Suns naktī rej

Ask a question and get an answer

Suns naktī rej

Postby Francheska23 » 18 Jul 2018, 10:29

Lūdzu palīdziet ar padomu! Mums ir 9 mēnešus vecs labradors (ne tīršķirnes, "bez papīriem"). Tā kā suns ir plānots kā āra suns, tad beidzoties ziemai, viņš pamatā visu laiku pavada ārā (privātmāja ar nožogotu teritoriju). Komunikācija ar ģimeni ir no rīta mazliet un lielākā mērā vakarā - pastaiga, vasarā pelde, rotaļas. Pa dienu arī bērni ar suni paspēlējas (pēc skolas). Pēkšņi pēdējo nedēļu laikā suns katru nakti ir sācis plkst. 2 naktī neremdināmi riet. Šķietami bez iemesla. Kad pasaucam, apklust, viss kārtībā. Tiklīdz aizejam gulēt, atkal sāk riet. Pēc ieteikumiem pie atkārtotas riešanas ielikām voljērā. Nekas nemainās - turpina riet non-stop. Tiešām žēl kaimiņus. Izmēģinājām aktīvākas, ilgākas pastaigas, peldes, ilgāku spēlēšanos, lai suni nogurdinātu. Karstumā pa dienu diezgan daudz guļ.
Lūdzu iesakiet, kā sunim iemācīt neriet? Pa dienu uz garāmgājējiem nerej, pat uz svešiem suņiem ne vienmēr rej. Tagad riešana pamatā ir tikai naktī. Jau iepriekš paldies!
Francheska23
Baby
Baby
 
Posts: 1
Joined: 18 Jul 2018, 09:41

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Suns naktī rej

Postby Māra » 19 Jul 2018, 11:54

Ja tā ir uzvedības problēma, noteikti iesaku meklēt kinologa-trenera palīdzību, bet vienu lietu no savas pieredzes ieteiktu pārbaudīt - maniem ir vakara riešanas, jo dārzā pēc saulrieta uzrodas eži. Un tie jāaprej, protams. Pa dienu šāda problēma nav, jo ežu nav.
If salukis could talk, they wouldn't talk to us.
User avatar
Māra
Champion
Champion
 
Posts: 2585
Joined: 22 Jun 2014, 18:52
Location: Rīga.

Re: Suns naktī rej

Postby Varbūt » 25 Jul 2018, 07:49

Tieši šī iemesla dēļ mums divas lielās vidusāzietes no "āra suņiem" (mans vīrs teica:"suns istabā - nekad!") pārvērtās par istabas mīluļiem, kuri naktis pavada guļot blakus mūsu gultai.
Naktī pamostas visi nakts iemītnieki (mums pie tam blakus mājai mežs, tāpēc stirnas, zaķi un lapsas nāk pie pašām mājām), un suņuki apsēstas dārza stūrī un rej vienā gabalā.
Tā kā negribējām nepatikšanas ar kaimiņiem, tad nācās suņukus naktī vākt istabā. Un nekas briesmīgs no tā nenotika, un vīrs arī pierada un vairs citādi nemaz nebūtu ar mieru.
Varbūt
Baby
Baby
 
Posts: 53
Joined: 07 Jul 2017, 08:09

Re: Suns naktī rej

Postby Varbūt » 25 Jul 2018, 08:02

Un vēl piebildīte: labradors ir ļoti komunicēt gribošs suns, jo tuvāk un vairāk laika viņš būs blakus cilvēkam, jo laimīgāku suņa dzīvi viņš dzīvos. Es personīgi nespēju uztvert labradoru (kurš nav nekāds sargsuns, tieši pretēji ir tendēts uz sadarbību ar cilvēku) kā āra suni.
Varbūt
Baby
Baby
 
Posts: 53
Joined: 07 Jul 2017, 08:09

Re: Suns naktī rej

Postby dandog » 16 Nov 2018, 14:37

mums arī tā bijis - kinologs izlaboja situāciju. to laikam varu salīdzināt tikai ar bērnu, kad arī nevarējam normālu gulētiešanas rituālu uzstādīt :)
dandog
Baby
Baby
 
Posts: 4
Joined: 14 Nov 2018, 12:59


Return to Jautā un saņem atbildi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron