Greihaunds

Want to Buy a Dog

Greihaunds

Postby JolantaK » 14 Jul 2017, 13:11

Sveiki!

Pēc kārtīgas literatūras analīzes un pāris konsultācijām esmu nonākusi pie lēmuma iegādāties savu ilgi sapņoto suni - greihaundu. Tā kā pati dzīvoju dzīvoklī, uzskatu, ka labākais suņa ņemšanas laiks varētu būt vasara. Galvenokārt praktisku apsvērumu dēļ, lai varētu vairāk laika ar viņu pavadīt ārā un viņam būtu mazāka vēlme darba dienās manā prombūtnes laikā pamēģināt dīvānu, spilvenus un sienas stūrus. Tāpat siltajās dienās būtu patīkamāk viņu apmācīt “prasīties ārā”.
Tomēr ir pāris praktiski jautājumi, kuros vēlētos lūgt Jūsu palīdzību:

1. Man skaidroja, ka, esot vēl kucēnam, greihaundam neesot nekādi iebildumi tikt atstātam krātiņā prombūtnes laikā, ar noteikumu, ka no rīta un vakarā tiek kārtīgi izstaidzināts. Man krātiņš protams asociējas ar samērā negatīvu suņa turēšanas veidu, tomēr citu risinājumu arī īsti neredzu, jo "pamēģināto graužamlietu" atjaunošanas vērtība arī varētu būt neslikta. Vai tiešām sunim krātiņš pa darba dienas vidu ir pieņemams, kamēr vēl mācās ko drīkst un ko nē? Un kā vispār pēc pieredzes, vai greihaundi ātri atrod no zobiņu pamēģināšanas un sadzīves lietām?

2. Cenšos šobrīd atrast iespējas pieteikties uz kucēniem. Pagaidām nesekmīgi. Vai Jums nav zināma kāda audzētava, kurā plānojas vai jau ir kucēni? Tāpat kādās summās Latvijā ir šie suņi? Aptuveni saprotu cenu kategoriju ārpus Latvijas, tomēr nevienu konkrētu ciparu tā arī neesmu dabūjusi.

Priecāšos par Jūsu komentāriem! :)
JolantaK
Baby
Baby
 
Posts: 1
Joined: 14 Jul 2017, 12:51

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Greihaunds

Postby Imagine » 14 Jul 2017, 21:40

Man krātiņš protams asociējas ar samērā negatīvu suņa turēšanas veidu.


Nevaru palīdzēt ar greihaunda meklēšanu, taču, par krātiņu runājot, domā par to kā apmācības instrumentu - ja to pareizi lieto, tad tas nav negatīvs suņa turēšanas veids.

Mans šunelis būri uzskata par savu mazo dzīvoklīti/dog-cave, kur ir gan viņa mīkstais spilvens, visas mantiņas, notiek ēšana un kur nolīst tad, kad saimniece pārāk daudz pa gultu grozās un neļauj mierīgi blakus gulēt. Viņš to uzskata par savu drošo salu un vietu, kur viņu neviens netraucē un neaiztiek.
Kad tikko paņēmu un nebija zināms, ko viņš darīs manas prombūtnes laikā, tad arī turēju būri ciet, taču pēc kāda laika pamēģināju un pārliecinājos, ka viņu gluži labi var laist arī brīvi šiverēt pa istabu, jo viņš mierīgi guļ un podus negāž.

Tāpēc silti iesaku palasīt vairāk par būra apmācības un lietošanas principiem, izmanto, kamēr tas ir nepieciešams, un kad ir droši zināms, ka suns godīgi uzvedas tavā prombūtnē, tad arī apmācība būs pabeigta.

Var jau neizmantot krātiņu, bet sākotnēji suni vienu atstāt nevis visā mājā/dzīvoklī, bet gan tikai vienā istabā. Tas ir tas pats būra princips lielākā mērogā.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59

Re: Greihaunds

Postby Bonny Rain » 14 Aug 2017, 14:32

Man kucēnam ir nopirkts nevis būris, bet gan sētiņa. Nu tāds mini voljērs, kuru var turēt istabā. Var iegooglēt: Savic Dog Park.
Esmu sajūsmā. Un tas arī bija vienīgais veids, kā es izdomāju, ka mēs varam paņemt suni.
Pirmkārt, suns nekad netiek likts savā būrī vai sētiņā kā sodīšanas līdzeklī. Būris vai sētiņa ir viņa guļvieta. Mums kucēns tur guļ pa nakti. Pa dienu sētiņai durvis vaļā, ja paši esam mājās. Sētiņā liekam tikai tad, ja paši nevaram kucēnu pieskatīt. Tas ir ideāls risinājums tiem, kuri nevar visu laiku pieskatīt suni un nevēlas pēc kucēna perioda mainīt savu iedzīvi: ar kucēnu ir kā ar zīdaini - visu laiku jāpieskata. Bez tam, tas arī ir paša kucēna drošībai. Vismaz mums - mums māja ar kāpnēm un vēl bonusā kaķis, kurš sīkās uzbāzību ciest nevar.
Sētiņā viņai ir gulta, mantiņas un ūdens.
Ja pats tam pieiet pozitīvi, tad arī kucēns to uztver pozitīvi.
Bonny Rain
Puppy
Puppy
 
Posts: 353
Joined: 01 Aug 2017, 18:35

Re: Greihaunds

Postby Vendeta » 17 Aug 2017, 11:18

Greihaundi ir fantastiski suņi! Latvijā ar tiem nodarbojas Inese Bobkova (Airy Elf audzētava) un Lidija Prokofjeva (Nicesteps audzētava), Igaunījā - Olga Gorbačova (Estet Classic audzētava). Varat interesēties Latvijas kurtu un kursinga klubā (kurti@kurti.lv) vai uzrakstīt audzētājiem FB. Norvēģijā patreiz ir ļoti labs metiens, audzētavā Jet`s.
User avatar
Vendeta
Puppy
Puppy
 
Posts: 407
Images: 10
Joined: 13 Jan 2010, 13:17


Return to Gribu nopirkt suni

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests