Kucens celotajs

Dogs Teaching

Kucens celotajs

Postby Egidijs » 27 Dec 2014, 16:29

Sveiki.Tatad ir 2.5 menesus vecs Laika-velnsvienzin kads krustojums.Bet nu pielauju ka tas ir mazsvarigi.
Sodien tika sapotets tatad ir karantina.Riga isti nevar vest jo varot sakjert kautkadu drazu no citiem dzivniekiem ,ja nu nav veseli.Isti sunu cilveku pazinas nav ar kuriem varetu socializet suni lai nebaidas no citiem utt.Un katreiz braukt 3km attaluma kur ta mazak to dzivnieku ari isti nav arsana jo nu vajag jau uzreiz pa mazam tiklidz ir ara.

Tatad panemu sunju 23 decembri. Padzivoja pirmas paris dienas laukos pie vecakiem (jo pats ari apslimu)Pirmo nakti pavadija tiri mierigi.Un tad 25 atbraucam uz Rigas dzivokli.kur itka vinam butu jadzivo patstavigi.

Bet jautajums ir tads.Kada varetu but reakcija ja tas 10 dienas kautvai padzivotu laukos (par cik ir brivs tagad) un pectam dotos atpakal uz Rigas dzivokli. Vai vinam viegli pectam butu te iedzivoties? Jo nu domaju ka suns nojugsies menesi neejot ara.Un isti sakert ari kaut ko negribas.

Vel ir iespeja panemt uz darbu.Kur varetu dzivoties darba laikaa.Tikai manuprat parak daudz vietas ko atcereties un pierast tada vecuma?. Padalieties ar info .Paldies.
Egidijs
Baby
Baby
 
Posts: 9
Joined: 24 Dec 2014, 12:08

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Kucens celotajs

Postby ievish » 30 Dec 2014, 13:43

Par to ārā neiešanu domas dalās. Ir veti un suņinieki, kas dzelžaini iesaka ievērot karantīnu, ir, kas uz šo lietu neskatās tik skarbi. Es suni iegādāju tādā pašā vecumā un no pirmās dienas jau gājām laukā. Ko jāievēro - izvairīties no svešiem suņiem un vietām, kur mēdz būt liela suņu koncentrācija. Tā man arī audzētāja ieteica. Es neatzīstu suņa nokārtošanos iekšā. Jo konsekventāk un agrāk sunim ļaus nokārtoties TIKAI ārā, jo vieglāk būs pieradināti pie kārtības mājās. Mans kucēns jau pāris nedēļu laikā iemācījās nokārtoties tikai ārā, bet pašam jābūt vērīgam un pie mazākajām ošņāšanās pazīmēm, pēc pamošanās, paēšanas, dauzīšanā bērns jāstiepj laukā.
Vietas un apstākļu maiņai nav ne vainas, tikai arī uz laukiem esot, ieteicams līdzīgi kā pilsētā kucēnu izvest laukā nokārtoties, pagaidīt, kad viņš to izdara un paslavēt, var pat gardumu iedot. Kucēnam vispār vienam pašam nav ko laukā pagalmā darīt, ar viņu vajag spēlēties, nodarboties.
Turklāt, dzīvojot pilsētā, ieteicams pēc iespējas ātrāk kucēnam parādīt tos apstākļus, ko viņš ikdienā satiks regulāri - satiksmi, skaļas skaņas, cilvēkus, veikalus utt. Lai pierod. Ieteicams arī pēc iespējas ātrāk satikties ar drošiem, veseliem un draudzīgiem citiem suņiem.
Jo vairāk jauna suns redzēs šajā vecumā, jo adekvātāks būs pieaudzis.
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests