Cilvēks un cilvecība

Miscellaneous

Cilvēks un cilvecība

Postby čība » 30 Nov 2012, 12:50

Mums ir atsevišķas tēmas par kāmīšiem, kaķīšiem... kāda tēma pieskaras arī cilvēkiem.
Es tikai ceru, ka varbūt kāds aizdomāsies un kādreiz apstasies, lai palīdzetu - vienalga četrkājainam vai divkājainam.
Kā mēs varam runāt par cilvēcību un humānismu pret dzīvniekiem, ja tāda trūkst pret cilvēkiem, turklāt vēl - tuvākajiem?
http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/445093-apsudz_mati_par_dela_noslepkavosanu_apesta_ievarijuma_del

Eksperiments, kas pasen ceļoja Facebook un lika man aizdomāties. Un nevis vienkārši aizdomāties, bet gan mazliet mainīties un nepaiet garām :jaa:


Dzīvē ne reizi vien esmu saskārusies ar neizmērojamu vienaldzību, un patiesībā tas ir pielīdzināms nežēlībai. Ignorēšana nav neiejaukšanās, tas ir tas pats, kas paspert ķieģeli slīcējam.

Kādreiz jau uznāk tāds emocionāls garstāvoklis un ceru, ka vismaz kāds aizdomāsies, lai mēs spertu mazu solīti pretim šādai rīcībai:
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/445087-interneta_hits_asv_policista_laipniba_pret_bezpajumtnieku
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby Girts » 30 Nov 2012, 14:16

Manuprāt video redzamais nav nekāds efekts, bet gan reālas sekas no bezpajumtniekiem un ubagotājiem. Cilvēks pēc noklusējuma tādā guļošā cilvēkā redz piedzērušos bomzi vai vienkārši dzērāju. Ja 99 reizes tevi līdzīgās situācijās uzrunā dzērājs, kurš prasa 20 santīmus, tad tajā neveiksmīgajā reizē, kad gulēs kāds ar sirdstrieku - nepamanīsi atšķirību.
Tas ir tāpat kā čigānu (atvainojos par netoleranci) reidi pa veikaliem baros. Uztaisa bēdīgas sejas, ka naudu nozaga, mājās nav ko ēst, vīrs miris, pieci bērni un t.t. Tu šito visu ikdienā esi atklausījies un kad nonāc situācijā, kad ar tevi runā reāls cietējs - tev vairs nav vēlme pat iedziļināties sacītajā. Vienkārši pagriežam muguru un ejam tālāk, jo liekas, ka kārtējais triku meistars. A cilvēks ta cieš!
Un lielais jautājums ir - kurš ir gatavs iedziļināties katra uz ielas esošā cilvēka dzīvesstāstā un tērēt savu laiku tā atšifrēšanā - dzērājs,zaglis, krāpnieks vai cietējs, kuram vajag palīdzību?
Girts
Baby
Baby
 
Posts: 72
Joined: 27 Feb 2011, 15:10
Location: Ventspils

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby čība » 30 Nov 2012, 14:46

Girts wrote:Un lielais jautājums ir - kurš ir gatavs iedziļināties katra uz ielas esošā cilvēka dzīvesstāstā un tērēt savu laiku tā atšifrēšanā - dzērājs,zaglis, krāpnieks vai cietējs, kuram vajag palīdzību?


Es šeit nerunāju par naudas lūdzējiem, tas ir cits stāsts. Un jebkuram, kuram tiešam notikusi nelaime, pareizākais ceļš ir caur policiju.
Un nerunāju par savas dzīvības un veselības apdraudēšanu.
Es nesaku, ka ir jāiet klāt, bet piezvanīt 112 var arī bez kredīta. Un ta pat zinu, ka bīstami ir apstēties un palīdzēt kādam uz ceļa. Bet tas nemaina to, ka piezvanīt es varu.

Pati esmu bijusi lieciniece gadījumam, kad sabrauca cilvēku. Protams, seja asinīs, bet cilvēks nebija ne bomzis, ne narkomāns. Autovadītājs vienkārši neuzmanīgs un ārzemnieks. Mašīnas, taurēdamas uz rāpojošo cilvēku, brauca garām. Gājēji - neko, soļo tālāk. Apstājāmies mēs, viens skrējējs un viss... Mazliet vēlāk viena mašīna vēl.

Mēs arī pirms diviem gadiem ielidojām grāvī, turklāt tā, ka mums citas mašīnas nevarēja pabraukt garām. Visi džipi lepni taurēdami brauca garām un vel uzd***a, lai pavācamies no ceļa malā (nebiji Tu pie stūres?) - tā kā mēs to mašīnu tur tā nolikām un varam izkustināt, tikai negribas :apstulbis:
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby Demiana » 30 Nov 2012, 16:01

Skarba tēma, vēl biju jauna un dumja, vienu reizi pamanīju ka notiek zādzība no sievietes somiņas, 15 trolejbusā, ap pl 18.00, piebāzts transporta līdzeklis, sievietes somiņa un 2-3 rūdīti pēc skata un uzvedības tipi, viena sieviete un divi virieši, nostrādāja momentāli, viens it kā pagrūda, otrs it kā krita, trešā ar veiklu kustību darbu pabeidza. redzēju, neteicu jo izkāpa tieši manā pieturā.
otrs gadījums tas pats 15 trolejbuss, laiks, apstākļi identiski, tik zaglis viens it kā ar ieģipsētu roku, tik šoreiz līda vīrieša kabatā, redzēju, pateicu uzreiz vīrietim lai pārbauda kabatas, jo tikko viens viņās bija paviesojies, Vīrietis pasmīkņaja un noteica ka vienalga kabatās nekā nav, toties zaglis stāvēja blakus un sāka man reāli draudēt pa visu trolejbusu ka manas skaistās redzīgās acis izdurs un tādā gara. Domājat ka mani kāds steidzās aizstāvēt??? neviens pat nemēģināja viņu apturēt kad viņš jau fiziski sāka man tuvoties. aizbraucu pāris pieturas tālāk, jo viņš izkāpa mana pieturā (Mazā kalna iela!)

Kopš tās reizes es tikai dzīvniekiem palīdzu :|
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby čība » 30 Nov 2012, 19:26

Demiana wrote:Domājat ka mani kāds steidzās aizstāvēt???


Palīdzot tik pat svarīgi ir neapdraudēt sevi. Protams, ne vienmēr var palīdzēt. Un neba zagšana ir tas drausmīgākais, es nerunāju par materiālo vērtību sargāšanu. Bet, ja cilvēks guļ uz ielas - piezvani ātrajiem. Tagad nāk aukstais laiks, bomži uz ielas salst - piezvani 112! Nu nav tas tik sarežģīti. Ja pašam ir bail vai nav spēju palīdzēt, mums ir telefons (vairumā gadījumu).
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby Linda B. » 30 Nov 2012, 20:22

Šķiet vakar,uz radio Skonto zvanīja vīrietis,kurš stāvēja sastrēgumā uz kaut kāda Rīgas tilta un jautāja,kas tur ir noticis.Pēc laika zvanīja vīrietis un teica,ka esot stāvējis pašā priekšā esot nodegusi mašīna,ir policisti,ūgunsdzēsēji un ātri,bet viss tagad esot ok,jo nu jau laižot braukt.Nezinu vai nodegusi mašīna ar cilvēku tajā ir kaut kas ok.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby OrlandoSeaHorse » 30 Nov 2012, 20:34

No video viens cinisks secinājums - jāģērbjas solīdāk! Lai gan manuprāt arī pirmajās reizēs tur neviens pēc bomža neizskatījās.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby čība » 30 Nov 2012, 22:16

OrlandoSeaHorse wrote:No video viens cinisks secinājums - jāģērbjas solīdāk! Lai gan manuprāt arī pirmajās reizēs tur neviens pēc bomža neizskatījās.


OSH, tas vīrietis, ko sabrauca bija ļoti zolīdi ģērbies - pusgarš mētelis, uzvalka bikses. Šķiet steidzās prom no pasākuma "Arēnā" pirms citiem. Tas nemainīja attieksmi :huh:
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby Linda B. » 30 Nov 2012, 22:58

Vienreiz esmu pagājusi garām guļošam cilvēkam,bet tikai tāpēc,ka zinu,ka viņš mīl iedzert un tad kur nokrīt tur ar;i savu dzērumu izguļ.Man gan toreiz uzbruka kaut kāda sieviete,ka paeju garām un sargāju suņus,lai nelien viņam klāt.Pēc tam redzēju kā pamodināja viņu un šis aizstreipuļoja kaut kur tālāk,katrā ziņā nekas viņam nekaitēja un ārā bija silts.
Bet visai sadistiski būtu paiet garām cilvēkam,kas guļ uz zemes un sauc palīgā,nu tad taču skaidrs,ka kaut kas nav kārtībā,nevis viņš tur vienkārši piedzēries.
User avatar
Linda B.
Champion
Champion
 
Posts: 2157
Images: 10
Joined: 15 Jan 2010, 00:40
Location: Iecava

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby undd » 30 Nov 2012, 23:06

Kad man pirms gadiem 10+ uz Akmens tilta jauniešu pāris izrāva somu (es stīvējos pretī, iekrampējos somā un skaļi kliedzu, ķīviņš notika kādu brītiņu, līdz paliku ar somas siksnu rokā), dažu soļu attālumā pretī nāca 2 vīrieši, kuri to visu noskatījās kā teātra izrādi, neizrādot ne mazāko iniciatīvu kaut kā iesaistīties, toties cīniņu un kliegšanu pamanīja jaunu vīriešu bariņš, kuri tobrīd brauca mašīnā zem tilta, diemžēl, bija jau par vēlu un zaglēni fiksi aizskrēja. Visu cieņu viņiem - piedāvāja palīdzību, kopā izbraukājām tuvāko apkārtni, bez rezultātiem gan, pēc tam viņi mūs ar draudzeni aizveda uz mājām par prosto paldies. Bet gan jau tie abi zolīda paskata kungi (tie, kuri nāca pretī) naktīs murgos nemocījās :)
Kad mani pagājušā gada sākumā apzaga sab. transportā (garš stāsts, zagli nofiksēju, par ko brīdināju pārējos braucējus), uz mani skatījās kā uz padebīlāku, dzirdēju arī komentāru savā virzienā - kaut kāda narkomāne :)
Image
User avatar
undd
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1288
Joined: 13 Jan 2010, 12:54
Location: Āgenskalna priedes

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby Citroniņš » 01 Dec 2012, 02:22

Wow.
Šitādas situācijas par laimi, nav gadījies dzirdēt. un redzēt.
Kad mēs 25. decembrī vienā gadā iebraucām grāvī, džips kuru apdzinām, un tad momentā avarējām ( golfs pa vieglu lai uz 105 km/h izietu sniega putrai cauri atpakaļ), apstājās un palīdzēja mums visiem izkāpt no grāvja, noskaidroja, vai esam ok. Tūlīt apstājās vēl viens džips, kopā veči pārmeta golfu atpakaļ uz riteņiem, pārcēla priekšu tā lai var izvilkt un ar džipu vilka.
Par spīti tam, ka tumsas dēļ bija izlikti trīsstūri gana tālu no avārijas vietas, abās brauktuves pusēs, un mēs atradāmies pretējā virzienā, reāli džips vilka mūsu golfu laukā uz pretējā virziena nomales, viena jauna blondīne ar krutu mazdu nesās a šo apvedceļu, apbraucot džipu, kas nedaudz bija uz ceļa, arī tika sanesta, atsitās pret labsirdīgo cilvēku ( kurš pat nebija bijis klāt mūsu avārijā) džipu un pati ielidoja grāvī, par laimi bez kūleņiem. Izleca no mašīnas un brēca tikai, vai mašīna esot kāŗtībā... par laimi, jaunkundzei nekas nekaitēja un es biju pirmā, kas pieskrēja pārbaudīt, vai viņa ir ok. Lai gan pati vien vainīga, ka izvēlējās neatbilstošu ātrumu, tāpat kā mans tēvs, kura dēļ tiku otrajā avārijā dzīvē.
Bet toreiz laikam ziemassvētku gars iedarbojās, ka cilvēki tik jauki palīdzēja. Mēs iztikām bez policijas, jo tikai golfs cieta, un pārējie pateica, ka visus mūs nevajag. Tāpēc mums pakaļ atbrauca brāļa draugs, un tēvs pēc tam viens pats golfu bez stikla pārveda mājās... jo viņš palika kā liecinieks otrai avārijai.

Es personīgi tajā video situācijā uzreiz būtu piegājusi klāt. No smirdīgiem dzērājiem man ir alerģija ( tur saistība ar mentālo alerģiju pret alkoholu), bet tur neviens neizskatījās ne pēc bomža, ne dzērāja. Pati zinu, kā ir kad pēkšņi paliek slikti.
Divas lietas, gan izteikti atceros, viens, policijas darbinieks kam piezvanīju, izklausījās tā, ka par mani smietos gandrīz, kad teicu, ka Jelgavā uz galvenās ielas ir nobraukts kaķis. Pirms tam biju zvanījusi draudzenei, kas mācās vetos un strādā patversmē VMF un viņa teica, ka ir jāzvana policijai. Protams, teicās, ka kaķi savākšot un nodošot tālāk. Ziedoju kaķim lupatu, noceļot to no ceļa un noliekot zālītē. Daudzi garāmbrauceji mani drošvien par jukušu uzskatīja, ka nobloķēju joslu ar savu auto, bet pati zinu cik nepatīkami ir sašķaidītu dzīvnieku novākt no ceļa. Kad braucu garām vēlāk, kaķa tur vairs nebija.
Otrs bija, kad man jaunai meitenei vajadzēja palīdzību no citiem šoferiem piedarbināt mašīnu. Vadus ar ko pielaist. Pirmā vieta, pie Rundāles pils - no problem, cilvēki ātri atsaucās un piedarbinājām. Otrā vieta, pie Bauskas pils, kafejnīcas darbinieki teica, ka boss neļaujot tā darīt. Pus angliski, pus krieviski ar leiti sarunāju, ka piedarbinājām manu auto.
Vēlāk vienā Bauskas restorānā bijām reāli pēdējie viesi, citu mašīnu stāvvietā vairs nav, un tomēr atkal jāliek vadus klāt, jo neizdevās iestumt ( man 4 vārguļi no eiropas ciemos bija). Viesmīle bija gana laipna lai piedzītu savu auto, lai gan nemaz nezinot, kā šo lietu dara, bet mēs jau labi kārtīgi mācejām. Pateicām lielu paldies, dzeramnaudu jau bijām lielu iedevuši, jo vakariņas bija super. Priecājos par tādu skatu.
un pēdējā reize bija tizla, es pat netiku ieliet benzīnu, ko gribēju izdarīt Jelgavā pirms aizbraucu mājās. Mašīna noslāpa, bāka aizslēgta, piedarbināt nevaru, vakars vēls.. viens vīrietis Nestē atteica, nevarot un viss. Tad par laimi ieraudzīju kādu iebraucam blakus esošajā stāvvietā. Un lai gan viņš ar teica, ka darba devējs neļaujot ar darba mašīnu piedarbināt citas, viņš saprata, ka nav forši pēc 23iem vakarā sēdēt patālu no mājām ar mašīnu, kas nedarbojas. Paldies visiem, kas man ir palīdzējuši. Kad vajadzēs, es arī atdarīšu...

Bet tiem, kas iekļaujas pelēkajā masā, ir pārāk no tās bail.
User avatar
Citroniņš
Puppy
Puppy
 
Posts: 389
Joined: 20 Nov 2011, 18:34
Location: Stirling, Scotland. Luxembourg. Cenu pag. Latvija.

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby OrlandoSeaHorse » 01 Dec 2012, 13:50

čība wrote:
OrlandoSeaHorse wrote:No video viens cinisks secinājums - jāģērbjas solīdāk! Lai gan manuprāt arī pirmajās reizēs tur neviens pēc bomža neizskatījās.


OSH, tas vīrietis, ko sabrauca bija ļoti zolīdi ģērbies - pusgarš mētelis, uzvalka bikses. Šķiet steidzās prom no pasākuma "Arēnā" pirms citiem. Tas nemainīja attieksmi :huh:

Es tikai par to video. Ka visi pilnīgi barā metās palīdzēt kungam smalkā uzvalkā, bet tos, kuri bija ģērbti tāpat kā lielākā daļa cilvēku, tos pat neievēroja, likās, ka vispār neredz. Lai gan varētu domāt, ka palīdzēs "vienam no savējiem". Lai gan varbūt kungam uzvalkā vienkārši noveicās ,ka pirmais gāja garām līdzjutīgs cilvēks, kas izraisīja ķēdes reakciju, tāpat kā ar to meiteni - gāja visi garām, neredzēja, līdz viens tomēr noliecās un tad jau citi ar metās klāt.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby ajame » 02 Dec 2012, 12:12

Dažus gadus atpakaļ, mans vīra tēvs ejot ar suni uz veikalu paslīdēja, nokrita un salauza kāju. Tā kā tas gadijās tieši pie veikala, to redzēja pārdevējas un izsauca ātros. Bet cilvēki ejot garām runāja par to, ka dzert mazāk vajag utt. Ziema ir klāt, uzmanīsim un palīdzēsim veciem cilvēkiem!
User avatar
ajame
Puppy
Puppy
 
Posts: 450
Joined: 03 Mar 2010, 23:36
Location: Tukums

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby čība » 02 Dec 2012, 12:37

ajame wrote:Ziema ir klāt, uzmanīsim un palīdzēsim veciem cilvēkiem!

Tāpēc arī ieliku šo video. Nāk ziema un aukstums. Arī to dzērāju un bomzi nedrīkst pamest nosalšanai! Tā ir slepkavība dēļ... vienaldzības.
IR veidi kā palīdzēt neejot klāt un neapdraudot sevi.
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby peecis » 03 Dec 2012, 12:19

čība wrote:
Demiana wrote:Domājat ka mani kāds steidzās aizstāvēt???


Palīdzot tik pat svarīgi ir neapdraudēt sevi. Protams, ne vienmēr var palīdzēt. Un neba zagšana ir tas drausmīgākais, es nerunāju par materiālo vērtību sargāšanu. Bet, ja cilvēks guļ uz ielas - piezvani ātrajiem. Tagad nāk aukstais laiks, bomži uz ielas salst - piezvani 112! Nu nav tas tik sarežģīti. Ja pašam ir bail vai nav spēju palīdzēt, mums ir telefons (vairumā gadījumu).


tieši tā! pirms pāris gadiem tepat Latvijā bija gadījums - pie mājas piebrauc sieviete, laupītājs šamo izsēdināja no auto un mēģināja aizbraukt auto. vīrs, to redzēdams, izskrēja, mēģināja laupītāju aizturēt, tika sadurts un mira.
daļa zagļu ir narkomāni un/vai rūdīti cietumnieki, kuriem ir mazliet cita attieksme pret citu personu veselību un dzīvību, aiz kam ja būs apdraudējums manai veselībai/dzīvībai, necīnīšos ne par savu, ne par svešu mantu. vienreiz jau izpildījos, beidzās viss ar policiju, bet kad uzzināju, kas tie pa fruktiem (pusi mūža pavadījuši cietumā, tur arī sapazinušies, utt), kuriem lietas materiālos ir pieejama mana adrese un pārējā informācija, nolēmu "ok, jums izdevās" un norakstīju savus ~Ls 30 zaudējumos :D
ja cilvēks guļ uz ielas, var pieiet klāt, pabakstīt kaut ar kāju un pajautāt "kas noticis", tad jau arī redz, vai tas ir bomārs vai nē. bezpajumtnieku tieši jāpavelk tālāk krūmos, lai ātrajiem mazāk darba un pilsētā mazāk zagļu/diedelnieku. :D nevajag tagad stāstīt, ka "tādā situācijā katrs var nokļūt" - viņiem patīk tas dzīvesveids un nospiedošais vairākums tāpat neko negrib mainīt.
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby OrlandoSeaHorse » 03 Dec 2012, 13:12

peecis wrote:ja būs apdraudējums manai veselībai/dzīvībai, necīnīšos ne par savu, ne par svešu mantu.
Ļoti pareizi. Jebkurā gadījumā, ne tikai tieša uzbrukuma brīdī. Maz kādreiz kaut kas vērtīgs iekrīt ūdenī vai kur. Ja klāt netiek, nu i štrunts, lai guļ vai peld prom. Jo mantu nopelnīs vēl vai iztiks bez. Tas tik tā padomju laikos tika borēts, ka cilvēks ir varonis, jo glāba valsts mantu, pats ejot bojā.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby čība » 03 Dec 2012, 13:58

peecis wrote: nevajag tagad stāstīt, ka "tādā situācijā katrs var nokļūt" - viņiem patīk tas dzīvesveids un nospiedošais vairākums tāpat neko negrib mainīt.


Tas, protams, ka viņiem tāds dzīvesveids patīk un katrs tādā situācijā nenokļūs. Bet tas, ko Tu iesaki, ir akmens pasviešana slīcējam, it īpasi, ja runājam par ziemu. Starp citu, kā tas ir, ka palīdzēt ir bail (ka tik Tev kaut ko neizdara), bet krūmos gan var ievilkt - bail nav? :sajucis: Piedod, bet, ja cilvēks ziemā nosalst, tāpēc, ka kaut kāds aptaurētais viņu ir ievilcis dziļāk krūmos - tā ir slepkavība.
Pretīgi, pretīgi, pretīgi... apzināties, ka tādi "cilvēki" dzīvo man apkārt.
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby Citroniņš » 03 Dec 2012, 14:28

wow. Tiešām ir cilvēki, kas domā, ka to bomzi vai dzērāju ir jāpavelk dziļāk krūmos lai nosalst un nomirst?
Man ir patiess prieks, ka tādus cilvēkus savā dzīvē neielaižu. Un gadrīz vai prieks, ka mans tēvs aizgāja viņā saulē laicīgi, lai nedod dievs nenonāktu tādā situācijā, ka kāds viņu krūmos izvelk. Labāk pats iziet no dzīves nekā kāds tā rīkotos.
User avatar
Citroniņš
Puppy
Puppy
 
Posts: 389
Joined: 20 Nov 2011, 18:34
Location: Stirling, Scotland. Luxembourg. Cenu pag. Latvija.

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby peecis » 03 Dec 2012, 16:59

dažiem, šķiet, šis smaidiņš :D ir nepazīstams un atšķirība starp vārdiem "ironija" un "aronija" nav skaidra :medos:

nu nevilkšu es bezpajumtnieku tālāk krūmos, kaut vai aiz bailēm no kriminālatbildības par tādu atrakciju, tomēr zinot, kā viņi ātrās medicīniskās palīdzības brigādes izmanto par taksometriem un slimnīcas par naktsmītnēm, es tiešām viņiem novēlu lētu nozušanu un viņu "izklaižu" apmaksu no manas (nodokļu maksātāja) naudas uztveru kā viņu ņirgāšanos par mani personīgi.
peecis
Junior
Junior
 
Posts: 709
Images: 39
Joined: 26 Sep 2012, 09:30

Re: Cilvēks un cilvecība

Postby čība » 03 Dec 2012, 17:49

peecis wrote:dažiem, šķiet, šis smaidiņš :D ir nepazīstams un atšķirība starp vārdiem "ironija" un "aronija" nav skaidra :medos:

nu nevilkšu es bezpajumtnieku tālāk krūmos, kaut vai aiz bailēm no kriminālatbildības par tādu atrakciju, tomēr zinot, kā viņi ātrās medicīniskās palīdzības brigādes izmanto par taksometriem un slimnīcas par naktsmītnēm, es tiešām viņiem novēlu lētu nozušanu un viņu "izklaižu" apmaksu no manas (nodokļu maksātāja) naudas uztveru kā viņu ņirgāšanos par mani personīgi.


No manas nodokļu naudas lai labāk apmaksā tādu bomžu "izklaides" nekā kaut kādus mistiskus deputātu un amatpersonu "mācību braucienus". Labāk lai maksā ātrajiem par bomžu vadāšanu, nekā par mūsu zelta tiltu utt.
Jā, man pašai ar nav patīkami bomži, un metu viņiem līkumu. Bet ziemā ar visu līkumu piezvanu 112.
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Next

Return to Citi jautājumi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron