kāpēc? Baiļu dēļ... :( Ja mājās uz laukuma viņa izdarīs visu perfekti, tad aizbraucot uz sacensībām viņa ir stumjama un velkama, kā rezultāta jēgas piedalīties nav nekādas. Tāpēc arī pēdējā laikā pie tā piestrādāt neesmu centusies....

Bailes
Par vislielākajām problēmām šo gadu laikā viennozīmīgi varu nosaukt Velzas bailīgumu. Pat īsti nezinu, kādēļ tās sākās. Kad Velza bija pavisam maziņa tādu problēmu nebija, es pat iekšēji biju greizsirdīga par to, kā viņa izturējās pret garāmgājējiem, jo bez apsveicināšanās garām neviens netika. :aknee: Bet tad vienu dienu izgāju ārā un viņa paniski baidījās no vienas tantiņas. Nu labi, pieņēmu, ka varbūt izskats nobiedējis vai kā. Bet tad pamanīju, ka bailes ir arī no citām tantiņām, vēlāk arī no bērniem [nu tur vismaz bija iemesls, jo viņi bieži vien lēkā riņķī un bļauj: ''Re, kur suns!''], tad no visiem pārējiem. Pie mazākā trokšņa viņa sabijās. Atteicās iet ārā! Tā jau staigāties viņai patika, bet vismaz caur sētām jāiziet ir, lai kādā nomaļākā vietā tiktu! Vienīgās vietas, kur viņa jutās tiešām pārliecināta, bija suņu skola un lauki. Šobrīd situācija ir ievērojami uzlabojusies, taču vēljoprojām ir manāma baiļu sajūta, it sevišķi pie trokšņiem un lielāka cilvēku skaita [pat drūzmu nevajag]. Iemeslu, kāpēc tā ir, nezinu, jo nekas tāds nenotika, lai rastos trauma uz mūžu. Citi saka, ka tas varētu būt iedzimts. Pati nu tiešām nezinu, var jau būt, ka esmu pieļāvusi kļūdas audzināšanā [tas pat būtu pavisam normāli, kā nekā pirmais suns], zinu tikai to, ka turpmāk kucēns man būs no pārbaudītiem [psihiski veseliem] vecākiem!
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 02 Oct 2010, 17:58

Kucēnu skate
Atceros, cik uztraukta biju pirms tās! Biju vienīgā, kas šim pasākumam suni gatavoja. Arpus nodarbībām gāju uz laukuma, lai smuki skriet un suni izstādīt iemācītos. :hih: Tagad nāk smiekli, jo pārējie kucēnu saimnieki izskatījās, ka par tādu izstādīšanu vispār neko nezināja. Mēs bijām vienīgās arī, kas suņu skolā bija sākušas iet... Pats pasākums būtu izvērsies daudz labāks, ja laiks būtu smukāks.

Image
Nekur tu nespruksi!
Ar brāli Vikingu.


Image
Ar brāli Vudy.

Image
Mūsu pirmais guvums. Bijām neizsakāmi lepnas...

Image
...un nogurušas!

Izstādes
Mūsu izstāžu karjera nav bijusi no tām spožākajām, jo Velzu par visai šķirnīgu nosaukt nevar. Kaut gan ārzemju mājaslapās ir redzēti līdzīgi suņi. Viņas augums vairāk atbilst sportiskā tipa amerikāņu buldogiem, jo viņa ir ļoti smalka un salīdzinoši maza auguma. Latvijā šis tips nav aktuāls, arī mans ideāls atrodas pa vidu starp sportisko un klasisko tipu. Visādi citādi viņa ir proporcionāla un manā skatījumā ar labu augumu. Kā mana draudzene teica: ''Ideāls kompaktais amerikāņu buldogs!'' :hih: Taču varbūt pat tā ir arī labāk.. Ko es darītu ar kārtīgu [par ~15 kg smagāku] buldogu, kam būtu noslieces uz bailīgumu??? Pie kritiskākas situācijas jau savējo ar mokām savācu, jo šādās situācijās komandu piesaukšana nedarbojas.. Nu labi, nedaudz novirzījos no tēmas...

Kopā esam bijušas 4 izstādēs. Man personīgi izstāžu atmosfēra patīk, ja paticis būtu arī Velziņai, iespējams būtu vēl uz pāris aizgājusi par spīti eksterjera trūkumiem.

Image
Mūsu pirmā izstāde
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 04 Oct 2010, 15:27

Stāstāmā man vēl ir gana, tāpēc turpinājums sekos, bet šobrīd nedaudz par šodienu...

Bijām laukos. Izrādās, dzīvojot pilsētā, nebiju ievērojusi, ka sācies rudens! :sarkstosa: Apkārt kļūst arvien skaistāk, arī krāsaināk! Šo visu redzot, paliek nedaudz skumji, ka ikdienā to visu palaižam garām un neievērojam sīkumus, kas īstenībā nemaz nav nekādi sīkumi... Ja ir vēl kāds, kas to bija palaidis garām, iesaku neatskatoties doties pie dabas un izbaudīt to, kamēr nav par vēlu!

Pāris bildes

Image
Lapas sārtojas, āboli briest, lauki jau novākti... Viss liecina par to, ka vasara aizgājusi un sācies ir rudens ar jaunām krāsām, piedzīvojumiem un iespaidiem. Atliek tikai to izbaudīt!

Image
Laime neslēpjas tajā, kas esi Tu, bet gan tajā, kas ir Tev apkārt. Tikai pieņemot apkārtējo, kļūsi laimīgs un redzēsi, ka arī apkārtējie, redzot Tevi, tādi kļūs!

Image
Lai arī kas notiktu, dodies uz priekšu un neskaties atpakaļ, jo mēģinot ieraudzīt to, kas bija, vari zaudēt to, ko būtu varējis iegūt.

Tas tā nostaļģijai, bet kāpēc braucu uz laukiem? Iemesls ir nākamā nedēļa. Tā mums būs diezgan saspringta, jo ņemsim dalību ikgadējā šķirnes trušu izstādē, kas gan šogad būs savādāka, nekā ierasts. Mamma pēdējā dienās vispār galīgi sanervozējusies, tāpēc bija jāpalīdz gatavoties.. [Tiem, kas nezina, audzējam trušus, bet par to nedaudz vēlāk pastāstīšu.] Piedalīsimies otro gadu. Visi interesenti esat laipni aicināti izstāžu kompleksā Rāmava no 7. līdz 10. oktobrim, kur varēsiet ieraudzīt dažādu izmēru, krāsu un šķirņu trušus.
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 17 Oct 2010, 11:39

Truši
Ja jau par tiem iesāku, tad pastāstīšu vēl nedaudz... :)

Aizsākās tas viss ar tā saucamajiem ''krūmu'' jeb bezšķirnes trušiem, kurus priekš sevis bijām audzējuši jau vairākus gadus. Tagad saprotam, ka audzēt tādus trušus var tikai priekam, jo nekam citam viņi nerentējas. Daudzi saka, ka viņi daudz izturīgāki par šķirnes trušiem, bet es tā gluži neteiktu, jo pa kādai kaitei uzrodas gan šķirnes, gan bezšķirnes trušiem.

Nopietnāk par trušiem sākām domāt, kad mamma pateica, ka viņai bez dārzeņiem un zemenēm uz lauka vajag arī kādu dzīvu radībiņu, ko pačubināt. Idejas bija dažādas. No gaļas liellopiem atteicāmies mazo platību dēļ, kā arī, lai uzsāktu to audzēšanu, vajadzīgi lieli ieguldījumi. Aitu audzēšanai vajadzīga laba aploku sistēma un kārtīga kūts, lai jēri ziemā nenosalst. Tad apstājāmies pie trušiem. Man šī ideja ļoti patika, biju izpētījusi un izvēlējusies mums piemērotākās šķirnes. Mamma bija sajūsmā un skeptisko tēti arī ar laiku pielauzām. :hih:

2007. gada novembrī ikgadējajā trušu izstādē nopirkām pirmo Lielās Gaišās sudrabotās šķirnes trusenīti - Loti. :esmilu:

Image
Šeit mazā Lotīte pusceļā uz savām jaunajām mājām.

Nākamā gada vasarā pēc lūguma tētim uzcelt kādu nojumīti, bijām pārsteigtas, jo bijām viņu ievilkušas tiktāl, ka mazās nojumītes vietā pretī dabūjām diezgan pamatīgu ēku. :soks: Un tas jau bija starts kaut kam pavisam nopietnam!

Šovasar samniecībā bija jau pie 350 trušiem, uz ziemu skaits ir nedaudz mazāks. Audzējam 4 šķirņu trušus: Lielais Gaišais sudrabotais, Vīnes zilais, Kalifornijas un Burgundas. Pieļauju, ka šeit mitinās cilvēki, kas nav tik zinoši šajā jomā, bet vēlētos kaut ko uzzināt, tāpēc nedaudz pastāstīšu par šīm šķirnēm.


Lielais Gaišais sudrabotais
Apraksts.
Vidēji liela gaļas-kažokādu šķirne. Sudrabojums vienmērīgs pa visu ķermeni, ko piedod segmentu baltie gali. Tie līdz 1 cm var pārsniegt melno matu galus. Ausis, purniņš un ķepiņas var būt tumšāki. Acis brūnas. Apmatojums vidēji garš, biezs. Pavilna tumši zila. Mazuļi piedzimst melni, sudraboties sāk no mēneša vecuma. Īsto krāsu iegūst ~8 mēnešu vecumā. Pieauguša truša svars - 4,5-5,5 kg.


Manai sirdij vistuvākā šķirne! :samilejies: Mājās mīļi saucam par sudrabiņiem. Pašai ļoti patīk kažoka un pufīgā purniņa dēļ. Mūsu saimniecībā vismiermīlīgākā šķirne.

Image
Mazais sudrabiņš starp Kaliforniešiem. Jau kopš pašas mazotnes sudrabotos var atšķirt no krustojuma vai citiem melniem trusēniem, jo viņiem mutītes ir baltas. Šinī vecumā vispiemīlīgākās ir mazās austiņas, atšķirībā no citiem trusēniem tās ir apaļākas kā tādiem lācēniem...

Image
Aptuveni 2-3 mēnešu vecs sudrabiņš. Melnumi pēc pāris mēnešiem izzudīs pilnībā.

Image
Sudrabotais tēvs.


Vīnes zilie
Apraksts.
Vidēji liela gaļas-kažokādu šķirne. Šķirne izaudzēta Austrijā, Vīnes tuvumā. Ķermeņa formas proporcionālas ar labi izteiktu muguras līniju. Segkrāsa vienmērīga pa visu ķermeni no vidēji zilas līdz tumšai. Vēdera krāsa nedaudz matēta. Vasarā var parādīties brūns tonējums. Pieauguša truša svars - 4,25-5,25 kg.


Arī šai šķirnei piesaista smukie purniņi, jo sevišķi puikas ir īsti lāčuki! :esmilu:

Image
Māte ar mazuļiem.

Image
Vīnes zilais trusēns.

Image
Mīļums ticis zaļumos, tiesa gan fočēšanās nolūkos! :velnins:


Kalifornijas
Apraksts.
Vidēji liela gaļas šķirne. Šķirne izaudzēta ASV sarežģītas krustošanas rezultātā. Ķermenis īss, drukns ar labi attīstītu muskulatūru. Pamatkrāsa balta. Zīmējums aptver purniņu, ausis, kājas un asti. Tas var būt melnā, zilā vai havannas krāsā. Latvijā sastopami Kalifornieši ar melnu zīmējumu. Acis sarkanas. Trusēni piedzimst balti, īstais zīmējums iezīmējas līdz ~ 8 mēnešu vecumam. Pieauguša truša svars - 4,0-5,0 kg.


Pie mums nedaudz bailīgāki kā iepriekšminētās šķirnes, bet līdz ar to arī aktīvāki un ne tik lielas guļavas kā, piemēram, sudrabotie. :hih:

Image
Mazie pūkdupši. Daži no Kaliforniešiem šajā vecumā pelēcīgāki, tos mēs saucam par pūpoliņiem. :samilejies:

Image
Gandrīz izaudzis Kalifornietis.


Burgundas
Apraksts.
Vidēji liela gaļas šķirne. Krūtis labi attīstītas. Kakls īss ar spēcīgu skaustu. Apmatojums vidēji garš ar stingriem un spīdīgiem akotmatiem. Pavilna bieza. Segkrāsa vienmērīgi, tīri dzelteni sarkanā krāsā. Nāsis, acu loki un zods no gaišas līdz krēmkrāsai. Vēdera segkrāsa krēmīga. Astes apakšpuse ir baltāka. Apakškrāsa pie pamatnes (apmēram 6 mm) baltāka. Pieauguša truša svars - 4,0-5,0 kg.


Pēdējā ieviestā šķirne mūsu saimnicībā. Truši ar raksturiņu, man jau sen iedzinuši respektu :hih: , kaut gan citās saimniecībās neesot novērots, ka viņiem tādas huligāniskas tieksmes, paveicies jau tikai mums. :velnins:

Image
Kamēr vēl radziņi un nadziņi nav izauguši... :velnins:

Image
Mūsu pirmā Burgundiete - Sise.


Kā jau teicu no 7.-10. oktobrim piedalījāmies ikgadējajā šķirnes trušu izstādē. Rezultāti negaidīti labi :aptracis: :

Labākie Lielās Gaišās sudrabotās šķirnes pārstāvji [veseli divi] - novērtējums 97 punkti.
Labākie Vīnes zilās šķirnes pārstāvji [arī divi] - 96,5 p.
Labākais Kalifornijas šķirnes pārstāvis - 97 p.
Labākais Burgundas šķirnes pārstāvis - 96,5 p.

Labākā Lielās Gaišās sudrabotās šķirnes kolekcija.
Labākā Kalifornijas šķirnes kolekcija.
Labākā Burgundas šķirnes kolekcija.

Un, kas pārsteidza visvairāk, viens no sudrabotajiem ieguva ne tikai labākā šķirnes pārstāvja titulu, bet arī Gada truša balvu [tātad labākais pārstāvis visās šķirnēs]!!! :1: Uz šādu iznākumu tiešām nebijām cerējuši, taču esam ļoti priecīgi! :aptracis: Visticamāk jau, ka paveicis ir kvalitatīvā vaislas materiāla dēļ, taču es domāju, ka lomu nospēlēja arī tas, ka šī šķirne mums pašiem iet visvairāk pie sirds [lai neapvainojas pārējās šķirnes :sarkstosa: ].
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Janinja » 17 Oct 2010, 15:53

Apsveicam ar lieliskajiem panākumiem! :1: :samilejies:
A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself.
User avatar
Janinja
Baby
Baby
 
Posts: 45
Joined: 14 Jan 2010, 09:02
Location: Rīga, Mežaparks

Re: Vube&Co

Postby Vube » 17 Oct 2010, 16:52

Janinja
Paldies par apsveikumiem! :) Ceru, ka dabūšu kādas bildes no tā pasākuma, lai varētu ielikt arī te.

P.S. Nedaudz par tiem punktiem, lai top skaidrāks. Augstākais novērtējums ir 100 punkti, taču neesmu dzirdējusi par trusi ar tādu novērtējumu. Ganjau kaut kur ārzemēs tāds mīt. Interesanti ir tas, ka vērtējumi ir salīdzinoši mazā aplitūdā, jo, ja trusis saņem vērtējumu zem 90 p., tad tas jau vairs nav labi [bieži vien pat tādus nemaz nevērtē un iedod vienkāršu ''apmierinoši'']. Cik es pa šito laiku visā tajā esmu iebraukusi, 90-93,5 p. ir tādiem viduvējiem trušiem, no 94 p. trusis ir labs/ļoti labs, no 96 p. - teicams un no kādiem 98 p. jau droši vien izcilnieks skaitās, bet, manšķiet, ka tādi Latvijā ir baigais retums, ja vispār ir.
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 24 Oct 2010, 22:20

Man beidzot sācies brīvlaiks, tā kā noteikti apsolos kaut ko pa šīm dienām uzrakstīt.

Tā kā manos plānos pa brīvlaiku ietilpst arī uzzīmēt kādu Velzas bildīti, tad atcerējos, ka jau no pagājušā gada man saglabājies viens darbiņš. Par labu kvalitāti tur nav, ko runāt, jo tas arī bija pirmais manis zīmētais suns, bet, manuprāt, kā iesācējai man izdevies labi! :)

Image

P.S. Uz papīra izskatās labāk, jo darbs ir spilgtāks.
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Re: Vube&Co

Postby Vube » 31 Oct 2010, 15:20

Atvainojos par to, ka neturēju solīto un neko interesantu neuzrakstīju! :sarkstosa:

Viens no iemesliem ir tāds, ka beidzot esmu ķērusies klāt pie mājaslapas izveides. Tā gan vairāk ir manu vecāku mājaslapa, kuru pēc aptuveni gada čīkstēšanas no viņu puses uzņēmos beidzot uztaisīt. Kad tā būs daudzmaz skatāmāka, ielikšu linku... ;)

Lai arī bija brīvlaiks un laika arī daudz maz bija, bet visu laiku nosēdēt pie pc arī negribējās [tas jau tā ir pārāk liels ieradums, no kura labāk tā pa gabalu... :medos: ]. Un vēl jau ir arī tāda lieta, kā iedvesma, kas ne vienmēr ir blakus! :velnins:

Un vēl kas... Man liels prieks par to, ka vienai meitenei, kas kā jau vairums nezinātāju ir stereotipu varā, vairākas dienas skaidroju suņiniekiem vispārzināmas lietas, kā audzināšana, organizācijas, cena u.c. Un izskatās, ka tas ir nostrādājis, jo viņa ir sajūsmā! :aptracis:
Amerikāņu buldogs - Vubes Velza
Blogs - Vube&Co
Šķirnes truši - http://www.zefirs.weebly.com
Vube
Baby
Baby
 
Posts: 92
Images: 0
Joined: 17 Jan 2010, 16:44
Location: Latvija, Talsi

Next

Return to Blogi un tērzētavas

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests