Auto eksperts

Miscellaneous

Auto eksperts

Postby ruu » 02 Apr 2012, 15:17

Vai kāds var ieteikt uzticamu auto pārdevēju vai kādu, kurš par nelielu, bet godīgu samaksu varētu palīdzēt ar konsultācijām auto pirkšanas procesā?
Šis būs mans pirmais auto un man pa lielam par mašīnām ir tik daudz saprašanas, kā "skaista" un "neglīta" :D + vēl dažas gudrības, ko esmu saklausījusies, bet īsti nav neviena, kam pajautāt "blondos jautājumus" un, pats galvenais - paņemt līdzi lai apskatītu potenciālo braucamo :ugeek:
Handle every stressful situation like a dog. If you can't eat it or play with it, just pee on it and walk away.
User avatar
ruu
Puppy
Puppy
 
Posts: 355
Images: 0
Joined: 24 Aug 2011, 15:17

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Auto eksperts

Postby Demiana » 02 Apr 2012, 16:00

auto jau noskatīts? lietots no plača vai no rokām? Kāda pilsēta?
ja Rīgā un nav neviena "mužika" ko paķert līdzi es izmantotu šo iespēju - http://citysale.lv/lat/offer/auto/parba ... r--atlaidi

vienīgi tur noteikti pārbaude būtu pēc pieraksta un ne katrs pārdevējs vēlēsies pārdodamo auto "izkratīt"
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Re: Auto eksperts

Postby OrlandoSeaHorse » 02 Apr 2012, 16:41

Te tāpat kā ar suņa šķirnes izvēli - vispirms izdomā, ko tu ar viņu kopā gribi darīt. Attiecīgi - kādas prasības. Varbut arī pietiek ar to, ka ir skaists. Un protams, jābūt veselam, ko apliecina ciltsr... oops! - dīlera garantija.
Mans blondīnes viedoklis ir, ka auto jābūt lielam un sarkanam. Ne smukuma pēc, bet tādus labāk pamana, drošāk. Ir braukts ar relatīvi mazu "slapja asfalta" krāsas auto, to neviens neņēma nopietni, līda virsū, priekšā, bija grūti braukt. Ar lielu un sarkanu problēmu mazāk. Tagad tādus tikai ņemu.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Auto eksperts

Postby wolf-eyes » 02 Apr 2012, 17:23

ruu wrote:Vai kāds var ieteikt uzticamu auto pārdevēju vai kādu, kurš par nelielu, bet godīgu samaksu varētu palīdzēt ar konsultācijām auto pirkšanas procesā?

Kādreiz visiem teicu- labāk vecs mersis(nu, vai vēl daži) nekā jauna ziepīte [hjundai]vai tamlīdzīgi īsdzīvotāji.
Bet tagad saprotu- tomēr katram savs.
Man, piemēram, labāk patīk veci auto, piemēram, pusvecā merša s klase (91-98.gads). Tie ir pat kvalitatīvāki un ilgmūžīgāki kā pusjaunā s klase (99.-2002.gads). Par jauno nerunāšu, jo tā man nav pa kabatai un arī nepirktu pilnīgi jaunu vai ļoti jaunu auto. Jo pirmajā gadā auto vērtība krītas par teju pusi tās cenas. Otrajā arī pamatīgi krītas auto vērtība. Labāk pagaidīt dažus gadus, līdz auto jau ir cilvēciskā cenā.
Pie tam pastāv uzskats, ka pavisam jauni auto nav ilgmūžīgi pēc savas būtības, jo nevienam tas nav izdevīgi. Pastāv vienošanās, piemēram, starp detaļu ražotājiem, ka auto nebūs ilgmūžīgi. Jo auto pamatā tomēr sastāv no detaļām(bez tām ir tikai pats kuzovs). Un jo tās ir nekvalitatīvākas, jo ātrāk kaut ko ir jāmaina. Un tas ir izdevīgi tiem, kas gatavi pa lēto dot jums jaunas detaļas.
Bet meršiem detaļas nav lētas. Veciem meršiem gan tās ir lētākas un kalpo ilgāk. Pastāv arī izvēle starp orģinālām un neorģinālām detaļām. Otrās ir lētākas, bet dažreiz kalpo pat desmit reizes īsāku mūžu. Kaut vai ķīniešu ksenona lampas.
Taču vecam mersim obligāti vajag ievietot jauno(vecā bojā motoru) gāzes iekārtu. Citādi tā būs benzīna kapsēta, jo vecie, it sevišķi benzīnmotori, ir ļoti lieli rīmas.
Pēc manas pieredzes, lieli rīmas ir arī liellitrāžas volvo.
Es droši vien izsakos haotiski, bet ir ārkārtīgi daudz kritēriji, pēc kuriem var vērtēt auto. Ir jāsaprot, kas ir svarīgāks.
Vai svarīgāk ir ērta kuģiski līgana ritošā pa mūsu briesmu ceļiem, vai lētas detaļas, vai mazs patēriņš, vai konkrēta āriene.
Svarīgi ir zināt, vai gribas priekšpiedziņu, vai pakaļpiedziņu. Vai auto tiks ielikta gāzes iekārta (tad var pirkt arī vecāku un lielāku motoru), vai ir svarīgs mazs auto, ar kuru ērti visur un vienmēr apstāties un izlavierēt.
Svarīgi arī zināt, kādu kārbu gribas. Automāts gandrīz vienmēr patērēs vairāk degvielas, ja vien auto nav ļoti jauns.
Un, protams, svarīga arī cenu kategorija.
Piemēram, par 2000ls var nopirkt diezgan jaunu žiguli vai diezgan vecu mersi. Es izvēlētos otro.
Bet tas tomēr ir gaumes jautājums. Žigulim detaļas salīdzinot ar mersi ir par velti. Un varbūt nav tik traki tās ik pa laikam nomainīt.
Pie tam visiem auto tāpat būs apkopes, un tām nav sakara ar detaļu cenu. Piemēram,kā mersim, tā žigulim būs jāmaina eļļa visos gaņģos (ātrumārbā, motorā, stūres pastiprinātājā) un eļļai nav sakara ar auto marku.
Mēs ar draugu varam palīdzēt Tev atrast auto! Un arī pašiem šobrīd šis tas ir uz pārdošanu. Ja ir interese, raksti pm:)
User avatar
wolf-eyes
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1528
Joined: 12 May 2010, 23:50

Re: Auto eksperts

Postby čība » 02 Apr 2012, 18:17

ruu - ja ir interese, mana drauga hobijs meklēt un piemeklēt auto cilvēkiem. Forumā var lūgt atsauksmi madjai, pm varu aizsūtīt e-pastu. Tikai jārēķinās, ka atgādinās par apkopēm :kanepe:
User avatar
čība
Champion
Champion
 
Posts: 2669
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 12:32
Location: Rīga, Centrs

Re: Auto eksperts

Postby ruu » 02 Apr 2012, 19:15

Bez diagnostikas laikam jau tiešām neiztikt, jekurā gadījumā. Tīri tā vizuāli es pati varētu novērtēt cik apbružāts ir salons utt., bet, piemēram, pateikt, vai kaut kur nav rūsa aizkrāsota vai bukte aizšpaktelēta un pārkrāsota, nu tur jau ir vajadzīgs eksperts :grr:

Pa lielam man ir skaidrs, kādu auto vēlos. Markas ziņā skaidrs, bet nu piemēram par priekš- vai pakaļ- piedziņu... hmmm... kāda ir starpība braucot? :D :sarkstosa:

OrlandoSeaHorse wrote:Mans blondīnes viedoklis ir, ka auto jābūt lielam un sarkanam.

:) es pirms divām nedēļām teicu, ka sarkanu mašīnu nu toč' negribu, bet tad ieraudzīju vienu sarkanu un :samilejies:

wolf-eyes, čība jums katrai pa PM :roze:
Handle every stressful situation like a dog. If you can't eat it or play with it, just pee on it and walk away.
User avatar
ruu
Puppy
Puppy
 
Posts: 355
Images: 0
Joined: 24 Aug 2011, 15:17

Re: Auto eksperts

Postby zukins » 02 Apr 2012, 19:34

ruu, Tev tiešām jānodefinē vispirms ko Tu gribi un vismaz aptuvenā cenu kategorija, kaut vai nosakot, ka ne dārgāk par nnnn. Daži jaut. ko ir vērts apsvērt: Vai Tu braukā pārsvarā pa pilsētu vai pa šoseju? Vai Tev neieciešama lielāka (piem. es savus divus RR mazmazītiņā auto iedabūt nevarētu - vai arī tur nepietiktu vietas nekam citam, bērnu ratiņi arī ne visos auto ievietojas, arī velosipēdu, ja vien neizjauksi līdz reizinātājiem, jebkurā auto neieliksi), vai arī mazāka automašīna. Kas svarīgāks, jauda vai ekonomija? Kādu komforta līmeni Tu vēlies? utt. Padomājot par to, ko gribētos, liela daļa auto atbirs pēc būtības, līdzīgi kā ar suņu šķirnēm. Man ir bijušas 4 dažādas mašīnas un vīram tikpat + tēva auto - kopumā man ir izveidojies ļoti skaidrs priekšstats vismaz par to, ko es negribu :kanepe:
No priekš-piedziņas vai pakaļ-piedziņas - es šobrīd izvēlētos 4x4 ja man būtu tāda iespēja. Abas ir ok, katrai savs piekritēju pulciņš un pusi un mīnusi. Es ikdienā pārvietojos ar priekšpiedziņas auto, bet man patīk arī pakaļpiedziņa. Tikai (mans subjektīvs viedoklis) ar pakaļpiedziņu ziemā pa sniegu grūtāk.
Last edited by zukins on 02 Apr 2012, 19:36, edited 1 time in total.
User avatar
zukins
Junior
Junior
 
Posts: 556
Images: 14
Joined: 13 Jan 2010, 15:36
Location: LV & LUX

Re: Auto eksperts

Postby energy » 02 Apr 2012, 19:36

Lietotājam parastajam pakaļas piedziņa nav vajadzīga (pamēģini pabraukt ar pakaļas piedziņu pa slidīgu ceļu un sapratīsi, ka priekšpiedziņa rullē) :) Biški uzspied gāzīti un uzreiz jūti, ka pakaļa sāk izslīdēt un pat uz taisna ceļa ir viegli iebraukt grāvī. Priekšpiedziņa izspolē un nekas slikts nenotiek.

P.S. Pastāsti sīkāk, ko vēlies iegādāties un cik ir max budžets, tad varbūt kāds kaut ko varēs rekomendēt.
User avatar
energy
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1532
Joined: 29 Jan 2010, 15:19
Location: Liepāja

Re: Auto eksperts

Postby Bpa4 » 02 Apr 2012, 19:44

manas domas, jo jaunāks auto - jo labāk. Mazāk nolietotu mezglu, attiecīgi mazāki izdevumi. Piedevām patreiz jāpērk ar benzīna dzinēju, jo ar dīzeļiem nav vairs jēgas krāmēties. Dzinēja tilpums tuvu 2000cm3, bet ne lielāks. Ar mazāku jutīsies diskonforti uz šosejas. Tagad izdevīgi LPG:))) Skaties nodokļu apmēru. Mazāks svars, mazāks nodoklis. Nākamais skaties, cik kabatā skanošā un tad izdari izvēli. Neaizmirstam - auto ir tikai pārvietošanās līdzeklis!
Bpa4
Puppy
Puppy
 
Posts: 430
Joined: 27 Sep 2011, 21:41

Re: Auto eksperts

Postby ruu » 02 Apr 2012, 19:54

energy, paldies par vienkāršu ceļvedi idiotam ;)

Tikko jau meitenēm uzrakstīju, bet nu tad īsumā vēlreiz šeit. Manuprāt, šobrīd jau diezgan skaidri zinu, ko vēlos. Skaidri zinu, ka nevēlos universālu, sedans vai max hečbeks ir tas, uz ko skatos. Mans budžets ir Ls 3500, mani favorīti ir Audi A4 un Nissan Primera, mazāku auto nevēlos, jo citādi manam basetam būs jāsalokās 9 līkumos, lai tur ietilptu :D Braukšana būs pārsvarā ārpus pilsētas - nedzīvoju Rīgā, bet uz darbu braukt ar mašīnu ikdienā neplānoju, tāpēc ūber-ekonomiska nav prioritāte, bet arī rijēju negribu. Uz ceļa trakot netaisos, tādēļ pēc lielas jaudas laikam arī nav vajadzības. Komfortam ir un nav nozīmes, to ceru sajust iesēžoties mašīnā. Jā, un manuālo kārbu.

Esmu tikusi tik tālu, ka esmu apskatījusi uz izbraukusi ar abām, Audi man patika labāk, bet tas arī ir dārgāks un (ja spriež pēc ss.lv) ar to var neiekļauties budžetā. Ja neviens neapgāzīs manas izvēles ar kājām gaisā, tad principā atliek izvēlēties savu konkrēto braucamo, un te nu tīri praktiski un objektīvi - man ir vajadzīga palīdzība :)
Last edited by ruu on 02 Apr 2012, 20:02, edited 1 time in total.
Handle every stressful situation like a dog. If you can't eat it or play with it, just pee on it and walk away.
User avatar
ruu
Puppy
Puppy
 
Posts: 355
Images: 0
Joined: 24 Aug 2011, 15:17

Re: Auto eksperts

Postby zukins » 02 Apr 2012, 20:02

Subjektīvi: no diviem pieminētajiem es izvēlētos Audi. Ir braukts, patika (tiesa, tas bija 4x4). Attiecīgā vecuma Audi, ja iespējams, es ņemtu ar meh.kārbu: ir nācies saskarties, ka automātiskās kārbas prasa dārgu un piņķerīgu remontu.
User avatar
zukins
Junior
Junior
 
Posts: 556
Images: 14
Joined: 13 Jan 2010, 15:36
Location: LV & LUX

Re: Auto eksperts

Postby Sisi » 02 Apr 2012, 20:08

ruu wrote: Pa lielam man ir skaidrs, kādu auto vēlos. Markas ziņā skaidrs, bet nu piemēram par priekš- vai pakaļ- piedziņu... hmmm... kāda ir starpība braucot? :D :sarkstosa:


Ir bijušas gan priekšpiedziņas, gan aizmugures piedziņas auto, gan vieglā versija ar 4x4, gan īsts džips ar visu 4x4 un ko tik vēl ne.

rezumē - gaumes jautājums :D Attiecībā par izslīdēšanas savaldīšanu - visvieglāk tiešām ir ar priekšpiedziņas auto, bet jau prasmi prasīs 4x4 (jā, tas arī izslīd un ja tā notiek, tad pakaļaspiedziņa liksies saldais ēdiens). Līdzīgi kā kārbas izvēle - viens nesaprot kā var sastrēgumos jūsmot par manuālo kārbu, ja var tikai nospiest pedāli ;)

ruu wrote:
OrlandoSeaHorse wrote:Mans blondīnes viedoklis ir, ka auto jābūt lielam un sarkanam.

:) es pirms divām nedēļām teicu, ka sarkanu mašīnu nu toč' negribu, bet tad ieraudzīju vienu sarkanu un :samilejies:


par krāsu OSH var piekrist :) ņipru, mazu sarkanu arī redzēs un palaidīs ;)
User avatar
Sisi
Puppy
Puppy
 
Posts: 100
Joined: 13 Jan 2010, 20:10

Re: Auto eksperts

Postby Torijs » 02 Apr 2012, 20:42

Tā nu ir sanācis, ka vecuma galā arī saņemos iziet kursus un nu meklēju savu pirmo auto. Maļos pa ss.lv un netieku gudra. To, kas patiktu, vai nu nav pa kabatai vai arī vīrs izbrāķē, ka MAN tāds nederēšot.... Arī tas, ka par 1. auto nebūtu prātīgi maksāt pārāk daudz, gan jau, ka gan apskrāpēšu, gan pabuktēšu... Laikam jau gribētos automātu, pagaidām, manuālā kārba man sajūsmu neizraisa. Galīgi mazu motoru arī negribētos. Tomēr ir jūtama starpība arī priekš tāda dunduka braukšanas ziņā kā manis, vai brauc ar mācību Opel Astra vai ar vīra BMW. Nekādu priekšas-pakaļas vilkšanas starpību nejūtu :neparliecinats: tikai to, ka cita braukšana.
Negribu lielu, masīvu, bet kādu "bumbuļveidīgo" arī nē. Nu tādu mazu sedanu.
Ko eksperti saka par šo auto?
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/ ... gfioj.html

Salons smuks, sēdekļi ar masāžu :kanepe: ārpuse līdzīga Jaguāram :kanepe:
Image
User avatar
Torijs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Auto eksperts

Postby Bpa4 » 02 Apr 2012, 20:53

ruu wrote:energy, paldies par vienkāršu ceļvedi idiotam ;)

Tikko jau meitenēm uzrakstīju, bet nu tad īsumā vēlreiz šeit. Manuprāt, šobrīd jau diezgan skaidri zinu, ko vēlos. Skaidri zinu, ka nevēlos universālu, sedans vai max hečbeks ir tas, uz ko skatos. Mans budžets ir Ls 3500, mani favorīti ir Audi A4 un Nissan Primera, mazāku auto nevēlos, jo citādi manam basetam būs jāsalokās 9 līkumos, lai tur ietilptu :D Braukšana būs pārsvarā ārpus pilsētas - nedzīvoju Rīgā, bet uz darbu braukt ar mašīnu ikdienā neplānoju, tāpēc ūber-ekonomiska nav prioritāte, bet arī rijēju negribu. Uz ceļa trakot netaisos, tādēļ pēc lielas jaudas laikam arī nav vajadzības. Komfortam ir un nav nozīmes, to ceru sajust iesēžoties mašīnā. Jā, un manuālo kārbu.

Esmu tikusi tik tālu, ka esmu apskatījusi uz izbraukusi ar abām, Audi man patika labāk, bet tas arī ir dārgāks un (ja spriež pēc ss.lv) ar to var neiekļauties budžetā. Ja neviens neapgāzīs manas izvēles ar kājām gaisā, tad principā atliek izvēlēties savu konkrēto braucamo, un te nu tīri praktiski un objektīvi - man ir vajadzīga palīdzība :)
a4 par tādu summu nebūs pirmā svaiguma.
Bpa4
Puppy
Puppy
 
Posts: 430
Joined: 27 Sep 2011, 21:41

Re: Auto eksperts

Postby Bpa4 » 02 Apr 2012, 21:00

Torijs wrote:Tā nu ir sanācis, ka vecuma galā arī saņemos iziet kursus un nu meklēju savu pirmo auto. Maļos pa ss.lv un netieku gudra. To, kas patiktu, vai nu nav pa kabatai vai arī vīrs izbrāķē, ka MAN tāds nederēšot.... Arī tas, ka par 1. auto nebūtu prātīgi maksāt pārāk daudz, gan jau, ka gan apskrāpēšu, gan pabuktēšu... Laikam jau gribētos automātu, pagaidām, manuālā kārba man sajūsmu neizraisa. Galīgi mazu motoru arī negribētos. Tomēr ir jūtama starpība arī priekš tāda dunduka braukšanas ziņā kā manis, vai brauc ar mācību Opel Astra vai ar vīra BMW. Nekādu priekšas-pakaļas vilkšanas starpību nejūtu :neparliecinats: tikai to, ka cita braukšana.
Negribu lielu, masīvu, bet kādu "bumbuļveidīgo" arī nē. Nu tādu mazu sedanu.
Ko eksperti saka par šo auto?
http://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/ ... gfioj.html

Salons smuks, sēdekļi ar masāžu :kanepe: ārpuse līdzīga Jaguāram :kanepe:
nav slikts, bet pateicoties savai nepopulirātei mūsu reģionā. Neņemtu. Motoram arī nevisai veiksmīga kpnstrukcija.
Bpa4
Puppy
Puppy
 
Posts: 430
Joined: 27 Sep 2011, 21:41

Re: Auto eksperts

Postby ash » 02 Apr 2012, 21:31

padalīšos ar savu pieredzi.
esmu braukusi ar 3 auto. mana pirmā mašīna bija pavecs fords, ko nopirku tai pat nedēļā, kad ieguvu tiesības. es nepaspēju viņu pabuktēt un pabružāt, viņš vienkārši nomira pusgada laikā. domāju, ka tā bija vecuma kaite. protams, labojama, bet es nolēmu, ka neieguldīšu naudu tādā vecā graustā.
+ tāds, ka iemācījos braukt ar pakaljpiedziņu, arī pa sniegu. man patika.
kas attiecas uz fordiem - laikam jau neieteiktu nevienam pirkt tādu. cik esmu runājusi ar citu fordu īpašniekiem - bieži viņi lūzt, + tādi pacieti un līdz ar to mūsu bedrainie ceļi dara savu.

otra mašīna - mana vīra hyundai. tika pirkta jauna no salona. kalpo labi, tik vien kā regulārās apkopes, un 4 gadu laikā neliels remonts ritošajai daļai. bet man tā mašīna riebjas - maza, drebelīga, cieta. + tāds ka ekonomiska, visur noparkojama un vispār viegli ekspultējama.

trešā mašīna - mana mīlestība - volvo xc70 ar 4x4, automātiskā, amerikāņu versija, rijīga pēc velna (bet ar gāzes iekārtu), no ārpuses ne pārāk glīta, bet ērtāku salonu (balta āda) mana sēžamvieta nav baudījusi. remonti dārgi un nepilna gada laikā jau vairāki bijuši, bet tik un tā šāda mašīna ir ideāli piemērota aktīviem cilvēkiem ar suņiem un bērniem. mašīnā var ielādēt ratus, telti, somas, guļammaisus, visu ģimeni un neviens nesūdzās, ka pa šauru. un ar 4x4 var iebraukt un izbraukt meža, purva, piejūras ceļus. esam arī gulējuši mašīnā - 2 pieaugušie+bērns+suns. esam braukuši ceļojumos - stundām ilgi. un neskatoties uz to, ka viņa ir rijīga govs - es viņu mīlu. :D

ieteikums - nepērc neko baisi vecu, jo tad visu laiku ieguldīsi naudu vecā graustā, kas jālabo.
nepērc jaunu lēto variantu.
labāk tādu zelta vidusceļu. ;)
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Auto eksperts

Postby Torijs » 02 Apr 2012, 22:14

Bpa4 wrote:nav slikts, bet pateicoties savai nepopulirātei mūsu reģionā. Neņemtu. Motoram arī nevisai veiksmīga kpnstrukcija.

Nu vo... :( vīrs to pašu teica.

ash wrote:padalīšos ar savu pieredzi.
ieteikums - nepērc neko baisi vecu, jo tad visu laiku ieguldīsi naudu vecā graustā, kas jālabo.
nepērc jaunu lēto variantu.
labāk tādu zelta vidusceļu. ;)

Būtu jau labi, ja to zelta vidusceļu varētu atrast :)
Laikam prātīgāk ir braukt "dzīvajā" uz plačiem un skatīties, un tad, ja iekrīt acīs un sirdī,-ņemt ciet.
Image
User avatar
Torijs
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1143
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 18:21
Location: Kurzeme

Re: Auto eksperts

Postby OrlandoSeaHorse » 02 Apr 2012, 23:13

Nu, zin Rovers tomēr pēc Jaguāra dzīvē neizskatās nemaz. Uz bildītes tikai.
Priekšas piedziņa vs pakaļas piedziņa - vasarā es ņemtu pakaļas piedziņu, vieglāk manevrēt, milzu veco Volvo var uz kapeikas apgriezt. Bet ziemā viennozīmīgi priekšas piedziņu. Pasēdēju grāvī, nāca apgaismība :aknee: Droši, ka var iemācīties arī ar pakaļas piedziņu pa ledu, bet tādus, kas tiešām prata, esmu satikusi tikai dažus, tie paši - auto izmēģinātāji. Ja Latvijas apstākļos jāizvēlas viens auto, tad galu galā manevrēt var arī ne uz kapeikas, ielas platas.
Neaizmirstam - auto ir tikai pārvietošanās līdzeklis!
- Jā, bet ja jāpārvietojas ilgi, daudz, ar ģimeni un veselu baru suņu, tad sīkumi sāk kļūt nozīmīgi. Piemēram, nekad nekad vairs neņemšu franču auto, tie to tik vien gaida, kā varētu noplīst ziemas - pavasara naktī pārplūdušā mežā (braucām, protams, ar bērniem un suņiem). Arī vecu neņemtu, kaut vai mersi. Vecs ir vecs. Tāpat kā neņemtu "vienreiz lietojamos" plastmasas brīnumus. Vai ļoti mazu auto. Ir jau forši tādu ieparkot šķērsām starp 2 paralēli noparkotiem auto, bet: mammai bija mazauto, viņa ieskrēja ar to avarējušā smagajā auto. Ātrums tikpat kā nekāds. Rezultāts - auto lupatās, mamma arī gandrīz, knapi izvilkām, tagad ir paliekošas veselības problēmas. Salīdzinājumam: draudzenei Ford Maverick (tas džipveidīgais), ko vest zirgu treilerus. Ar to viņa veda siena kravu. Un ar visu siena kravu arī ieskrēja stāvošam smagajam pakaļā, aiz bailēm sajauca pedāļus un nevis nobremzēja, bet uzspieda gazi, tā no sirds. Smago pasūma uz priekšu, pašas auto viegli ieplīsis stikls. Varētu aplīmēt ar skoču, bet nomainīja kārtības labad.

P.S. Paskaitīju, ar ko esmu braukusi (t.i. nevis 5 min pamēģināt, bet pa īstam). Varbūt ko aizmirsu arī, bet šķiet, ka apmēram būs: ZAZ-968, IŽ Kombi, Lada-8, Lancia, Škoda Felicia, Fiat Uno, Ford Fiesta, Volvo 245, Renault, Puegeot 506, VW Jetta, Audi-8, Nissan Micra, Opel Meriva, Nissan Qashqai, Skoda Fabia, Aveo, Land Rover. No 5min. pamēģināt atmiņā paliekošākie bija daži autobusiņi, arī pirmais Latvijas elektromobilis un Carterpillar - 50 tonnas auto + 50 tonnas krava.
A, pareizi ir dažus mēnešus braukts arī ar Nissan Primera. Nepatika, pat ļoti ne, galvenokārt dēļ izmēra, neko tur sabāzt nevarēja.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Auto eksperts

Postby energy » 03 Apr 2012, 06:13

ruu, Audi A4 man patīk, bet tur ir dārgākas detaļas un līdz ar to remonti. Un kā bieži var lasīt forumos, tad it kā diezgan bieži kaut kas plīst. Nezinu, vai visiem gadiem, bet daļai bija alumīnija piekares detaļas, kas maksā attiecīgi un ar ilgmūžību neizceļas. Es A4 vietā ņem Golfu vai golf+, jo ir nedaudz mazāks, bet lētāks ekspluatācijā. Ar Primeru nav bijusi darīšana, bet pēc dzirdētā, tad esot švaka skaņas izolācija un slikti tiekot galā ar rūsu.

Torij, roverus jāņem uzreiz 2us, jo kamēr viens remontā, ar otru varēsi braukt :D

Es personīgi esmu pabraucis nedaudz ar žiguli, veco Vectru, jaunu Focus un tagad vizinos ar Golf 4. Par žiguli neko labu neteikšu :D, Vectra bija diezgan nobraukta un arī labus vārdus neizpelnās. Focus bija jauns, bet no tā kas nepatika, minēšu - ļoti viegli bija noberzt krāsu (kaut kā kāpjot iekšā ik pa laikam ar kāju aizķēru slieksni un pēc dažiem mēnešiem jau spīdēja metāls (nevienai citai mašīnai to neesmu manījis), arī ar akmentiņiem jau pirmajā pusgadā pie riteņiem krāsa bija nosista), manam eksemplāram pēc gada nobeidzās sūknis, ko par laimi par garantiju nomainīja, vairākiem citiem zinu, ka ir nobeigušies kondicionieri. 10gadīgam golfam ir bijuši nelieli ieguldījumi piekarē (bukses + izlēmu nomainīt amortizatorus un atsperes), sabojājās lukturu mazgātāji, kurus likvidēju vispār :) , nomainīts viens riteņa gultnis un nepatīkamākais bija, kad pirmajā vasarā noplīsa kondicionierim kompresors.

Piekrītu iepriekšējam komentāram par franču auto, tie it kā ir lētāki, bet elektronika regulāri plīst. Laikam ņemtu kaut ko no vāciešiem, bet ne pakaļas piedziņas BMW vai Mercedes.
User avatar
energy
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1532
Joined: 29 Jan 2010, 15:19
Location: Liepāja

Re: Auto eksperts

Postby Demiana » 03 Apr 2012, 08:10

OrlandoSeaHorse wrote:P.S. Paskaitīju, ar ko esmu braukusi ..............

Tu piedalies ilgstošajos izmēģinājuma testos , tāds saraksts :shock:

noteikti nevienam neietektu franču ražojumus, bet apskaties arī uz Mazdām piem. 6, vai Honda Civic, Accord :lasu:
ROTVEILERI http://talsenland.jimdo.com/

Image
"В жизни нужно стремиться обгонять не других, а самого себя."
User avatar
Demiana
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1545
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:45

Next

Return to Citi jautājumi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

cron