displāzija

Dog Health

displāzija

Postby Princese Zeltīte » 15 May 2017, 12:21

Labdien,
vēsturiska atkāpe:
pirms nepilniem 2 gadiem nopirku savu pirmo, ilgi gaidīto suni - VAS. Pirms pirkuma, ilgu laiku pavadīju, lasot un apkopojot informāciju suņinieku forumos par kucēna izvēli. Protams - izdarītie secinājumi - noteikti jāpērk suns no LKF sistēmas, noteikti, no zināmas audzētavas, tas nekas, ka dārgāk, toties ar garantiju, ka suns vesels, ar stabilu psihi (audzētavas "ar vārdu" taču seko līdzi ciltsdarbam)!!! Un tā nopirku suni no LKF, starptautiski atzītas (kā rakstīts mājas lapā) audzētavas Lehmburg. Audzētājs J.Zilberts.
Skarbā tagadne:
sunim 1,7 gadi, pamanīju, ka sācis pieklibot. Aizvedu pie ārsta uz "Mazo bāļu hospitāli", paņēmu norīkojumu no LKF, uztaisījām displāzijas pārbaudi. Rezultāts: kucei ir E pakāpes gūžu locītavu displāzija, elkoņu un ceļu locītavu pataloģijas! Ārsta viedoklis, ka tā ir nepieļaujama audzētāja nolaidība . Pēc ārsta (G.Avdoško) teiktā, manējā nav pirmais suns no šīs audzētavas ar šādu diagnozi, no šī paša metiena kucei ir konstatēta D+ pakāpes displāzija. Pārojums Italia Oger Schloss x Hedgehog Solo Rigoletto. Abiem vecākiem - B displāzija.
Ņemot kucēnu redzēju, ka māte pieklibo. Audzētājs sacīja, ka viņai grūtniecības laikā ir bojāti muguras diski - varbūt muļķīgi, bet neesmu ārste pēc profesijas, paļāvos uz audzētāja kompetenci. Tagad, palūkojoties LKF datu bāzē par veiktajām displāzijas pārbaudēm VAS redzu, ka arī iepriekš šajā audzētavā ir bijuši suņi ar testu D .

Jautājums sekojošs - vai godprātīgs audzētājs, pārojot suni nav informēts par suņu vecvecāku, brāļu , māsu veselības pārbaudēm? Mūsu gadījumā - audzētāja komentārs bija - šausmas! Gēni kaut kā nepareizi salikušies! :aizsvilstas: . Vai LKF netiek veikta nekāda audzētavu uzraudzība?
Princese Zeltīte
Baby
Baby
 
Posts: 9
Joined: 15 May 2017, 11:24

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: displāzija

Postby Līga S. » 15 May 2017, 13:23

Displāzijas rezultāts A un B ir pilnīgi oky, lai pārotu suņus. Diemžēl gadās, ka arī no veseliem (brīviem no displāzijas) suņiem dzimst kucēni ar C un D displāzijas pakāpi.
Ne jau tikai no vecāku displāzijas testa rezultātiem ir atkarīga kucēna kāju veselība. Kucēnam augot, svarīgi ir arī tādi apstākļi kā, grīdas segums, svars, fiziskā slodze.
User avatar
Līga S.
Baby
Baby
 
Posts: 64
Joined: 27 Jul 2011, 07:11
Location: Stopiņu novads

Re: displāzija

Postby Princese Zeltīte » 15 May 2017, 13:44

Nu tad jau, tik ražojam! Jo lētāka pārojuma pašizmaksa, jo bizness rulzz! Tas nekas, gēni šad tad mēdz " nepareizi salikties", tā gadās! Iznāk, ka ja pārojamais suns ir vesels, tad tik uz priekšu, tas nekas, ka tante (onkulis), vai kāds no vecvecāku brāļiem un māsām ir bijis slims! Šo faktu pārbaude, pirms suņa pārošanas, audzētāja kompetencē neietilpst?

Ja metienā ir vēl viens slims suns ( pārējiem vienkārši pārbaudes nav veiktas), tad jau laikam kucēna augšanas apstākļi nav pie vainas. Kuce ir smalkas miesasbūves, viegla, nekādas pārslodzes nav bijušas. Augot suns netika pakļauts lielām fiziskām slodzēm. Pēc ārsta teiktā, novelt E pakāpi uz augšanas apstākļiem, lai kādi tie arī būtu , ir nepamatoti.
Princese Zeltīte
Baby
Baby
 
Posts: 9
Joined: 15 May 2017, 11:24

Re: displāzija

Postby Līga S. » 15 May 2017, 14:44

Nebūt nevēlos Jūs vainot pie esošās situācijas, tikai minu faktus - diemžēl ģenētika patiešām ir sarežģīta lieta un paredzēt iedzimtību neviens nevar. Nav izslēgts, ka citiem šī metiene kucēniem kājas ir AA.
User avatar
Līga S.
Baby
Baby
 
Posts: 64
Joined: 27 Jul 2011, 07:11
Location: Stopiņu novads

Re: displāzija

Postby Princese Zeltīte » 15 May 2017, 15:15

Hmm..... tad kāda starpība, vai iegādāties LKF , vai citu, alternatīvu klubu suni? Palasoties komentārus šajā forumā, man kā nespeciālistam ir skaidrs:
- ja esi nopircis slimu suni alternatīvā klubā, tad pats vainīgs! Ietaupīji uz kucēna iegādi, samaksāsi par ārstēšanos;
- ja esi nopircis slimu suni LKF sistēmā: nu re, šoreiz nepaveicās! Gēni ir neprognozējami - tā var sanākt. :medos:

Man tomēr liekas, ka ir iespējams izsekot pārojamo suņu un to radinieku ciltsrakstiem, izvērtējot slimu suņu piedzimšanas riskus, lai novērstu šādas radošās neveiksmes. Jo īpaši, ka šajā gadījumā abi ir Latvijā paaudzēs audzēti. Varbūt kāds specialists varētu nokomentēt?
Princese Zeltīte
Baby
Baby
 
Posts: 9
Joined: 15 May 2017, 11:24

Re: displāzija

Postby Alpina » 15 May 2017, 20:43

Princese Zeltīte wrote:Palasoties komentārus šajā forumā, man kā nespeciālistam ir skaidrs:
- ja esi nopircis slimu suni alternatīvā klubā, tad pats vainīgs! Ietaupīji uz kucēna iegādi, samaksāsi par ārstēšanos;
- ja esi nopircis slimu suni LKF sistēmā: nu re, šoreiz nepaveicās! Gēni ir neprognozējami - tā var sanākt. :medos:




Pa lielam tieši tā arī te ir, bet nu es piemetīšu savas piecas kapeikas ar te nepopulāru viedokli - Suns (kucēns) ir jāskatās tieši katrs konkrētais un viņa veselība, senči, audzētājs un kas nu kuram ir svarīgs, nevis piederība valstij vai sistēmai.
User avatar
Alpina
Puppy
Puppy
 
Posts: 468
Images: 13
Joined: 22 Dec 2014, 09:25

Re: displāzija

Postby dagi » 16 May 2017, 00:36

Smaga tēma. Principā, iedzimtu displāziju 2 mēnešu kucēnam redzēt nevar. Pirmās pazīmes parādās pēc 3 mēnešu vecuma. Izliekta josta, zem sevis pavilkti krusti, it kā sapīta gaita, tas viss var radīt aizdomas par displāziju. No personīgas pieredzes, diemžēl. Protams, ir audzētāja atbildība par to, ko un ar ko pāro. Bet displāzijas iedzimstamību nosaka vesels gēnu komplekss, kurš vēl nav izpētīts. Var būt veseli kucēni slimiem(nosacīti, jo tiešām slimus vaislā neizmanto) un otrādi. Un nekādi nevar visu norakstīt tikai uz barošanu, turēšanas apstākļiem un pārslodzi kustībās.
Atbildot uz Jūsu jautājumu-atbildīgam audzētājam noteikti būtu jāzina, ko un ar ko pārot, kā arī potenciālo vecāku un to tuvāko radinieku veselības testu rezultāti, lai izvairītos no problemātisku potenciālo kucēnu piedzimšanas. B pārojot ar B nekādām lielām problēmām būt gan nevajadzētu, tomēr prātīgāk būtu pārot ar pilnīgi veselu suni. Bet, ja jau rados ir bijuši suņi ar D pakāpes displāziju, īpaši, abās vecāku pusēs, es to par atbildīgu pārojumu neuzskatītu. Lai gan katrai šķirnei ir sava specifika un, piemēram, angļu buldogam D displāzija absolūti dzīvot netraucē, kamēr pieļauju, ka VAS modernajam pusrāpojošajam tipam jau C var radīt kustību ierobežojumus un sāpes. Katrā ziņā ieteiktu vērsties klubā, no kura nāk Jūsu suns un mēģināt risināt jautājumu šajā līmenī. Tas, protams, neatdos Jūsu mīlulim veselību, bet varbūt palīdzēs kādam citam nenonākt līdzīgā situācijā. Jo absolūti nepiekrītu tagad populārajam viedoklim visās lietās-pats vainīgs, ko neskatījies ātrāk. Tā IR audzētāja atbildība-piedāvāt jaunajam īpašniekam kucēnu ar maksimālām veselības garantijām(ne pilnīgām, jo neviens audzētājs nav Dievs), ja viņš grib atšķirties no prasta kaktu vairotāja un kā LKF jebkura kluba pārstāvis pozicionē sevi kā veselīgu suņu audzētāju.
dagi
Baby
Baby
 
Posts: 46
Images: 0
Joined: 18 Jan 2015, 23:13

Re: displāzija

Postby madja » 16 May 2017, 10:15

kā jau te meitenes teica - diemžēl nav atklāts, kurš gēnu kopums atbild par displāziju, pie kam, slimība var neizpausties katrā paaudzē, ja pareizi atceros, runa bija par 27 paaudzēm,kas var pārmantot.

es labi saprotu sarūgtinājumu un man nav viedokļa par selekciju,kas tika/netika veikta.

bet gribu no personīgās pieredzes piebilst -> rentgenu uztaisīju vien 4,5 gados, lai arī, ja būtu zinošāka, iespējams,pamanītu pazīmes jau pirms tam.
ir pagājuši gandrīz 3 gadi un- dzīve ar HD-E + artrītu mugurā nebeidzas, vienīgi- jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem, strikti ievērojot lietas,ko nedrīkst darīt, uzturot muskulatūru ar regulāru mērenu slodzi, utt.
p.s. pieredzes ir dažādas, bet pēc manas + pēc pētījumiem,ko esmu meklējusi - nav jēgas no visiem dārgajiem glikozamīniem/hondroitīniem/etc.
Image
Image
User avatar
madja
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1774
Joined: 15 Apr 2010, 14:37
Location: Čiekurkalns

Re: displāzija

Postby Princese Zeltīte » 16 May 2017, 13:55

Varbūt muļķīgs jautājums ciltsdarba sakarā.
Kā jau iepriekš komentēja, ka cits kucēns no šī metiena varētu būt pilnīgi vesels. Tādā gadījumā, šis veselais kucēns, pieaugot un nokārtojot visas vajadzīgās "ieskaites" ir derīgs vaislai ? Tādā gadījumā, "papīri tīri", bet ar 100% garantiju, ka kāds no bērniem, mazbērniem būs slims. Saprotu, ka jautājums varbūt nevietā šajā forumā (savas pārdomas izklāstīšu vēstulē, kuru adresēšu klubam un LKF...), bet vai LKF klubs, dodot atļauju suni pārot, neanalizē katra īpatņa un tā radinieku veselības stāvokli, vai tomēr jautājums par pārojamā suņa radinieku displāziju paliek uz audzētāja sirdsapziņas?

Literāra atkāpe... mūsu audzētavu potenciālie klienti , 99% ir tādi kā es - cilvēks "parastais", kas iegādājas suni savam priekam, privātmājai, lauku mājā... Suņa īpašnieks "cilvēks parastais" neiet uz izstādēm, netusē citās suņinieku sanāksmēs, respektīvi, informāciju par audzētavām un to suņiem (tajā skaitā audzētavu suņu veselības stāvokli) labākajā gadījumā iegūst no tā, kas ir publicēts internetā, sociālajos portālos. Ja sunim 4 gadu vecumā rodas veselības problēmas, tās tiek norakstītas uz visādiem citiem apstākļiem (dzīvojis ārā ziemā, apsaldējis gurnus; staigājis pa kāpnēm, u.t.t.), ārsta izmeklējumi tiek veikti bez LKF norīkojuma (paliek sabiedrībai nezināmi), un audzētāja kontakti pa šiem gadiem ir pazuduši.... Respektīvi, audzētājs , uzražojot "brāķi" 99% gadījumu, tiek sveikā cauri.
Izvēloties suni, arī es internetā pārskatīju atsauksmes un pieejamo informāciju LKF un perigree datu bazē par audzētavu, no kuras grasījos iegādāties suni. Šobrīd ar nožēlu jāsecina, ka LKF VAS klubā un pedigree publiskotā informācija ir nepilnīga, lai potenciālais pircējs varētu pats izvērtēt sava plānotā kucēna veselības stāvokli. Info pedigree bāzē, cik noprotams, ievieto paši audzētāji vai tiem pietuvinātas personas, jo tajā neatrast slimus suņus. Arī kluba lapā ar displāziju slimie (kuriem ir veiktas oficiālas veselības pārbaudes) suņi, cik noprotu, vairumā gadījumu, pieļauju, ka ar audzētāja (kluba?) svētību, ir noklusēti. Ņemot vērā, ka puslīdz publiski pieejama informācija ir par suņiem, kas ir gājuši (iet) uz izstādēm, vai kā citādi "ir apritē", tas ir atlikušais 1% .

Tāpēc, šķiet savādi, ka LKF un tajā ietilpstošie klubi prezentē sevi kā vaislas darbu uzraugoša institūcija, jo reāli , spriežot pēc publiski pieejamās nepilnīgās informācijas un reāli notikušiem faktiem, šāda uzraudzība tiek veikta tikai teorētiski.
Princese Zeltīte
Baby
Baby
 
Posts: 9
Joined: 15 May 2017, 11:24

Re: displāzija

Postby eldberg » 16 May 2017, 14:56

Ko tev pirkšanas līgums garantē? Naudas kompensāciju, ko citu?
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: displāzija

Postby Robins » 16 May 2017, 15:58

Princese Zeltīte wrote: , bet ar 100% garantiju, ka kāds no bērniem, mazbērniem būs slims.

Kas to teica? Varbūt nebūs. Tāpat kā 2 viena metiena kucēni atšķirās fenotipiski (vienam ir displazija, bet otram nav) viņi atšķirās arī genotipiski.
Princese Zeltīte wrote:, bet vai LKF klubs, dodot atļauju suni pārot, neanalizē katra īpatņa un tā radinieku veselības stāvokli, vai tomēr jautājums par pārojamā suņa radinieku displāziju paliek uz audzētāja sirdsapziņas?


LKF klubs neanalizē katru īpatni un radiniekus, bet gan pārbauda konkrētā pārojuma atbilstību nolikuma prasībām. Varbūt - rekomendē vēl apdomāt. Iesaka. Bet - tālāk - tomēr no tās sirdsapziņas (vai drosmes). Protams, varētu runāt par prasību pastiprināšanu, bet arī tas ir koks ar 2 galiem. Izslēdzot no vaislas visus, kam 5 paaudzes uz augšu un 6 lapas pa labi, pa kreisi ir kāds D/E displazijas gadījums, baidos, ka tas nozīmētu izslēgt visu šķirni. Tad visi gribētāji drošu sirdi varētu doties pie "alternatīvajām organizācijām" kur visi skaisti, 100% veseli un gudri jau no dzimšanas.
Bet rakstīt ar ierosinājumiem noteikti vajag. It sevišķi, ja ierosinājumi labi.

Princese Zeltīte wrote:Tāpēc, šķiet savādi, ka LKF un tajā ietilpstošie klubi prezentē sevi kā vaislas darbu uzraugoša institūcija, jo reāli , spriežot pēc publiski pieejamās nepilnīgās informācijas un reāli notikušiem faktiem, šāda uzraudzība tiek veikta tikai teorētiski.


Absolūti neargumentēti. Uzraudzība tiek veikta ļoti praktiski. Ja veselības pārbaudes ar atbilstošiem rezultātiem nav veiktas, tad pārojums nenotiek (izņemot tos gadījumus, kad "audzētājs" to uzzinājis pāriet uz "alternatīvo organizāciju" un tur tiek uzņemts atplestām rokām).
Skaidrs, ka sistēma nav nevainojama, bet tā vismaz ir, pie tam - dod pierādāmus rezultātus. Kopš ir ieviestas obligātās pārbaudes un izslēgti no vaislas slimi suņi, slimu kucēnu skaits daudzās šķirnēs ir samazinājies no 40-50% līdz 10 un mazāk. Jā, tas neko daudz nepalīdz tam vienam, kuram gadījies slimais suns, bet kā jau rakstīju augstāk, iespējams, ka alternatīvas ir vēl mazāk cerīgas. Tepat arī atbilde uz jautājumu, kāpēc izvēlēties šo, un maksāt vairāk, ja tāpat nekādas garantijas - tas vienkārši ievērojami samazina varbūtību "iekrist". Ja A-A vai A-B pārojumā ir 90-95% veseli kucēni, tad D-D (vai nezināms-nezināms) var dot arī 40 un vairāk % slimu.
Ko darīt? Nu, izvēlieties šķirnes, kurās nav displāzijas problēmu, nevis tās, kurām smuks purniņš vai kurš Reksis...
User avatar
Robins
Junior
Junior
 
Posts: 765
Images: 43
Joined: 13 Jan 2010, 16:18

Re: displāzija

Postby supersuns Bulta » 16 May 2017, 16:07

LKF, lai komentē savu apņemšanos, ko publiski ir paziņojis savā mājas lpp - KĀPĒC IZVĒLĒTIES KUCĒNU LKF?

Tikai LKF pirms suņa un kuces izmantošanas kucēnu radīšanai veic sekojošas veselības pārbaudes:
gūžas locītavām ( nepareizi veidota gūžas kaula galviņa rada sāpes un būtiski ietekmē suņa dzīves kvalitāti)
ceļa locītavām( ceļa kaula izslīdēšana izraisa klibošanu un būtiski pasliktina suņa dzīves kvalitāti)
acīm ( acu slimības var izraisīt aklumu)
ģenētiskos testus (lai gūtu informāciju par slimību nēsātājiem)
Tikai LKF veic stingru kontroli par ikvienu metienu, kurš dzimis gan audzētavā, gan pie audzētāja, lai pārliecinātos par to, ka:
kucēni atbilst šķirnei
ir fiziski attīstīti, aktīvi, tiek turēti atbilstošos apstākļos
Kucēna iegāde no LKF audzētājiem garantē Jums šķirnei atbilstošu, no veseliem un laba rakstura vecākiem dzimušu pēcnācēju, kurš būs lieliski piemērots gan tam, lai viņu varētu vest uz izstādēm un izmantot kucēnu ieguvei, gan lai priecētu savus saimniekus kā lielisks mājas mīlulis!

Kad un kur tika veikti, un kur glabājas Jūsu suņa mātes un tēva ģenētiskie testi, displāzijas pārbaudes rentgeni, varbūt var tos aplūkot? Pēc katra šāda gadījumu LKF būtu atkārtoti jāpieprasa veikt abiem vecākiem displāzijas pārbaudes un ģenētiskie testi.

Nedrīkst palikt malā, jānoskaidro - kāpēc tā notika, lai nākotnē maksimāli izslēgtu šādu gadījumu atkārtošanos!!!
Cerams LKF pieliks visas pūles un centīsies noskaidrot - kā tas varēja gadīties LKF sistēmā un cik nopratu arī ar vienas audzētavas suņiem

Bet vispār jau ļoti skumji, ja jāskatās savam sunim acīs un jāatvainojas par cilvēku bezatbildību, nolaidību vai vienaldzību, kuras rezultātā Tev draudziņ tagad ļoti sāp :(
supersuns Bulta
Baby
Baby
 
Posts: 3
Joined: 16 May 2017, 15:32

Re: displāzija

Postby Princese Zeltīte » 16 May 2017, 16:13

Pirkuma līgums garantē ārstēšanas un kucēna iegādes kompensāciju, ja kucēns saslimst , iet boja 3 diennakšu laikā pēc tā atsavināšanas.
Kā jau iepriekš minēju, šis ir mans pirmais suns un slēdzot pirkuma līgumu, nebija nojausmas, ka no "starptautiski atzītas audzētavas" pērku dzīvnieku ar locītavu problēmām, kuras "izpeldēs" vēlāk. Šoreiz laikam jau pati vainīga, ka pirkuma līgumā nosacījumi, kas paredz audzētāja atbildību par suņa - invalīda notirgošanu netika iekļauti. Kā saka, mūžu dzīvo, mūžu mācies. Otro reizi uz šāda grābekļa neuzkāpšu.

Pēc mana suņa diagnozes uzzināšanas, audzētava tūliņ piedāvāja bez maksas dot jaunu kucēnu (manuprāt dīvains kompensācijas veids: suns-mēbele). Laikam viņiem tā ir ierasta prakse, jo dr. G.Avdoško (MBH) pastāstīja, ka pie viņa nesen uz displāzijas testu ir bijis "Lehmburg" suns no Talsiem (manas kuces māsa, kurai konstatēta D displāzija) , kas ir saņemts no audzētavas kā kompensācija par savulaik pārdotu ar "D" displāziju slimu suni .

Pamatā šīs diskusijas iemesls ir rosināt atbildīgās LKF un tajā ietilpstošo klubu, par vaislas darbu atbildīgās struktūras vairāk pievērsties rindās esošo audzētāju/ražotāju radošajai darbībai.
Princese Zeltīte
Baby
Baby
 
Posts: 9
Joined: 15 May 2017, 11:24

Re: displāzija

Postby Spigana » 16 May 2017, 18:08

Mudināt LKF striktāk pievērsties tam, kā tiek pāroti suņi, nudien būtu veselīgi, bet forumā to nekā nepanākt. Vajadzētu doties pa taisno pie LKF un runāt ar viņiem. Žēl, ka jums nākas ciest no šādiem audzētājiem, bet vismaz būtu vērtīgi mēģināt no tā pasargāt citus potenciālos kucēnu saimniekus.
Ir terjeri, ir rasela terjeri un ir Mio.
Mio, my dog
Mio Instagramā
Image
User avatar
Spigana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1313
Images: 279
Joined: 28 Nov 2015, 18:28

Re: displāzija

Postby Sauleszakis » 18 May 2017, 08:15

Sveiki visiem šajā diskusijā iesaistītajiem.

Lasu un domāju vai tomēr Princesei Zeltītei vispirms nevajadzēja sazināties ar pašu audzētāju pirms uzsāka šo kampaņu? Parasti civilizētā sabiedrībā tā cilvēki rīkojas.

Daru Jums visiem zināmu,ka Princese Zeltīte nav nevienu iebildumu personiski izteikusi audzētavas īpašniekam, līdz ar to viņš nemaz nezin, ka sunim ir konstatēta displāzija un visiem stāstīt, ka audzētājs ir izteicis komentārus par šo situāciju, ir meli.

Jauku visiem dienu.
Vēlreiz atgādināšu - pirms sāc kādu apmelot un bļaustīties sociālajos tīklos, sazinies ar pašu audzētāju!!!!
Sauleszakis
Baby
Baby
 
Posts: 2
Joined: 18 May 2017, 07:57

Re: displāzija

Postby eldberg » 18 May 2017, 08:39

Sauleszaķi, izsakies tad, nevajag jau slēpties. Izsaki publiski ko domā :) Nav tak ko slēpt?
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: displāzija

Postby Sauleszakis » 18 May 2017, 09:18

Slēpt tiešām nav ko....bet es nesākšu bļaustīties, jo tik zemu nenolaidīšos, lai kādu apvainotu.
Jāatceras mums visiem ir, ka pasaulē nekas un neviena lieta nav 100%. Un aiz ļauna prāta vai bezatbildības audzētājs nav rīkojies pārojot suņus.
Sauleszakis
Baby
Baby
 
Posts: 2
Joined: 18 May 2017, 07:57

Re: displāzija

Postby eldberg » 18 May 2017, 10:35

Es noteikti pieturos pie viedokļa ka B+B ir pilnīgi ok!
Bet ir tak tagad ekskluzīvas iespējas nokomentēt situāciju, nekur jau nav jānolaižas. Var izteikt audzētāja viedokli.
Vai pārdošanas līgums paredzēja jebkādas garantijas? (mēs piemēram līdz 2 gadiem ko tādu garantējam vai naudas kompensāciju)
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: displāzija

Postby supersuns Bulta » 18 May 2017, 12:13

Sauleszakis wrote:Sveiki visiem šajā diskusijā iesaistītajiem.

Lasu un domāju vai tomēr Princesei Zeltītei vispirms nevajadzēja sazināties ar pašu audzētāju pirms uzsāka šo kampaņu? Parasti civilizētā sabiedrībā tā cilvēki rīkojas.

Daru Jums visiem zināmu,ka Princese Zeltīte nav nevienu iebildumu personiski izteikusi audzētavas īpašniekam, līdz ar to viņš nemaz nezin, ka sunim ir konstatēta displāzija un visiem stāstīt, ka audzētājs ir izteicis komentārus par šo situāciju, ir meli.

Jauku visiem dienu.
Vēlreiz atgādināšu - pirms sāc kādu apmelot un bļaustīties sociālajos tīklos, sazinies ar pašu audzētāju!!!!

Pēc mana suņa diagnozes uzzināšanas, audzētava tūliņ piedāvāja bez maksas dot jaunu kucēnu


Te tak skaidri un gaiši Princese ir teikusi, ka sazinājusies ar audzētavu
Ja, Sauleszaķi, Tu esi šī audzētava, tad mums būtu ļoti svarīgi šeit uzzināt, kā Tava audzētava atrisināja jautājumu ar Princeses māsas displāziju, kura tika iedota kā kompensācija par iepriekšējo suni ar displāziju.
Un tas saskan ar Princeses teikto, ka jūsu audzētava piedāvā vietā citu kucēnu, nekādus melus te neredzu.....
Audzētavas spēja piedāvāt problēmas risinājumu norāda uz profesionalitāti, piemēram, kā to minēja Eldberg audzētava, atbildīgi - visu cieņu!
supersuns Bulta
Baby
Baby
 
Posts: 3
Joined: 16 May 2017, 15:32

Re: displāzija

Postby lauva » 18 May 2017, 12:25

Neapskaužama situācija, bet ne pirmā reize audzētavai, parasti saimnieki vienkārši to krupi norij un dzīvo tālāk ar savu slimo suni. Jāpiekrīt,ka ne tikai VASu datu bāzes ir nepilnīgas, jo slimos suņus atrast ir ļoti grūti daudzās šķirnēs, tā ir nepilnība sistēmā,kas rada iespaidu,ka viss ir labi un viss ir skaisti.

Noteikti raksti vēstuli LKFam, noteikti par tādam lietām ir jārunā. Lieciet pārojumus un iznākumus, jābeidz tak dzīvot ilūzijās,ka viss ir skaisti un labi. LKF nevar nodrošināt 100% veselus suņus, bet sakārtot datu bāzi ar reāliem rezultātiem gan varētu.
*The dog is the only animal that has seen his god.*
http://twitter.com/#!/LauvaGuna
User avatar
lauva
Champion
Champion
 
Posts: 2593
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 14:22
Location: Liepāja/BCN/BRUX

Next

Return to Suņu veselība

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests