Suns čurā mājās

Dogs Teaching

Suns čurā mājās

Postby Rafaelito » 12 Mar 2014, 14:59

Sveiki visi suņu mīļi!
Iesakiet ko man darīt ar savu gandrīz 3-gadīgo pundurpinčer/grifona jauktenīti. Nav vairs izturama tā zīmēšana/čurāšana dzīvoklī. Kā jau lielākā daļa kucēnu, arī manējais bija ļoti aktīvs demolētājs, bet tā kā remonts sen nebija taisīts un atminoties iepriekšējo pieredzi (arī iepriekš ir bijuši suņi), pievēru acis uz nograuzto linoleju, noplēstajām tapetēm, izkasīto caurumu betona sienā, nograuztajiem jauno logu rokturiem, jo apzinājos, ka nevaru piedāvāt viņam skriešanu pa mežu visas dienas garumā, sapratu, ka enerģija viņam kaut kur bija jāliek.
Līdz gada vecumam suns bija iemācīts kārtot vajadzības tikai ārā, viss bija kārtībā, bet tad ap 2 gadu vecumu sākās murgs... nezinu kas pēkšņi notika, bet viņš sāka čurāt mājās. Uz veselības problēmām es to nevarētu norakstīt, jo vīrs ved viņu ārā arī pusdienlaikā. Tā kā viņam patika dzīvoties pa palodzi (skatīties pa logu), mēs domājām, ka viņš saskatās uz suņiem pagalmā un tad iezīmē teritoriju mājās, tāpēc mēs viņu sākām ierobežot - viņa vieta dienā bija koridorā, kuru norobežojām ar augstu barjeru, lai viņš netiek istabās. Kādu laiku viss bija kārtībā, līdz viņš iemanījās pārlēkt pāri barjerai. Vīrs dabūja augstāku barjeru 1,40m augstumā, un arī to viņš iemanījās pārlēkt. Es sabijos ka viņš var sevi savainot šitā lecot, barjeru noņēmām un tagad viņš laiž pa visiem stūriem... Kad esam mājās nu īsts paraug suns, kā mēs laukā pa durvīm, tā šim kāja augšā. Saprotu, ka tas ir protests pret palikšanu vienam mājās, bet arī tad, kad atstājam viņu pie draugiem (kas ir arī viņam draugi) viņš izdara to pašu. Tāda sajūta ka viņš ir atkarīgs no mums... Kad pārnākam vakarā mājās, tā ausis nolaistas, pieplacis un vainīgs sagaida mūs, zin ka blēņas sadarījis, bet turpina un turpina to pašu... ko lai iesāk? Vai tiešām būris ir vienīgais risinājums?
Rafaelito
Baby
Baby
 
Posts: 25
Joined: 21 Feb 2011, 11:05

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Suns čurā mājās

Postby Belasiitis » 12 Mar 2014, 15:31

Neesmu speciālists,bet es teiktu,ka suns tiek par maz nodarbināts...garas pastaigas,rotaļas,apmācība..noguris suns mājās nekādus nedarbus nedara,ja vien tā nav kāda veselības problēma.
User avatar
Belasiitis
Baby
Baby
 
Posts: 25
Images: 9
Joined: 05 Feb 2013, 14:08
Location: Rīga, Purvciems

Re: Suns čurā mājās

Postby s_solv » 12 Mar 2014, 16:05

Kas vainas risinājumam "būris"?
http://www.agility.lv - viss par adžiliti (sacensību grafiks, raksti u.c.)

http://www.tikaso.lv
Foto
User avatar
s_solv
Junior
Junior
 
Posts: 593
Images: 38
Joined: 14 Jan 2010, 15:06

Re: Suns čurā mājās

Postby Rafaelito » 12 Mar 2014, 16:14

s_solv wrote:Kas vainas risinājumam "būris"?


Nu man būris tiešām asociējas ar cietumu... Vārdu sakot par būri esam domājuši, bet to pieļaujam kā pašu pēdējo risinājumu... vienkārši, varbūt te ir kāds cilvēks ar līdzīgu pieredzi un kurš zin kur tā vaina un varbūt var pakonsultēt kā var ar citādiem līdzekļiem apkarot to netikumu...
Rafaelito
Baby
Baby
 
Posts: 25
Joined: 21 Feb 2011, 11:05

Re: Suns čurā mājās

Postby ievish » 12 Mar 2014, 16:38

Rafaelito wrote:Nu man būris tiešām asociējas ar cietumu... Vārdu sakot par būri esam domājuši, bet to pieļaujam kā pašu pēdējo risinājumu... vienkārši, varbūt te ir kāds cilvēks ar līdzīgu pieredzi un kurš zin kur tā vaina un varbūt var pakonsultēt kā var ar citādiem līdzekļiem apkarot to netikumu...


Pirmais, ko būtu jāizmēģina ir, vai tiešām suns nav par maz nodarbināts. Tātad - pirms atstāšanas mājās vienu, iziet vismaz stundu garā aktīvā pastaigā. Ja tas nelīdz, var meklēt citas vainas.
Mans suns mājās paliek būrī, guļ. Neredzu nekādu problēmu. Suns vismaz neizdomā, ko varētu atkal sagrauzt.
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Suns čurā mājās

Postby DanaMary » 12 Mar 2014, 18:50

Rafaelito wrote:
s_solv wrote:Kas vainas risinājumam "būris"?


Nu man būris tiešām asociējas ar cietumu...

Būris NAV cietums. Visi sakarīgākie ieteikumi jau šeit izskanēja- garākas pastaigas, pastaigas pirms došanās prom, būris, rotaļas utt. Burvju līdzekļa nav. Veiksmi! :rej:
User avatar
DanaMary
Junior
Junior
 
Posts: 533
Images: 3
Joined: 05 Jun 2013, 13:47

Re: Suns čurā mājās

Postby didzis » 05 Jun 2014, 09:40

Sveiki!
Man ir līdzīga (bet laikam cita rakstura) problēma, cerams ka nekļūs hroniska, jo suns ir mājās tikai 4 dienas, malamuts - 7 mēneši.
Nodarbināts tiek, piečurāja virtuvi 2x neilgi pēc ēšanas, rīta pastaiga iepriekš bija diezgan kārtīga (1,5h).
Domāju sekot ieteikumam iztīrīt vietu ar urīna iznīcinātāju, kas likvidē paliekas un neļauj tās atkārtoti uzost. Mans pienēmums, ka suns ir uztvēris to kā vienu no legālajām kārtošanās vietām, kuru jau atpazīst pēc ožas
User avatar
didzis
Baby
Baby
 
Posts: 15
Joined: 20 May 2014, 11:02

Re: Suns čurā mājās

Postby ievish » 14 Jun 2014, 06:31

Didzi, 7 mēneši vēl ir kucēns. Parasti ap šo vecumu jau māk nokārtoties tikai laukā, bet, ja iepriekšējās mājās ārā iešana nav labi iemācīta, jāiemācās tagad. Kucēni uzreiz pēc pamošanās un pēc paēšanas ir jāved laukā, lai iestrādājas reflekss, ka nokārtošanās ir tikai ārā.
User avatar
ievish
Champion
Champion
 
Posts: 2634
Joined: 02 Feb 2010, 15:46
Location: Rīga, Pļavnieki

Re: Suns čurā mājās

Postby čība » 27 Jun 2014, 10:09

ievish wrote:Didzi, 7 mēneši vēl ir kucēns. Parasti ap šo vecumu jau māk nokārtoties tikai laukā, bet, ja iepriekšējās mājās ārā iešana nav labi iemācīta, jāiemācās tagad. Kucēni uzreiz pēc pamošanās un pēc paēšanas ir jāved laukā, lai iestrādājas reflekss, ka nokārtošanās ir tikai ārā.

:par:

Un pēc dauzīšanās jāved ārā un tad, kad šķiet, ka suns grib ārā. Arī tad, kad nešķiet, ka suns grib ārā :D
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron