Nepārtraukti grib ēst!

Dogs Teaching

Nepārtraukti grib ēst!

Postby Laura » 10 Apr 2012, 10:35

Tiem, kas pazīst Rēziju, jau vairs nav nekāds jaunums, bet mani šī problēma sāk nomākt - tas suns tiek barots manuprāt pat nedaudz par daudz, bet vienmēr grib ēst - diedelē, zog, laupa, maisās pa kājām virtuvē, rakājas pa misenēm, pagalmā no siksnas nav palaižams, jo meklē pa logiem izsviestos kaulus. Iedod bietē jabkuram citam sunim un aprij viņa ēdienu, protams, pēc tam, kad zibenīgā ātrumā ir tikusi galā ar savu bļodu. Muļķīgākais ir tas, ka viņa tiešām VAR apēst visu, ko ir izdiedelējusi vai kaut kur sameklējusi. Ko man iesākt ar šito RĪĻU?
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby AliseM » 10 Apr 2012, 14:47

Man tāda bija mitelšnaucera meitene. Es jau domāju, ka dziļajā bērnībā viņai laikam nedeva ēst tik, cik gribējās - tādēļ arī tāds mūžīgais izsalkums un neticamas spējas apēst visu un arī to neiedomājamos daudzumos. Uz vecumu tā kā tas trakums nedaudz mazinājās - nu jau pagājuši 10 gadi kopš sune aizgāja uz labākiem un bagātākiem medību laukiem, bet vēl joprojām mums ir disciplinēta pieeja miskastes slēpšanai un novākšanai no suņiem :kanepe: un vēl joprojām mani tracina pa logiem izmestie kauli, skumbriju mugurkauli un tamlīdzīgie gardumi pagalma kaķiem.... :lamajas: :lamajas: :lamajas: varētu padomāt, ka kaķis kaut ko ar to var iesākt
AliseM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1096
Joined: 13 Jan 2010, 17:12

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby OrlandoSeaHorse » 10 Apr 2012, 16:08

Jebkuram citam es teiktu, ka audzināšanas vaina, bet par tevi es zinu, kā tu savējos stingri turi! :tikainesaki:
Bet tomēr varbūt ir vērts to problēmu sadalīt 2 atsevišķās un risināt pa daļām. Viena - ka ēd no citu suņu bļodām. Visa paika ir tava, vai uz galda, vai misenē, vai suņa bļodiņā un to var ņemt tikai ar tavu atļauju. Mūsmājā arī ir ātr- un daudzēdājs, lēnēdājs, šmurgulis, kuru varētu aplaupīt, sīkais, kuru varētu nostumt nost no trauka. Neviens neatļaujas iet pie svešas bļodas. Ja atļautos, mums laikam ar suņkopības pasākumu ar to pašu arī cauri būtu - sajaukta paika te nozīmētu ļoti smagas veselības problēmas. Vienkārši tāds ir noteikums un ievērošana tiek ļoti konsekventi nodrošināta. Ja laikus pamana, tad neko vairāk par uzsaucienu arī nevajag, tikai jāpaspēj kamēr kāds vēl tikai dodas attiecīgā virzienā, vēl pirms noskatīts konkrēts kumoss. Tagad jau pat nemēģina. Vienu brīdi Fuse vēl mēģināja, lielie jau sen zina, ka tā nebūs.
Un tad otrs - pagalmā. Nu nelaid no siksnas, kur zināms, ka vecenes kaķus baro. Aizej (kaut relatīvi) tīrā vietā un tad laid.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Laura » 10 Apr 2012, 23:35

Tur jau tā lieta, ka nejūtos suni slikti barojusi vai audzinājusi... Vienkārši ar kaut ko tādu es pirmoreiz sastopos (un tas ir- jā, 8.suns ģimenē!). Varbūt tāpēc, ka kuce? Pat aizejot relatīvi tālu- līdz jūrai- viņa atrada kāpās beigtu caunu un gandrīz norija... Pie mājām tas ir murgs pat flekšos, īpaši jau tumsā. Bet pats muļķīgākais - Bročeks zin, kā ar viņu cīnīties, bet mēs bieži esam ciemos vai kāds ķepainis viesojas pie mums un tad nu Rēzija izpaužas... Viņa jau divas reizes savas rijības dēļ ir gandrīz galus atdevusi, tā kā tas viss ir ne tikai kaitinoši, bet arī bīstami.
Jā, un mitelis mums bija pilnīgi normāls- visu mūžu pie pilnas bļodas nodzīvoja.
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Demiana » 11 Apr 2012, 09:51

Vienīgais kas ienāca prātā ir stress (vai arī kāda dikti grūti izsekojama gremošanas sistēmas slimība)
Zinot tevi atkrīt tādi varianti kā audzināšanas problēmas, attārpošanas neesamība.
Ir gan redzēts gan dzirdēts par cilvēkiem, kas stresa ietekmē sāk pastiprināti uzņemt barību, vai tas pats varētu būt attiecināms uz suņiem?
tev bolderājā ir uzvedības problēmu medicīnas speciālists – Dr. Alberts Čipuštanovs (v/k Ikaross), varbūt piezvani un uzjauta viņa viedokli?
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby zuustrs » 11 Apr 2012, 09:56

Piedod, Laura, bet diagnoze ir - RĒZIJA - CAURĀ MUCA :kanepe: Ar to arī viss ir pateikts. Ārstēt to nevar, ir daudz ieteikumu, bet tie šinī gadījumā nedarbosies neviens :velnins: Tev vienkārši ir staigājoš bezizmēra kuņģis :medos: :pukudupsis:
zuustrs
Puppy
Puppy
 
Posts: 439
Joined: 13 Jan 2010, 21:05

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby OrlandoSeaHorse » 11 Apr 2012, 10:06

Laura wrote: Varbūt tāpēc, ka kuce? Pat aizejot relatīvi tālu- līdz jūrai- viņa atrada kāpās beigtu caunu un gandrīz norija.
Nē, tā nu gan nav, ka visas kuces rītu bezjēgā. Man gan pieredze tikai ar 2ām, bet nu neviena nav izrādījusi sakāpinātu interesi par barību.
Un tagad tikai aptveru, kādi man ideāli suņi - es pat nezinu, vai kaut kur kāds beigts dzīvnieks mētājas mežā. Droši vien ka ir, ja jau šie tur dzīvo, mūžīgi arī nav. Bet manējie ne viņus ēd, ne viņos vārtās. :samilejies:
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Korfa » 11 Apr 2012, 11:12

man ar ir pieredze - šašļiki un citas ēdamas lietas ir jātur labi augstu, jo neviens no tusiņā esošajiem pat nepamanīja, kā šī persona ir izrijusi pusbļodu - gandrīz tikai sīpoli tika atstāti.
Nez, man ar liekas ka TO nu nekā nevar mainīt. un tas, ka kuce, nenozīmē pilnīgi neko...
Korfa
Junior
Junior
 
Posts: 711
Images: 23
Joined: 13 Jan 2010, 13:58

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Suliko » 11 Apr 2012, 14:38

Tur jau sunim skaidrs, ka nebaro kaartiigi, ja?? :jautri: Bet, ja nopietni, shis tieshaam var buut biistami un pat letaali. Vieniigais, kas man naak praataa ir ierobezzot suni. Nelaist taa apkaart pa maaju, vai nu likt kraatinjaa vai nu seetinjaa, ja nevar pieskatiit. Aaraa pastaigas tikai pie siksnas. Veel arii var maaciit "leave it" vai "neaiztikt" (?) komandu (neiznu kaa iisti latviski), piedaavaajot kaut ko super truper garshiigu atrastaa mielasta vietaa.
Vizslas are my favorite people...
User avatar
Suliko
Puppy
Puppy
 
Posts: 102
Images: 18
Joined: 08 Feb 2012, 03:25

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby OrlandoSeaHorse » 11 Apr 2012, 15:16

Suliko wrote: piedaavaajot kaut ko super truper garshiigu atrastaa mielasta vietaa.
Aidns, kamēr bija jauns un dumjš, reizēm arī atrada kaut ko īpaši garšīgu, bet man parasti nebija nekā tāda superīga, ko iemainīt, tad es vienkārši grābu viņu aiz čupra un steidzīgi kasīju to atradumu no rīkles laukā. Kārtības labad vēl noslēgumā pašu izpurināju, lai izbirst drupačas ar. Bez ļauna nodoma, bet sanāca. Zirgu mēslus ar roku - fui.... Bet McDonalds kotleti ar vilnas cimdu - vot tas viņam lika saprast, ka nekāds atradums nav tās sajūtas vērts, vairs neko nav cēlis no zemes, lai ēstu. Jau gadu gadiem.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Suliko » 11 Apr 2012, 16:04

OrlandoSeaHorse, jaa, chuprs arii man ir nostraadaajis + kjekseeshana no mutes laukaa. Sofija gan man baigais maakslinieks un izdomu pilna, kur var lietas pat mutee pasleept - zem meeles, starp zobiem un augshluupu, kaktos cieshi pie vaiga :D Lai arii zirgu un kakju kakas ir baigaa delikatese, tomeer manai svaigi vistu kunjgjiishi labaak iet pie sirds. Tagad pati spljauj laukaa visu nevajadziigo savaakto, kad piekjeru un uzsaucu. Kaadus tik kaarumus vien neesmu sev liidzi neesaajusi uz pastaigaam.... :sajucis: Paldies Dievinjam, mazaa kuceenmeitene vispaar nav ieintereseeta sveshkjermenjos! :aptracis:
Vizslas are my favorite people...
User avatar
Suliko
Puppy
Puppy
 
Posts: 102
Images: 18
Joined: 08 Feb 2012, 03:25

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby AliseM » 12 Apr 2012, 08:32

Tīras vietas vienkārši NAV - varbūt, ka ļoti dziļi mežā (bet arī tur var kāda maita atrasties)! Ja suns ir ĒDĀJS, tad viņš atradīs jebko un jebkur! Ja es savu miteleni laidu vaļā, tad centos neizlaist no acīm - tas mazliet nostrādāja, bet no šādas pastaigas relax man nebija nekāda - visu laiku čekoju, kur viņa un ko viņa!
P.S. Šorīt atkal izrāvu savam jaunākajam skumbrijas mugurkaulu no mutes! :aizsvilstas: vecākie paskrēja garām it kā TAS vienkārši nebūtu, bet mazais :jiihaa: urā!!! kas tas? es to gribu un ātri! ...labi, ka tā asaka bija tik liela, ka nebija uzreiz norijama :noliedz:
AliseM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1096
Joined: 13 Jan 2010, 17:12

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby emy » 12 Apr 2012, 09:40

Hugo ir vienā pulciņā ar Rēziju :jautri: Ar čupra purināšanu un no mutes laukā ķeksēšanu kaut kas jau ir panākts, bet ne tas, kas bija vajadzīgs. Hugo tagad ļoooti nemanāmi kaut ko cenšas pakampt mutē un tad iet uz priekšu it kā nekas nebūtu bijis. Kaut visu pastaigu staigā ar pilnu muti un tad, kad uzskata, ka neviens neredz, tad sāk kustināt muti un košļāt :jautri: Tāpēc jābūt modram. ja paspēj uzbrēkt fū, nedrīkst, tad izdodas apturēt, ja pa kluso ko paķer, tad man šķiet, ka izdodas šad tad apēst. Un pēc tam ir caureja... Kad bija maziņš kucēns, tad vets teica, lai ļauj saēsties, cik grib - varbūt kas mainīšoties. Nu... Man radās aizdomas, ka viņš varētu mierīgi visu sausās barības maisu izrīt. nav viņam sāta sajūtas. Tāpēc nemēģināju tieši cik viņš var apēst :) Tagad biju nedēļu izbraukusi un suņi palika ar vīramāti. Viņai sākumā laikam šķita, ka Hugucītis ļoti grib ēst un vajag viņu palitināt un tā, bet man atbraucot jau viņa bija atmetusi cerības, ka šis varētu kādreiz būt pietiekami paēdis :jautri: Pilnai jautrībai man otrs suns ir ņerga. Abi dabū ēdienu reizē. Hugo norij dažās minūtēs, bet otrs lēnām, lēnām bakstās, paskatās pa malām, pagorās. Hugo savukārt sēž acis neatrāvis no brāļa bļodas. Kd tas paēdis, tad visas paliekas izlaiza. Ja Bosis kaut ko atstāj bļodā un pašam šķiet, ka vēl daudz palika, tad brīdī, kad Hugo metas to izrīt, mums sākas klope mājās :paukojas:
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Laura » 12 Apr 2012, 09:41

Man tā grābšana aiz čupra arī nav labākā metode, jo čuprs atrodas sasodīti zemu... Jā, un Korfas šašliks ir tikai ilustratīvs piemērs: mums pazuduši ne tādi ēdieni vien... Bročeks bērnībā arī bija diezgan rijīgs, bet ap divu gadu vecumu tas pamazām izzuda, tagad tā nekaunība ir pārgājusi. Rēzijai arī drīz būs 2 gadi, bet vēl aizvien no rijības vaļā netiekam, lai gan citādi viņa ir diezgan paklausīga meitene.
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby erna » 12 Apr 2012, 10:41

Man mājās viena šitāda badakāse jau 10.gadu, kas tik nav darīts, bez rezultātiem! Man gan labradors, kam rīšana raksturīga, bet pat savas šķirnes ietvaros otru tik badīgu suni neesmu redzējusi, pie tam absolūti bez vainas izjūtas par aprīto (nozagto, no zemes salasīto, bērnam no rokām izkampto utt.)
Arī vairākas reizes dēļ šitā ir bijusi uz dzīvības - nāves robežas.
Tā kā mana pieredze saka - nekas nekad nemainīsies, samierinies un vienmēr visu paredzi desmit soļus uz priekšu, lai izvairītos no iespējas sunim nejēgā pierīties!
User avatar
erna
Baby
Baby
 
Posts: 59
Images: 3
Joined: 27 Apr 2010, 13:15

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby OrlandoSeaHorse » 12 Apr 2012, 12:08

Laura wrote:Man tā grābšana aiz čupra arī nav labākā metode, jo čuprs atrodas sasodīti zemu...
Mums palīdzēja ar kādām pāris reizēm. Visa atslēga nevis biežumā, bet emocijās, ko ieliek tai pasākumā, tām ir jāpārspēj terjera normālo līmeni.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby AliseM » 12 Apr 2012, 12:52

Mans jaunākais pēc sniega nokušanas sāka ņemt mutē un mēģināt arī apēst čiekurus, zariņus un vēl visādus sū...ņus - nelīdzēja ne regulāra mutes tīrīšana, ne apsaukšana, ne pavadas raustīšana. Tā nu pāris nedēļas atpakaļ mazais izlaida cauri organismam egļu zariņu ar visām skujiņām - dabujām attiecīgi zarnu iekaisumu. es jau domāju, ka jāmaina pastaigu maršruts, izslēdzot meža takas. Atrisinājums nāca negaidīti - vienu dienu mani nervi neizturēja un uzšāvu ar žagariņu (1reizi un ļoti viegli - viņš tāds maza augumiņa) - ticat vai nē - līdzēja! tagad varam iet caur mežu diezgan mierīgi - es gan vēl joprojām uzmanu, jo kārdinājums un vēlēšanās ir lieli, bet suns vēl mazs un pēc rakstura ļoti vieglprātīgs, bet nu turamies, turamies. Ja šis trakums būtu uz barību, tad domāju, ka tik viegli viss nenotiktu!
AliseM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1096
Joined: 13 Jan 2010, 17:12

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Laura » 12 Apr 2012, 13:55

Bročeka gremošanas sistēmai savulaik ir gājis cauri sazinkas - zeķubikses, zeķes, dažādas plastmasas, gumijas un koka lietas {iedomājieties skatu, kā man no suņa kakas māj bārbijas roka), polietilēna maisiņi un reiz pat metāla stirinājums no mēbelēm. Rēzijai tas puncis ir vārīgāks, tāpēc par viņu arī vairāk uztraucos, ka šitā rijība var suni kapiņos apguldīt. Galvenais, ka pret viņas rijību nelīdz ierastās audzināšanas metodes - dupsis laikam ir no dzelzsbetona, tāpat skausts un garais, nekaunīgais deguns. Viņa sodu ir sākusi uztvert kā pret sevi vērstu joku ar nelielām agresijas iezīmēm no saimnieka puses...
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby BaibaB » 12 Apr 2012, 14:26

nu atliek to rijīgo purnu aizsiet ciet. uzpurnis! :koslene: Rēzij, kuš, es neko neesmu teikusi
bet ja Tu, Laura, nevēlies redzēt otrreiz, kā no suņa kakas māj bārbijas rociņa vai kaut kas tikpat briesmīgs, tas suns ir jāierobežo, pat ja tas skar viņa cilvēktiesības.

es jau vispār daudz nevaru izvērsties, jo Tara man arī ir ēdusi visu ko, ieskaitot apakšveļu un koka klucīšus, tā ka skaidu briketes nāca laukā, beigtu kaiju un nupat pēdējais sasniegums bija labi ilgi zem sniega pastāvējis zaķis (vai kaķis, nudien nepētīju), pusīti no viņa... :velnins:
http://shnauceri.wordpress.com/
Dievs, dod man rāmu garu pieņemt visu, ko nespēju ietekmēt, drosmi ietekmēt visu, ko spēju, un gudrību vienmēr atšķirt vienu no otra
User avatar
BaibaB
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1429
Joined: 13 Jan 2010, 13:00

Re: Nepārtraukti grib ēst!

Postby Laura » 12 Apr 2012, 16:47

Nu nē, Rēzija ir sasniegusi to līmeni, kad ēd tikai (nosacīti) ēdamas lietas. Viņa atšķirībā no saviem priekšgājējiem nerij plastmasu un koka gabalus. Bet uzpurnis- tāds mums ir tikai vilku sunim, neko mazāku tādā veidā nekad neesmu mēģinājusi aizvainot...
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests