LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

All About Dogs

Vai visiem būtu jābūt iespējām reģistrēt savu (audzētavas) vārdu pirms audzētavas atvēršanas?

52
88%
7
12%
 
Total votes : 59

LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby eldberg » 22 May 2012, 10:54

Pirmkārt: lūdzu piedalīties tikai ar konstruktīvu viedokli!!!
Otrkārt: Paši nerisināsim jautājumu, nekas nenotiks!

Tā kā kaimiņvalstīs ir ļoti viegli iegūt sev audzētavas statusu, līdz ar to arī reģistrēto audzētavas nosaukumu, gribu uzsākt diskusiju par iespējamām izmaiņām.
Lai atvērtu audzētavu šobrīd LKF(FCI) sistēmā:
1.2. Audzētavu var reģistrēt viena vai vairākas fiziskas personas, ne jaunākas par 18 gadiem, kuras atbilst vienai no sekojošām prasībām:
a) ir beigusi kinoloģiskos kursus un kvalitatīvi izaudzējusi vismaz 2 metienus;
b) ir nokārtojusi kinoloģisko testu un kvalitatīvi izaudzējusi vismaz 3 metienus.
Viss nolikums, šeit:
http://www.dogs.lv/index.php?mode=ldoc& ... depart=130

Audzētavām pretstatā audzētājam ir dažādas priekšrocības, kas ir godīgi.
Respektīvi vismaz šobrīd (labojiet ja kļūdos), izpildot minimālas prasības, jebkuram kuces īpašniekam ir iespējams tikt pie kucēniem.
Pirmo metienu var nosaukt kā grib (tas nevar sakrist ar nevienu audzētavas nosaukumu), bet otrajam metienam jau ir jāizvēlas cits vārds. Un šis jautājums arī ir sāpīgākais... (Kāpēc nevar izmantot mazos palīgvārdus man info nav)

8.8. Ja Ciltsgrāmatā tiek reģistrēts metiens bez audzētavas nosaukuma, klubs piešķir tam īpašvārdu, kas tiek pievienots aiz kucēna vārda. Īpašvārdu nedrīkst izmantot atkārtoti citam metienam. Īpašvārdu veido ne vairāk kā 2 vārdi. Īpašvārdā nedrīkst izmantot FCI reģistrēto audzētavu nosaukumus, šķirņu nosaukumus, atsevišķus burtus un ciparus, kā arī dažādu svešvalodu palīgvārdus, piemēram,: of, by, from, der, von. un citus



Kāpēc man šis punkts vispār liekas netaisnīgs?
Piemēram jūs esiet galdnieks. Variet taisīt krēslus. Izdomājiet iestāties galdnieku ģildē (vai vienalga asociācijā). Uztaisiet pirmo krēslu, nosauciet to par "Amarilli". Uztaisīsiet nākamo krēslu... "Amarilli" vairs nevarēs būt! "Amarilli 2" arī nē..."Amarillus" - jā... respektīvi, krēslus taisīt var jebkuršs, kvalitāti visiem apliecina ģildes sertifikāts (lasi CR), bet preču zīmi izmantot nedrīkst.
Ok iegūstot meistara titulu (audzētavu), tev dod iespēju krēslu taisīt bez dažām saskaņošanām un likt klāt, ka esi meistars (audzētava, kennel), bet produkts ta ir tas pats. Kāpēc ja jebkurš var taisīt krēslus, nevar izmantot nosaukumu kādu grib? Man neinteresē meistara kvalifikācija... ja kāds no manis parasta amatnieka grib pirkt krēslu (kucēnu), tā jau mana darīšana. Nevajag man priekšrocības - mana darīšana.

Tātad, lūdzu priekšlikumus, kā jūs saskatiet, kā būtu regulējams "nosaukuma/brenda" jautājums attiecībā uz saucamo "audzētavas" vārdu.
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby eldberg » 22 May 2012, 12:59

Pats atskrēja iespējamais alternatīvais nosaukums: Reģistrēts audzētājs

Uzmetums labojumiem:

Ierobežojumi, kas varētu būt adekvāti, uz kuriem nevarētu tikt izmantota "nosaukuma" izmantošana:
īrētām kucēm
līdzīpašuma kucēm


Attiecīgi tad laikam ir koriģējams: 5. AUDZĒTAVAS. uz 5. Audzētavas un reģistrēti audzētāji

5.1. Lai apzīmētu suņus, kuri cēlušies no vienas audzētavas vai reģistrēta audzētāja, to vārdiem ciltsrakstos pievieno audzētavas (reģistrēta audzētāja) nosaukumu, kuru piešķir audzētājam tikai personīgai lietošanai. Audzētavas (reģistrēta audzētāja) nosaukums ir pastāvīga un neatdalāma suņa vārda sastāvdaļa.
5.2. Audzētavas (reģistrēta audzētāja) nosaukuma reģistrāciju un aizsardzību veic LKF, vadoties pēc īpaša nolikuma (skat. pielikumu Nr.2).
5.3. Katram no jauna pieteiktajam audzētavas (reģistrēta audzētāja) nosaukumam būtiski jāatšķiras no citiem jau agrāk reģistrētiem un aizsargātiem audzētavu nosaukumiem.
5.4. Audzētājs var reģistrēt tikai vienu audzētavas (reģistrēta audzētāja) nosaukumu, neatkarīgi no audzējamo šķirņu skaita.
5.5. No audzētavas nosaukuma tālākas izmantošanas var atteikties jebkurā laikā, bet audzētājam cits aizsargāts nosaukums netiks piešķirts.
5.6. Audzētavas (reģistrēta audzētāja) nosaukums zaudē spēku audzētāja nāves gadījumā, ja uz to nepiesakās likumīgs mantinieks ((neattiecas uz reģistrētu audzētāju).
5.7. Audzētavas nosaukums var tikt nodots citai personai pēc rakstiskas vienošanās. Labticīgais ieguvējs var izmantot audzētavas nosaukumu, izpildot šā reglamenta Pielikuma Nr.2 punktu 1.2. (Reģistrēta audzētāja nosaukums nav nododams citiem)

2.pielikums tiek koriģēts
Reģistrācija.

2.7. Lai reģistrētos par reģistrētu audzētāju, LKF Ciltsgrāmatā jāiesniedz aizpildīta pieteikuma anketa (skat. pielikumā- jāskatās kas jāpapildina)
2.8. Pieteikumā jāuzrāda 3 iespējamie reģistrētā audzētāja nosaukuma varianti to vēlamības secībā. Reģistrētā audzētājas nosaukums var būt veidots ne vairāk kā no 2 vārdiem (neskaitot saikļus) un maksimālais burtu skaits ir 25 (ieskaitot atstarpes starp vārdiem). Nosaukumā nedrīkst būt izmantoti šķirņu nosaukumi, atsevišķi burti un cipari, kā arī svešvalodu palīgvārdi, piemēram: of, by, from, der, von un citi.
2.9. Iesniegto pieteikumu LKF Prezidijs izskata un dod atbildi 30 dienu laikā.
2.10. Pozitīvas atbildes gadījumā pieteikuma iesniedzējam jāizdara maksājums par reģistrēta audzētāja reģistrēšanu, kura apmērus nosaka LKF Padome.
2.11. Visi reģistrētie audzētāji tiek reģistrēti FCI saskaņā ar FCI noteikumiem par audzētavas reģistrāciju. (te jāskatās, kāds ir juridiskais formulējums!)
2.12.Reģistrētais audzētājs tiek ierakstītas LKF reģsitrēto audzētāju reģistrācijas grāmatā, iegrāmatojot:
- reģistrācijas numuru,
- reģistrētā audzētāja nosaukumu,
- vārds, uzvārds, adrese, tālrunis,
- reģistrācijas datumu,
- audzējamās šķirnes.

Jāskatās, kas jākoriģē 3.sadaļā
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby murkata » 23 May 2012, 08:43

izlasot pirmo postu, mana doma bija - Latvijā, kā vienmēr, viss naudas dēļ. Lai katrs, kurš grib audzētavu (priekšroscības) maksā par kinologa kurisiem.
protams, zināšanām jābūt, bet ko nozīmē kinologa kursi cilvēkam, piem, no LIpeājas? mazums, ka par tiem ir jāmaksā, uz tiem jābrauc. un tas nav tikai naudas, bet gan arī laika jautājums. kas tad atliek? iet prom no pamatdarba, lai laika tomēr pietiktu arī suņiem?
Var būt LKF varētu piedāvāt virtuālās mācības?

ne mazāk svarīga par izglītību, ir audzētavas tehniskā kvalitāte. lai nav tā, ka kucēnus audzē piemēslotā, dubļainā pagalmā, vairākas šķirnes kopā, izmantojot ne visai kvalitatīvus vetārsta pakalpojumus, bet audzētavai IR VĀRDS... un kinologs...

uz aptaujas jautājumu atbildēju "Jā".
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Demix » 23 May 2012, 11:56

murkata wrote:izlasot pirmo postu, mana doma bija - Latvijā, kā vienmēr, viss naudas dēļ. Lai katrs, kurš grib audzētavu (priekšroscības) maksā par kinologa kurisiem.
protams, zināšanām jābūt, bet ko nozīmē kinologa kursi cilvēkam, piem, no LIpeājas? mazums, ka par tiem ir jāmaksā, uz tiem jābrauc. un tas nav tikai naudas, bet gan arī laika jautājums. kas tad atliek? iet prom no pamatdarba, lai laika tomēr pietiktu arī suņiem?
Var būt LKF varētu piedāvāt virtuālās mācības?

ne mazāk svarīga par izglītību, ir audzētavas tehniskā kvalitāte. lai nav tā, ka kucēnus audzē piemēslotā, dubļainā pagalmā, vairākas šķirnes kopā, izmantojot ne visai kvalitatīvus vetārsta pakalpojumus, bet audzētavai IR VĀRDS... un kinologs...

uz aptaujas jautājumu atbildēju "Jā".

Es domāju,ka kinologu kursi jau nu gan ir vajadzīgi,lai ir kaut vai pamatzināšanas,protams,ka var jau tās apgūt pašmācības ceļā un vēl jau pastāv otrs variants-tests + 3 metieni,kas jau arī iedod zināšanas gribi vai nē :)
Nezinu vai rezervēt audzētavas nosaukumu būtu lietderīgi vai katrs,kurš sākumā izdomā nodarboties ar vaislu,nepārdomā un tad izveidojas n-tais saraksts ar neesošiem audzētavu nosaukumiem un tas kurš nopietni nolēmis nevar dabūt vēlamo,vismaz manā šķirnē,kad domāju par to, milzums nosaukumu jau ir :asaras: bet audzētavas kā tādas pārstājušas eksistēt.Protams nav problēmu izdomāt,bet šķirnes atpazīstamībai bija savas vesijas.
Es gāju uz kinologu kursiem ne tikai lai reģistrētu audzētavu,bet lai iegūtu zināšanas un tas man bija ļoti grūti,jo mājās bija metiens un izbraukāt arī nebija viegli,bet tas bija to vērts.Manā šķirnē situācija ir samērā kutelīga,10 x jāizsver par otro metienu...bet uzskatu,ka ir kaut kas jāiegulda,ja vēlās kko iegūt,uzskatu,ka tas ko prasa LKF nav jau nemaz baigi daudz prasīts(izņemot pēdējos grozījumus par veselības pārbaudē,bet tas jau ir cits stāsts) :jaa: Viss ir atkarīgs no audzētāja goda prāta ir vai nav nosaukums,reģistrēta audzētava u.t.t.Pretējā fronte tāpat štancē un štancēs,ievedīs u.t.t. un klīdīs nabaga haskiji pa ielām,tas nu diemžēl tā ir...Varbūt aplūt aplūkoju šo jautājumu stipri subjektīvi,tikai no savas šķirnes viedokļa,bet nu esmu runājusi...
Es neredzu nepieciešamību šim starpposmam :noliedz:
User avatar
Demix
Veteran
Veteran
 
Posts: 4091
Joined: 13 Jan 2010, 21:38
Location: Lielvarde

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby maksis » 23 May 2012, 12:24

Savu viedokli par obligātajiem kinologu kursiem esmu jau izteikusi neskaitāmas reizes, neatkārtošos. :velnins: Atkārtošu tikai to daļu, kas zināmā mērā attiecas uz šo tēmu. Es uzskatu un uzskatīšu, ka IR jābūt iespējai (ja ir tāda vēlme, protams) VISUS savus metienus reģistrēt ar vienu un to pašu prievārdu/audzētavas nosaukumu. Tas nozīmē to, ka ES PERSONĪGI esmu gatava uzņemties atbildību par visu, ko es daru. Lai katrs var izsekot - kādi konkrētajam audzētājam bijuši metieni, kādi tajos kucēni - neatkarīgi no statusa, ir vai nav audzētava. Tas ir kā cilvēka paraksts zem darba, kuru viņš ir veicis.
Дети, собаки, мужья - это все иногда так неудобно. А без них, любимых, так невозможно. ((c)К.М.)
User avatar
maksis
Champion
Champion
 
Posts: 2505
Joined: 13 Jan 2010, 12:57

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby ajame » 23 May 2012, 13:00

murkata wrote:Var būt LKF varētu piedāvāt virtuālās mācības?

Pievienojos!!!!! :par:
User avatar
ajame
Puppy
Puppy
 
Posts: 450
Joined: 03 Mar 2010, 23:36
Location: Tukums

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Shanele » 23 May 2012, 13:05

pati esmu no Rīgas un pabeidzu kursus.
kad es macijos bija meitene kas ari brauca no Liepajas,bet tikai uz ieskaitem. macijas vina majas un vinai sutija visus materialus.

bet nu ja laikam butu jauki ja cilveki kas dzivo arpus Rigas varetu macities virtuali :jaa:


Man loti patik ka Baiba kursos macija.
User avatar
Shanele
Junior
Junior
 
Posts: 605
Joined: 20 Jan 2010, 18:44
Location: Rīga

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Ezis » 23 May 2012, 13:07

Es gan neesmu pārāk daudz izteikusies par audzētavu reģistrēšanas kārtību pie mums, bet pateikšu īsi - pie mums, kā parasti, viss ir izdarīts pēc iespējas sarežģīti un birokrātiski. :asaras:

Man ir jautājums par eldberg labojumiem 5.nodaļai:
Tad kāda velna pēc man ir jāreģistrē audzētava, ja labojumu gadījumā es varu savu "brand name" likt klāt kucēnu vārdiem jau no paša sākuma???

Nezinu, par ko Tu runā, bet es nekādas MEGA atlaides un ērtības audzētavām (salīdzinot par audzētāju parasto) neesmu pamanījusi. :sajucis:
User avatar
Ezis
Puppy
Puppy
 
Posts: 382
Images: 16
Joined: 13 Jan 2010, 14:38

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby eldberg » 23 May 2012, 13:31

Ezis wrote:Tad kāda velna pēc man ir jāreģistrē audzētava, ja labojumu gadījumā es varu savu "brand name" likt klāt kucēnu vārdiem jau no paša sākuma???

Audzētavām tomēr ir kaut kādas atlaides un audzētavai tomēr ir tituls "audzētava". Ja kādam tas ir svarīgi, to var iegūt.
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Ezis » 23 May 2012, 14:58

eldberg
Vai vari nosaukt kādas 3 no šīm atlaidēm? ^^
Un kurā vietā ir tas tituls? Pie kucēna vārda ir klāt nosaukums, kurš Tavā ieteiktajā variantā būtu arī reģistrētam audzētājam :aknee:
User avatar
Ezis
Puppy
Puppy
 
Posts: 382
Images: 16
Joined: 13 Jan 2010, 14:38

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Creme de la Creme » 23 May 2012, 15:34

Nu jā...vienīgās atlaides ko es saņemu - tās ir atlaides uz barību (ko gan var saņemt jebkurš audzētājs ''parastais''). :jautri:
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby vuks55 » 23 May 2012, 16:11

Nu nē,zinu vēl vienu - audzētāja kucēnus, es aktēt braucu tik 56 dienās, bet pie audzētāja parastā ir jābrauc arī pirmajās dienās.
vuks55
Puppy
Puppy
 
Posts: 119
Joined: 29 Feb 2012, 17:31

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Creme de la Creme » 23 May 2012, 18:49

vuks55 wrote:Nu nē,zinu vēl vienu - audzētāja kucēnus, es aktēt braucu tik 56 dienās, bet pie audzētāja parastā ir jābrauc arī pirmajās dienās.

Nu tā jau sanāk ''atlaide'' kluba kinologam nevis audzētājam :jautri:
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby eldberg » 23 May 2012, 20:01

Ezis wrote:Vai vari nosaukt kādas 3 no šīm atlaidēm?

Ir bez saskaņošanas atļauta tuvradnieciska(āka) pārošana
Aktēšana ir kā jau minēts jāveic mazāku reižu skaitā
Iespējas paņemt līdzipašumā suņus un tiem piešķirt audzētavas vārdu
Un protams lepni saukties par audzētavu ;)

Varbūt ir vēl... es nezinu visu jo man nav un es negribu audzētavu.

Es esmu vienās domās ar Maksis - par vārda izmantošanu.
User avatar
eldberg
admin
admin
 
Posts: 4268
Images: 510
Joined: 13 Jan 2010, 12:44
Location: Ogres novads

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby NARDICUM » 23 May 2012, 20:38

Demix
Protams nav problēmu izdomāt,bet šķirnes atpazīstamībai bija savas vesijas.

Kad es iesniedzu iesniegumu audzētavas reģistrācijai, bija jāiesniedz 3 vēlamie varianti- pirmais man bija Nardicum, otrais- Cīņu suns, trešais- Bāskervilu suns. Nu, aziātiem jau piestāv jebkurš no tiem, bet PALDIES DIEVAM, ka izgāja tas pirmais, jo tai brīdī es kaut kā neiedomājos, ka reiz piepildīsies mans bērnības sapnis un man būs pilna māja ar zīda sunīšiem, kuriem nu gan tie pārējie divi nekādi nederētu :kanepe:
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Creme de la Creme » 23 May 2012, 21:29

Zīda sunītis - Bāskervila suns. Nu kas var būt labāks par šo?! :kanepe:
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby Ezis » 23 May 2012, 21:45

eldberg wrote:Ir bez saskaņošanas atļauta tuvradnieciska(āka) pārošana
Aktēšana ir kā jau minēts jāveic mazāku reižu skaitā
Iespējas paņemt līdzipašumā suņus un tiem piešķirt audzētavas vārdu
Un protams lepni saukties par audzētavu ;)

Ļoti ceru, ka man arī turpmāk pietiks veselā saprāta nepārot pārāk tuvus radiniekus.
Es neiebilstu arī pret biežāk aktēšanu, it īpaši, ja to veiktu par mani pieredzējušāki kolēģi.
Par trešo gan es kaut kā neiebraucu... Paņemt no, piem, Korland Rein suni un šam vārdam priekšā pielikt manas audzētavas nosaukumus??? :aknee: Vai Tu domāji vienkāršu līdzīpašumu? To tak var darīt jebkurš.

A par to lepno saukšanos. Man nepaveicās tā kā NARDICUM, man pirmo, vienkāršāko nosaukumu nezin kāpēc izbrāķēja :lamajas: un iedeva nākamo. Labi, ka es vismaz nebiju tik radoša nosaukumu izdomāšanā :jautri:
User avatar
Ezis
Puppy
Puppy
 
Posts: 382
Images: 16
Joined: 13 Jan 2010, 14:38

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby vuks55 » 23 May 2012, 22:20

Nu atlaide jau sanāk ne tikai kluba kinologam, jo ne pie audzētāja man par benzīnu maksā 2x, pie audzētāja tik vienu reizi..... un ja kucēni, piemēram, Liepājā, tad nemaz tik lēti tas benzīns nesanāk.
Tad vēl viens plus, ka audzētavas īpašnieks var ciltsdarba vadītājam paziņot tik, kuru kuci pāros, bet kobeli nepateikt un izvēlēties pēc paša vēlēšanās. Ne audzētavas īpašniekam tomēr kobelis jāsaskaņo ar ciltsdarba vadītāju( ja kobelim viss vaislai izpildīts, tad jau nekad neatsaka), bet nu nevar braukt pie viena un pusceļā sapārot ar otru, nepainformējot klubu.
vuks55
Puppy
Puppy
 
Posts: 119
Joined: 29 Feb 2012, 17:31

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby NARDICUM » 24 May 2012, 07:21

Nu atlaide jau sanāk ne tikai kluba kinologam, jo ne pie audzētāja man par benzīnu maksā 2x, pie audzētāja tik vienu reizi..... un ja kucēni, piemēram, Liepājā, tad nemaz tik lēti tas benzīns nesanāk.

Nu man no Liepājas aizvest kuci uz pārošanu uz St.Pēterburgu izmaksāja tieši 12 Ls mazāk, kā kinologam atbraukt pie manis no Rīgas... :tikainesaki:
Uzskatu, ka audzētavu īpašniekiem būtu jāļauj aktēt kucēnus pašiem! Nu galu galā, ja es esmu tos kursus beigusi un 20 gadus nodarbojos ar šķirni, un ja man tas manas audzētavas labais vārds kaut ko nozīmē, vai tad es nevaru pati novērtēt kucēnus? Un vai tad kāds cits, kas beidzis šos pašus kursus ar tādu pašu atzīmi, kā es, un nodarbojas ar citu šķirni, to izdarīs labāk? Nav arī noslēpums, ka šķirnes ir dažādas, ir tādas, kurās kucēnu cena ar štuku eiros tikai sākas, un ir tādas, kur normālā cena ir 200-300 EUR robežās, un visi klubu maksājumi audzētājam ir jūtami. Protams, var pateikt, lai nodarbojamies ar tām dārgajām, nevis tām lētajām šķirnēm, bet ko lai dara tie, kam suņu audzēšana ir hobijs, nevis bizness? Nu patīk man jagdterjers un aziāts, ko man tagad, mest viņiem mieru? :lamajas: Daudzos klubos kinologi ņem arī papildus samaksu par savu darbu, un tā nu sanāk, ka kādam tas ir bizness, bet kādam- dārgs hobijs ;( Jo, ja ir 8+ kucēnu metiens un kluba kinologs par katru kucēnu ņem sev 10 Ls (no daudzu klubu biedriem esmu to dzirdējusi) , neslikta aldziņa sanāk par to, ka paskatās zobus,00 un brukas! :soks:
Saprotiet mani pareizi, ir lietas, par kurām ir jāmaksā un kuras tieši ietekmē kucēnu kvalitāti (vecāku izstāžu vērtējumi, veselības pārbaudes, darba pārbaudes), bet ir lietas, kas kucēnu kvalitāti nekādi neietekmē un tikai uzliek nevajadzīgu papildus finansiālu slogu audzētājam!
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: LKF/FCI reģistrētā (audzētavas) vārda iegūšanas tiesības

Postby NARDICUM » 24 May 2012, 07:30

Zīda sunītis - Bāskervila suns. Nu kas var būt labāks par šo?!

Un izrādās, ka neesmu tāda vienīgā! Ir vairākas slavenas audzētavas pasaulē, kuru nosaukumi neatbilst šobrīd audzējamo šķirņu specifikai. Cilvēki vienkārši paliek vecāki un vairs nespēj turēt lielus, sportiskus suņus, kādus turēja jaunībā, bet audzētavas nosaukums paliek.
Par kursiem. Esmu no Liepājas puses un kursus beidzu tad, kad audzētava man jau bija piereģistrēta. Ne brīdi nenožēloju. Bet, uzskatu, ka ir jābūt kaut kādiem neklātienes variantiem, jo ne visi var izbraukāt, gan naudas, gan laika ziņā. Brīžam man šķiet, ka LKF vadība nesaprot, ka suņi nav mūsu iztikas avots un ka ir arī kaut kāds darbs, ģimene utt. ;( :(
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Next

Return to Viss par suņiem

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron