Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

All About Dogs

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby fedelta » 21 May 2014, 13:29

AliseM wrote:pie mums atrodas tādi braukātāji pa mežu ar motocikliem un mašīnām. Peeci, vai esi apskatījies, kāda ir meža augsne pēc šādiem braukalētājiem?


Mums piemājas mežā ir tieši tas pats un neskaitot to, ko tas nodara augsnei vien, arī man personīgi pašai ir nepatīkami, ka nezinu no kuras puses kāds tagad nesīsies pilnā ātrumā ar savu braucamo garām :lamajas: . Nu kāda tur vairs mierīga pastaiga pa mežu? Un uzskatu, ka mežs jau nu noteikti nav tā vieta, kur būtu jāizmēģina braucamrīks.
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby ingo » 21 May 2014, 13:38

Man ir ļoti skumji, ka arī mūsu pašu lielajiem (pat tikai nosacīti lielajiem) zemniekiem viss tiek rēķināts tikai naudas izteiksmē. Pirms kāda laika mūspuses biškopji dumpojās pret vācieti, kas savus laukus miglojot, bija "nomiglojis"kaimiņa bišu dravu. Tad nu žurnālisti gribēja uzzināt, ko par to domā vietējie saimnieki. Viens no nopietnākajiem mūspuses zemniekiem atbildēja, ka tas viņu nesatraucot, jo rapsim tādas bites bijušas nebijušas :aknee: Tam gan nav sakara ar mežu un suņiem, bet tas parāda uz kurieni ejam. Diemžēl... :(
User avatar
ingo
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1147
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:56
Location: Medze, Liepāja

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby peecis » 21 May 2014, 14:05

Perro, paldies, tiešām nezināju, ka mežā ir uz zemes ligzdojoši putni, slinks tas ūpis :)

Par braukšanu mežā - uz stigām zemsedze ir nevēlama ugunsdrošības dēļ, ir arī augstsprieguma līnijas, zem kurām ir labs "rotaļu laukums lielajiem bērneļiem" un citas piemērotas vietas bezceļa izklaidēm, nevajag piesaukt piejūras teritorijas, lai gan arī tur var pa zvejnieku ceļu aizbraukt līdz liedagam un paālēties pa liedagu :) Kaitējuma dabai (ja neskaita izplūdes gāzes) nav nekāda, pirmā vētra visas pēdas aizskalo.

BTW, ja vēlaties "pastaigu" neskartā mežā, apmeklējiet šo ģeoslēpni:
http://www.geocaching.com/geocache/GCRJW4_forest-cache
N 57° 39.780 E 022° 24.214
Nekoptā mežā, kur, domājams, ir vislielākā augu un dzīvnieku daudzveidība, pastaiga ir visnotaļ sarežģīta, savukārt meža "kopšana" jau ir kaitējums dabai :)

Par zemniekiem - tikai Latvijā ir tāds neloģisks savienojums, kā "zaļo zemnieku savienība", citur Eiropā "zaļie" un lauksaimnieki ir niknākie ienaidnieki.
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby peecis » 21 May 2014, 14:08

fedelta wrote:
AliseM wrote:pie mums atrodas tādi braukātāji pa mežu ar motocikliem un mašīnām. Peeci, vai esi apskatījies, kāda ir meža augsne pēc šādiem braukalētājiem?


Mums piemājas mežā ir tieši tas pats un neskaitot to, ko tas nodara augsnei vien, arī man personīgi pašai ir nepatīkami, ka nezinu no kuras puses kāds tagad nesīsies pilnā ātrumā ar savu braucamo garām :lamajas: . Nu kāda tur vairs mierīga pastaiga pa mežu? Un uzskatu, ka mežs jau nu noteikti nav tā vieta, kur būtu jāizmēģina braucamrīks.

Kurš ir pasludinājis mežu par vietu mierīgām pastaigām? :)
Pludmalēs jau ir sadalītas "mierīgās" un "aktīvās" zonas, atliek sadalīt arī mežus :D
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby Bpa4 » 21 May 2014, 14:31

perro wrote:peeci, uz zemes ligzdo sākot no sarkanrīklītes un meža pīles, un beidzot ar iespaidīgo ūpi. To info nav grūti atrast pat nezinātājam.
Braukāšana ar motocikliem, džipiem un citām ekstrām... Redzi, ir tāda lieta kā augsne, kas lavijā lielākoties ir smilts vai smilšmāls. Nav grūti ieraudzīt, cik trausla ir ekosistēma smiltīs - pietiek aiziet uz jebkuru piejūras mežu un paskatīties zem kājām - jo intensīvāk izmantota taka, jo minimālāka (ja vispār vēl ir) zemsedze. Respektīvi, pat sēņotāju takās plika smilts vien spīd. Ja pa šādu zemsedzi izbrauc ar mehanizētu transportu, izārdītās zemsedzes atjaunošanai ir vajadzīgi GADI.

Pati savulaik skrēju ar planšeti pa mežiem, orientējos, tas nav tik postoši, bet viens izbrauciens ar džipu pa piejūras priežu silu ir pilnīga katastrofa. Ja tevi apmierina "tuksnesis", lieliski, bet es gribu ieiet mežā, kur aug milzu priedes, smaržo pēc vaivariņiem un uzēst mellenes.
AliseM ir skarba, bet es ceru, ka mums izdosies tevi pārliecināt, ka meži ir jāsaudzē. ne tikai pa lielam, tipa Amazone, bet tepat, un mums katram.

Saproti vienu lietu - jo vairāk cilvēku apkārt, jo lielāki postījumi mežam. Un nevajag tikai par pūkainiem zvēriņiem. Ņemsim kukaiņus.
Pieņemsim, tev ir rapšu lauks. Tavs, un ko gribi to dari, vai ne? Nu tad iedomājies ziedošu rapšu lauku saulainā dienā... Tev ir pienācis laiks to lauku nomiglot, un tu to izdari. Nu un kāds tur sakars ar meža zvēriem? Pavisam tiešs. Tu nomiglo, un nobendē neiedomājamu daudzumu bites un citus kukaiņus. Bites, kas varbūt pieder tavam kaimiņam, iet bojā. Bet zaudējumus cieš ne tikai tavs kaimiņš! Cieš visi tie, kuru labklājībai bites strādā.
Samazinās raža, jo nav, kas apputeksnē, saindētie kukaiņi nonāk putnu vēderos un saindē tos, tiek saindēta augsne.... un tā tālāk, un tā joprojām. Zemgalē putnu skaits ir samazinājies katastrofāli, jo tur tagad intensīvā lauksaimniecība ar smidzināšanu pa labi un pa kreisi. Nesen lasīju pētījumu par vairāku meža masīvu saglabāšanu, lai atstātu vilkiem pārvietošanās ceļus.
Mēs tagad šerpi lamājamies par bebriem visās malās, bet ja ir kā Anglijā, jur ir tikai daži ievesti bebru pāri, kurus ppiieskata vesela grēda cilvēku... Vai tā r nākotne, kuru tu gribi pie mums?

Viens stāstiņš par Anglijas mežiem un to apsaimniekošanu. Man radagabalam pieder 600 hektāri meža (UK tas ir gana liels mežs!). Lai spētu mežu uzturēt, un nomaksāt nodokļus (kas UK arī nav mazie) cilvēkiem ir divas iespējas - cirst un stādīt, cirst un stādīt, respektīvi izturēties pret savu mežu kā pret kāpostu vagu, vai arī veidot medību saimniecību. Viņi veido medību saimniecību, kas manā izpratnē ir pilnīgs murgs, bet rezultātā viņiem ir izdevies tajā mežā iedabūt kādu dabisku dzīvību. Viņi pērk mākslīgi audzētu fazānu cāļus, lielos voljēros pieradina pie dzīves mežā (nosacīti, protams, jo putnus visu laiku piebaro), un, kad izauguši, atšauj medībās. Vienā mastā parasti nošauj 80, 100 fazānus, no kuriem mājās mednieki aizved kādus 10. Pārējos utilizē, jo pārdot neatmaksājas. Manuprāt tas ir tāds bezjēdzīgs murgs, bet tas ļauj nopelnīt nodokļiem un meža uzturēšanai. Tā kā putni tiek piebaroti, tad šī barība piesaista arī citus dzīvniekus (piemēram, savairojas peles, kam graudu pa pilnam visu gadu, kas savukārt ļauj peļu ēdājiem atrast pietiekami daudz pārtikas, piemēram, pūcēm, un tā tālāk), bet globāli domājot, tie graudi piebarošanai taču kaut kur ir jāizaudzē! Tas ir viens nejauks apburtais loks, no kura daba UK izkļūt vairs nespēj.

Mēs esam laimīgi, ka šeit un tagad mums vēl ir dabiski meži ar dabisku, pašregulējošu populāciju. Ja mēs akli darīsim, kā gribēsim, un ļausim citiem to darīt, tad būsim otra Anglija drīz, kur ne tikai visi lielie meži tikai tādas kāpostu dobes vien ir un plēsēji sen izzuduši, bet pat bišu populācija strauji sarūk, un atkal - tas nāk atpakaļ,ne tikai saskumdinot meža mīļotājus, bet gan pavisam tieši un konkrēti sitot pa kabatu lielajam lauksaimniekam.
Zini, kāda ir bišu ekonomiskā vērtība, neskaitot medu? Gandrīz pusmiljards mārciņu tikai Lielbritānijas lauksaimniecībā vien.


:par:

Es personīgi pārāk mīlu savus suņus, lai vienkārši tāpat bez vajadzības tos laistu brīvsolī - dotajā momentā arī mežā. Apdraudējums patiešām liels - apkārtējie ceļi, bedres, grāvji, purvi, lamatas, vakcīnas meža zvēriem, citi suņi, plēsēji - vilki, lūši, lapsas un citi - arī cilvēki. Ja grib bez liekiem kreņķiem riktīgi izskrieties, labāk to darīt iežogotā teritorijā.
Offroad un citas tehniskās aktivitātes, tomēr būtu jāmēģina baudīt speciāli tam atvēlētās vietās, nevis lieki uzarot meža ceļus un stigas, kas ir radītas kautvai tam, lai tur nepieciešamības gadījumā varētu iebraukt tie paši ugunsdzēsēji.
Bpa4
Puppy
Puppy
 
Posts: 430
Joined: 27 Sep 2011, 21:41

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby AliseM » 21 May 2014, 14:35

var jau, protams, pasmaidīt, bet reizēm es drošāk jūtos pilsētas centrā nekā mežā, jo pilsētā tomēr + - tiek ievēroti satiksmes noteikumi un citas vispārpieņemtas lietas, bet mežā notiek sazin kas - pie mums tie paši riteņbraucēji ir sākuši treniņus - viņi brauc uz ātrumu, brīdinājuma zvaniņu viņiem nav (pieļauju, ka tādi sporta riteņiem netiek kabināti klāt). Nogāzēs tiek attīstīts tik liels ātrums, ka sunim sadursme var būt pat letāla... tas tā piemēram no reālās dzīves. Neviens jau nesaka, ka nevar braukt pa meža ceļu ar mašīnu, bet kā ir tad, ja suns ir palaists brīvsolī, ierauga kādu putnu, dzīvnieku un izbrauc pretī mašīna - un, ja vēl šoferītis ir izdomājis paālēties ar ātrumu vai ko citu - nu nav drošas šīs brīvsoļu pastaigas pa mežiem. Tā kā man ir maza izmēra suņi, tad es atkal negribētu uz šauras meža taciņas satikt kādu lielāka izmēra suni, kura saimnieks ir redzams kaut kur pie horizonta un man ir vienalga, ka varbūt šis suns nekož un mīl mazus suņus - sajūtas ir ļoti nepatīkamas un baisas, jo vēl pirms pusgada kāds, maigi izsakoties, nedisciplinēts leonbergeru saimnieks nespēja noturēt savus suņus un tie ar sajūsmu norāva zemē mani ar visiem maniem suņiem. Par laimi, lielie suņi bija gudrāki un jaukāki par saimnieku un viss beidzās tikai ar manu un manu suņu izbīli, sasmērētām un slapjām drēbēm! Jāsaka godīgi, pēc šī gadījuma esmu ļoti rezervēta pret lielo suņu saimniekiem, jo daži no tiem neapzinās savu atbildību!

Starp citu, pilnīgi piekrītu Bpa4!
AliseM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1096
Joined: 13 Jan 2010, 17:12

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby fedelta » 21 May 2014, 14:38

peeci
Nu es neuzskatu, ka tas ir normāli dragāt pa mežu ar visiem braucamajiem pēc kārtas cik uziet. Un neviens mežu nav sadalījis (pasarg Dievs, ka cilvēki aizies līdz tādam līmenim) un neieslīgsim galējībās interpretējot katru teikumu kā pašam labāk.
Nekur neminēju, ka mežs ir pasludināts par pastaigu vietu, bet, piemēram, man reizi mēnesī (pat retāk) pastaigāt pa mežu (taciņām - kuras viennozīmīgi ir radījušas mazāk kaitējumu nekā mašīnas atstātās pēdas, bet nu,kā jau minēju, neieslīgsim galējībās, jo citādāk arī elpot ir kaitīgi) vienkārši palīdz izkļūt no ikdienas rutīnas, palīdz atpūsties un dod spēku un, manuprāt, es neesmu tāda vienīgā. Tikai diezin vai pastaiga reizi pāris mēnešos nodara kaitējumu ekosistēmai, meža dzīvniekiem, ja es vienkārši izeju cauri mežam. Man vienkārši neiet kopā mežs un mašīnas/motocikli, nu man tas nav pieņemami un tur nekā nevar darīt.

Kam mežs saistās ar klusumu, mieru, ar vietu, kur gūt enerģiju, jaunus spēkus, kam ar mašīnām un izpriecām.
Sunim piemīt skaistums bez iedomības, spēks bez uzpūtības, drosme bez nežēlības un visi cilvēka tikumi tikai - bez grēkiem...
Image
Image
User avatar
fedelta
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1536
Images: 25
Joined: 13 Aug 2013, 21:47
Location: Jelgava

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby peecis » 21 May 2014, 14:47

Bpa4 wrote:
...
Offroad un citas tehniskās aktivitātes, tomēr būtu jāmēģina baudīt speciāli tam atvēlētās vietās, nevis lieki uzarot meža ceļus un stigas, kas ir radītas kautvai tam, lai tur nepieciešamības gadījumā varētu iebraukt tie paši ugunsdzēsēji.



Kur tas būtu? :) Piemājas dārzā? :)

sagatavotiem bezceļu auto caurgājība ir krietni lielāka kā ugunsdzēsēju auto, tāpēc līdz vietai, kur bezceļu auto kaut ko sāk "uzart", ugunsdzēsēji nemaz netiek.

Pats esmu ziņojis par meža ugunsgrēkiem (kāds bija aizdedzinājis vairākās vietās Bolderājā), atbrauca ugunsdzēsēji ar pilsētas kravas auto, ar kuru no asfalta nevar nobraukt, un gāja dzēst laikam ar lāpstām. Piedāvāju aizdot brigadierim motociklu, lai vismaz var apbraukt un apskatīt, bet viņš sen nebija braucis un pieklājīgi atteicās :D
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby Bpa4 » 21 May 2014, 14:52

Piemirsu pieminēr slimības ar ko slimo meža zvēri. Šogad nomedīju pārīti jenotu un lapsu, visi trīs bija slimi ar kašķi, neminēsim to, ka viņi slimo arī ar trihinelozi. Iedomājieties, ka dēļ brīvsoļa Jūsu suns nonāk kontaktā ar šādiem dzīvniekiem. Ok, kašķi ar lielām mokām var izārstēt, bet ja tas suns izdomā pamieloties ar kriuša dzīvnieka atliekām, kas piemēram ir inficēts ar trihinelozi..
Bpa4
Puppy
Puppy
 
Posts: 430
Joined: 27 Sep 2011, 21:41

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby Bpa4 » 21 May 2014, 14:57

peecis wrote:
Bpa4 wrote:
...
Offroad un citas tehniskās aktivitātes, tomēr būtu jāmēģina baudīt speciāli tam atvēlētās vietās, nevis lieki uzarot meža ceļus un stigas, kas ir radītas kautvai tam, lai tur nepieciešamības gadījumā varētu iebraukt tie paši ugunsdzēsēji.



Kur tas būtu? :) Piemājas dārzā? :)

sagatavotiem bezceļu auto caurgājība ir krietni lielāka kā ugunsdzēsēju auto, tāpēc līdz vietai, kur bezceļu auto kaut ko sāk "uzart", ugunsdzēsēji nemaz netiek.

Pats esmu ziņojis par meža ugunsgrēkiem (kāds bija aizdedzinājis vairākās vietās Bolderājā), atbrauca ugunsdzēsēji ar pilsētas kravas auto, ar kuru no asfalta nevar nobraukt, un gāja dzēst laikam ar lāpstām. Piedāvāju aizdot brigadierim motociklu, lai vismaz var apbraukt un apskatīt, bet viņš sen nebija braucis un pieklājīgi atteicās :D


neuztraucies, pažarniekiem, kas brauc dzēst ugunsgrēkus mežā auto būs ar lielāku caurejamību nekā dažam labam aprīkotam džipam. Un iestieg arī viņi, jo pirms tam tās meža stigas jau ir krietni kāds 4x4 izklaides cienītājs bez jēgas ir izaris. Iedzītās rises savienojumā ar ūdeni to stigu padara par neizbraucamu purvu!
Bpa4
Puppy
Puppy
 
Posts: 430
Joined: 27 Sep 2011, 21:41

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby Bafija » 21 May 2014, 17:44

Visnotaļ interesanta tēma :) Man par laimi 99% manus suņus no pavadas atlaist mežā nevar :jautri: Kad bija vecā laika, viņa mani klausija uz vārda, pa mežu staigājām droši, nevienu dzīvnieku bez manas komandas netrenkāja, nemedija. Tas bija 90desmitajos gados...
Tagad paši bieži esam mežā uz treniņiem ar saviem suņiem vai riteņiem un teikšu atklāti - citreiz TIK ĻOTI gribas kādu šaujamo līdzi paņemt :launigs: Bija gadījums, kad treniņa laikā no nekurienes uzrodas divi kurti un metas virsū sunim ar riteņbraucēju. Ne jau kost, bet aprej bezjēgā. Cilvēks uz riteņa pilnīgā šokā, haskijs pārvilcies un gatavs nokost rējējus. Pēc brīža tante ar onku no krūmiem sauc, sauc un nekā, suņi nereaģē. Labi, atvainojās, ka suņi neklausa. Bet jēga no tā kāda????? Tā pat ar taksi un pūdelīti līdzīgi bija.
No otras puses kur tad lai tie suņi tā kārtīgi izskrienas? Ne visiem ir teritorijas, iežogoti pagalmi. Iet cilvēki sēņot, ogot - nu protams, ka suņuks līdzi. Kad pie mums bija kurchārs, visur pa mežu laidām bez pavadas. Viņa sakarīga, neko bezjēgā netrenkāja. Tomēr ik pa laikam "iegāja un pazuda uz min.10" - nav pareizi. Bet no otras puses - kur lai tas suns izskrienās, ja paši neesam mednieki?
Patreiz mūsu pierīgas mežā klaiņo 8 suņu bars... bezsaimnieku. Tādu satikt ir ļoti neomolīgi. Pirms gadiem sešiem šādi bari koda aitas. Neēda, vienkārši nokoda un viss. Kas notiktu, ja satiktu mājas suni?
Rezumē - patreiz dzīvojam vietā, kur haskiji stāv voljēros, stirnas kopā padsmit, (sadalijušās pa bariem) ganās līdzās un pat pazīst mūsu mašīnas. Tās varam vērot 30-50 metru attālumā kopā ar suņiem :medas: Divas dzērves, lapsas (kuras ganās kopā ar aitām un nekož vistas!!!!) un pilns purvs ar putniem (griezes man jau galīgi sakritušas uz nerviem) - visi sadzīvojam līdzās. Uz mežu bez pavadas iet klausīgākie un kucēni. Pārējie pie pavadas. Ja nu aizmūk, mežā zvērus netrenkā. Mūsu suņus interesē ūdensžurkas un peles. Tur pat laukā arī tup un rok :koslene: Reiz aizskreja pakaļ stirnai, tikai 200 metrus un viss. Tagad mūsu "jaununs" ir zaķis, kurš piemājas rozēs guļ un biedē ar savu drosmi un divas pīles dīķī. Postījums dārzā neskaitam. Traucē zvēri - uzliec žogu!
p.s. off road rullē!!! Mums ir džips tieši tādēļ, nevis lai "zīmētos". Visi iespējamie bezceļi tiek iemēģināti. Es pieņemu, ka pret off road varētu būt cilvēki, kuri paši nav braukuši ekspedīcijās. Pamēģiniet!!! Tas ir super :jiihaa:
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby Linda B. » 21 May 2014, 19:35

peecies kļūdos vai tu kādreiz minēji,ka tava kuce citas kuces necieš?Kas notiek,ja viņa tādu satiek tai mežā?
Tie braukalētāji vispār besī,šodien viens ķēms ar riteni nesās kā nenormāls,rudenī viens ar moci pilnā ātrumā un pat nejūt vajadzību samazināt ātrumu,jo priekšā 3 suņi bez pavadām.Fantu vispār iztrenca no tā mežiņa ārā,jo nepaspēju noķert.Redz,ka suns pa priekšu no viņa cenšas aizmukt,nē brauc tik,mudaks.Goda vārds gribējās,lai nokrīt no tā sava agregāta.
Savus suņus bez pavadām laižu,kaltēta plauša viņiem ir dārga un nāk tai pakaļ,ja saucu.Visādas vecas alas izlodājam kopā,pa pēdām pastaigājam kopā.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby NARDICUM » 22 May 2014, 07:27

peecis
Kur tas būtu? :) Piemājas dārzā? :)

Nu, principā, man ir pilnīgi vienalga, vai Tu dragā ar savu džipu pa sievasmātes gurķu dobēm vai pa savu guļamistabu! :dzimene: :kanepe:
Cik saprotu, šādām izdarībām ir paredzētas speciālas trases. Daudzi zvēriņi, piemēram, stirnas un zaķi, savus mazuļus noslēj zālē, kur tie guļ pilnīgi nekustīgi, šiem mazuļiem ir vāji izteikta smaka un plēsējam tos ir grūti atrast, un tieši tāpēc mazuļi guļ pilnīgi klusu līdz pēdējam brīdim, cerībā, ka tos nepamanīs! Un tieši tāpēc, piemēram, pļaujot tiek pielietotas speciālas pļaušanas shēmas, piemēram, no lauka vidus uz malām, lai tiem būtu iespēja paglābties, šo prasību stingri ievēroja Padomju laikos kolhozos, bet mūsdienu zemniekiem , pārsvarā, or po**** :( Jā, daudzās civilizētās valstīs, kur cilvēki kaut ko vēl domā, pirms pļaušanas zemnieki pasauc cilvēkus, kas pārstaigā pļavu ar nūjām rokās, atrod šādus noslēpušos mazuļus un aiznes tos ārpus riska zonas. Starp citu, ne jau zaļie atrauj *irsas no mīkstiem krēsliem un 5-os no rīta iet to darīt, bet slepkavas- mednieki ar savām sievām un bērniem!
Nu es laikam NEKAD nesapratīšu, kāda vella pēc būtu ar džipu vai moci jāardas pa mežu, ja , protams, nav nepieciešams vienkārši nokļūt no punkta A uz punktu B.
Tikaitad, kad tiks nocirsts pēdējais koks, tikai tad, kad tiks saindēta pēdējā upe, tikai tad, kad tiks nogalināts pēdējais putns un noķerta pēdējā zivs, tikai tad Tu un Tev līdzīgie sapratīsiet, ka naudu nevar ēst...
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby julika » 22 May 2014, 07:30

Ko darīt, ja es mežā satieku svešu suni un man tas suns liekas bīstams? Kā viņu aizdzīt prom?
Image
User avatar
julika
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1243
Images: 5
Joined: 20 Aug 2013, 14:20
Location: Rīga, Purvciems

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby maksis » 22 May 2014, 07:53

NARDICUM wrote:Nu es laikam NEKAD nesapratīšu, kāda vella pēc būtu ar džipu vai moci jāardas pa mežu, ja , protams, nav nepieciešams vienkārši nokļūt no punkta A uz punktu B.
Tikaitad, kad tiks nocirsts pēdējais koks, tikai tad, kad tiks saindēta pēdējā upe, tikai tad, kad tiks nogalināts pēdējais putns un noķerta pēdējā zivs, tikai tad Tu un Tev līdzīgie sapratīsiet, ka naudu nevar ēst...

Žanna, varu tikai teikt, ka es šajā tekstā (un vispār tēmā) piekrītu katram tavam vārdam.
Дети, собаки, мужья - это все иногда так неудобно. А без них, любимых, так невозможно. ((c)К.М.)
User avatar
maksis
Champion
Champion
 
Posts: 2505
Joined: 13 Jan 2010, 12:57

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby ash » 22 May 2014, 08:12

julika wrote:Ko darīt, ja es mežā satieku svešu suni un man tas suns liekas bīstams? Kā viņu aizdzīt prom?


1. es nēsāju līdzi gāzes baloniņu. (vienu reizi izmēģināju mazā lauku ciematiņā, kur suns uz ceļa atņirgtiem zobiem lēkāja ap mani un manu suni, saimnieki savā privātmājā nelikās ne zinis - palīdzēja, lai gan netrāpīju sunim purnā, bet smaka nepatika un ņurdēdams aizvilkās prom)

2. mežā automātiski meklēju kādu nokritušu koka zaru - jo lielāks, jo labāks. parasti suņiem nepatīk cilvēki ar koku rokās.

3. ja suns jau sāk tuvoties, uzbrūkoši vicinu koku un dzenu prom, cenšos pacelt mazākus kokus vai akmeņus un mest suņa virzienā.

4. parasti man līdzi ir arī 1 l ūdens pudele - domāju, ka nepieciešamības gadījumā varētu arī mēģināt iebiedēt ar ūdeni.

bet ja tev pašai ir kucīte un satiktais suns izskatās pēc pretējā dzimuma - varbūt labāk nemēģināt viņu izaicināt uz agresiju, jo pēc idejas suņiem nevajadzētu klupt virsū kucītēm. man protams šāda opcija nav, nezinu kāpēc, bet lielākajai daļai sastapto suņu (es domāju tos kas klīst nepieskatīti) manējais ļoti nepatīk un uzreiz metas virsū.
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby ievish » 22 May 2014, 08:22

maksis wrote:
NARDICUM wrote:Nu es laikam NEKAD nesapratīšu, kāda vella pēc būtu ar džipu vai moci jāardas pa mežu, ja , protams, nav nepieciešams vienkārši nokļūt no punkta A uz punktu B.
Tikaitad, kad tiks nocirsts pēdējais koks, tikai tad, kad tiks saindēta pēdējā upe, tikai tad, kad tiks nogalināts pēdējais putns un noķerta pēdējā zivs, tikai tad Tu un Tev līdzīgie sapratīsiet, ka naudu nevar ēst...

Žanna, varu tikai teikt, ka es šajā tekstā (un vispār tēmā) piekrītu katram tavam vārdam.


:par:
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby peecis » 22 May 2014, 09:12

Linda B. wrote:peecies kļūdos vai tu kādreiz minēji,ka tava kuce citas kuces necieš?Kas notiek,ja viņa tādu satiek tai mežā?
Tie braukalētāji vispār besī,šodien viens ķēms ar riteni nesās kā nenormāls,rudenī viens ar moci pilnā ātrumā un pat nejūt vajadzību samazināt ātrumu,jo priekšā 3 suņi bez pavadām.Fantu vispār iztrenca no tā mežiņa ārā,jo nepaspēju noķert.Redz,ka suns pa priekšu no viņa cenšas aizmukt,nē brauc tik,mudaks.Goda vārds gribējās,lai nokrīt no tā sava agregāta.
Savus suņus bez pavadām laižu,kaltēta plauša viņiem ir dārga un nāk tai pakaļ,ja saucu.Visādas vecas alas izlodājam kopā,pa pēdām pastaigājam kopā.

Bra4 paldies, slimības - vēl viens arguments nelaist suni mežā brīvsolī.

Linda B.šobrīd jau ir labāk un, šķiet, tas ir kas līdzīgs greizsirdībai, jo, ja es neesmu tuvumā, problēmu nav :D

Par mežā braucējiem - lūk, pat velosipēdisti traucē :D Atkārtošu jautājumu vēlreiz - kāpēc jūs esat iedomājušies, ka mežs ir paredzēts tieši mierīgām pastaigām un visi pārējie - velosipēdisti, mednieki, mežstrādnieki, militāristi - mežā ir nīstamas personas?

Kāpēc jānēsājās ar moci vai bezceļu auto pa bezceļiem? Patīk :) Man patīk pats braukšanas process, tieši tāpēc trīs reizes esmu braucis "panēsāties" uz Alpiem un braukšu vēl :) Jā, pilnīgi nelietderīga naudas tērēšana, dabas piesārņošana, utt, bet arī suns pa lielam neko labu dabai nedara :)
Jautājums ortodoksālajiem dabas draugiem: Jums patīk ceļot? Jā? Tā ir īpaši nelietderīga resursu izšķiešana.
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby pixy » 22 May 2014, 09:54

Es ne tieši par tēmu. peeci, visu cieņu, Tu esi viens no sakarīgākajiem oponentiem, ar kādu vispār sanācis saskarties. Pilnīgi prieks pastrīdēties :labipadarits: .
User avatar
pixy
Veteran
Veteran
 
Posts: 4118
Images: 0
Joined: 13 Sep 2010, 07:28
Location: mežs

Re: Suns mežā brīvsolī? (par un pret)

Postby Linda B. » 22 May 2014, 09:55

Velosipēdist manā gadījumā nesās pa trotuāru.
Neviens mežu nav pasludinājis par vietu mierīgām pastaigām,bet kaut kādai cieņai pret tiem zvēriem,kas to sauc par mājām būtu jābūt un nevienam nebūtu kaut kā īpaši jāafišē,ka pa mežu nav jānesas kā debīlam.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

PreviousNext

Return to Viss par suņiem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests