Kucēna podiņmācība

Dogs Teaching

Kucēna podiņmācība

Postby SkalaaLapsa » 25 Aug 2014, 13:08

Sveiki!
Griežos ar jautājumu: nu jau šķiet esmu izmēģinājusi visus paņēmienus, lai sunim iemācītu kārtot savas darīšanas ārā, problēma kļūst ar vien nepatīkamāka, sunim augot.
Suns (meitenīte) mājās jau ir vairāk kā pusotru mēnesi, nu jau būs 6 mēnešus veca. Sākumā ticēju, ka nespēj paciesties tās pāris stundas, kamēr esmu darbā (ne vairāk kā 4-5 stundas mēdz palikt viena), bet nu jau sāk likties, ka to dara aiz spīta. Ja visu laiku esmu kopā ar suni, pilnīgi pietiek, ja tiek izvesta ārā 3-4 reizes pa dienu (darbadienās vedu 5x un vēl pa starpu vācu "dāvaniņas"), jo manā klātbūtnē neatļaujas ķēzīt dzīvoklī. Pietiek iziet laukā, vai izlikt no istabas vienu pašu dzīvojamajās telpās un pa īsu brīdi var tikt sadarītas brīnumu lietas (cieš ne tikai grīdas, bet arī dzīvokļa apdare no mazajiem zobiņiem, bet tā šobrīd šķiet mazākā nelaime).
Promejot atstāju gaismu, rotaļlietas, ēdienu, kucēnam iekārtots ērts strūtītis,kur no visiem var noslēpties, mēģināju atstāt arī ieslēgtu radio, bet tas pilnīgi nekādus uzlabojumus nedeva. Būrī gluži likt negribētos, jo dzīvokļa platība vismaz atļauj arī pa dienu,vienai esot, izlocīt kājas. Ārā kārtojoties pelna našķus un uzslavas, savukārt istabā tiek sarāta. ārā vešanas laiki katru dienu tiek ieturēti aptuveni vienādi.
Vai ir vēl kādi veidi kā risināt šo problēmu, vai vienkārši cerēt, ka ar laiku pāries?
SkalaaLapsa
Baby
Baby
 
Posts: 1
Joined: 25 Aug 2014, 12:53

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Kucēna podiņmācība

Postby s_solv » 25 Aug 2014, 14:50

Būra trauma visiem kaut kāda...
šīs problēmas atrisina būris, pēc tam vairs nav nepieciešamības likt būrī. Tas pāriet. Pastiprināti gribas čurāt un kakāt pēc ēšanas, gulēšanas un spēlēšanās.
http://www.agility.lv - viss par adžiliti (sacensību grafiks, raksti u.c.)

http://www.tikaso.lv
Foto
User avatar
s_solv
Junior
Junior
 
Posts: 593
Images: 38
Joined: 14 Jan 2010, 15:06

Re: Kucēna podiņmācība

Postby ingucel » 26 Aug 2014, 12:43

Nav īsti pareizi atstāt barību visu laiku. Neatceros cik reizes dienā jābaro 6mēn. vecs kucēns....liekas, ka pietika ar 3 reizēm. Pabaro, trauku nost un ārā! Ja suns ēd jūsu prombūtnes laikā, tad viņam nav iespēja pēc ēšanas iziet ārā.
ingucel
Puppy
Puppy
 
Posts: 148
Images: 0
Joined: 31 Jan 2012, 16:01

Re: Kucēna podiņmācība

Postby Imagine » 02 Oct 2014, 18:06

Dažkārt suns mājā kārtojas tad, kad tiek atstāts viens pats. Tas var nebūt protests, bet gan pazīme, ka dzīvniekam ir stress un viņš ar to netiek galā. Šajā sakarā varu ieteikt noskatīties ļoti interesantu dokumentālo filmu par to, ko tad īsti suņi dara, kad paliek vieni paši, kā arī dažus problēmgadījumus. Tur ir stāsts par suni, kuru vienu pašu atstāt vispār nevarēja, jo viņš ne tikai postīja, bet arī kārtojās mājās un, kā viņi to risināja.
Dogs: Their Secret Lives - http://www.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

Protams, katrs gadījums ir individuāls un jūsējam var būt arī pilnībā citi cēloņi.

Piekrītu arī s_solv - pamēģināt būra apmācību. Suns vietā, kur guļ, nekārtojas, turklāt, vienam pašam esot un graužot, suns var arī sevi apdraudēt.
User avatar
Imagine
Junior
Junior
 
Posts: 582
Joined: 23 May 2013, 23:59


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests