sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

All About Dogs

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Laura » 09 Dec 2011, 10:08

BaibaB wrote:bet to, ka klubu vadība pārstāv kluba biedru viedokļus :meitenedejo: lai paceļ roku tie, kuriem kluba vadība jautājusi viedokli šajā ziņā! mans klubs man neko nav jautājis.


Starp citu, tieši Tavā (ex.manā) klubā par šīm izmaiņām bija diezgan gara un saturīga diskusija, pat precīzu datumu varu pateikt - 5.oktobrī.

Mani vairāk interesē, kas notiek, ja šiem kastrētajiem suņiem dod citas rozetes un citus sertifikātus, ja viņiem ir atsevišķa klase... Vai tad, sakrājot trīs šādus sertifikātus, var kļūt par Latvijas kastrātu čempionu? (Tur, piemēram, varētu dot tādu pašu rozeti, tikai bez lentām) Un vai mums izstādēs drīz parādīsies "Kastrātu bests"?
Image
User avatar
Laura
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1688
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:30

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Eklēriņš » 09 Dec 2011, 10:15

Jau labus un smukus šķirnes pārstāvjus ir problēma aizdabūt līdz izstādēm, kādēļ daudzi iedomājas, ka nu jūra ar kastrātiem skries un tērēs nenormālas naudas lai tikai piedalītos izstādēs? Nu labi, varbūt kāds, kādreiz, bet ne jau masveidā!
User avatar
Eklēriņš
Champion
Champion
 
Posts: 2959
Joined: 13 Jan 2010, 14:22

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Demix » 09 Dec 2011, 10:46

Ņemot vērā dauzu "audzētāju"bezatbildību,jo stingrāki būs likumi un noteikumi,jo labāk,ja jau šobrīd tiek darīts iespējamais un neiespējamais(sevišķi jau Lielajās Iespēju zemēs),lai aizdabūtu kādu suni līdz CH(ar visdažādāko operācijāciu palīdzību),tad jādomā par to,kā maksimāli šādas situācijas likvidēt,lai nav tā,ka ringā parādās trīs 000,ir arī tādi gadījumi!Un es nekad nepiekritīšu,ja suns arī ar iegūtu defektu(lai arī tas iegūts,cīņas vai slimības rezultātā,nereti tā ir arī saimnieku vaina) normālā klasē tiek novērtēts augstāk par +/- eksterjera ziņā analogu!
User avatar
Demix
Veteran
Veteran
 
Posts: 4091
Joined: 13 Jan 2010, 21:38
Location: Lielvarde

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby donna-tonna » 09 Dec 2011, 10:57

Eklēriņš wrote:Jau labus un smukus šķirnes pārstāvjus ir problēma aizdabūt līdz izstādēm, kādēļ daudzi iedomājas, ka nu jūra ar kastrātiem skries un tērēs nenormālas naudas lai tikai piedalītos izstādēs? Nu labi, varbūt kāds, kādreiz, bet ne jau masveidā!

:par: vēl vairāk - es savā šķirnē pat personīgi nepazīstu nevienu kastrātu Baltijā, kur nu vēl tādu, kas sapakotos uz izstādi kastrātu klasē.
Life is too short to wake up in the mornings with regrets. So, love the ones who treat you right, forget the ones who don’t. Remember that everything happens for a reason. If you get a chance take it, if it changes your life, then let it.
User avatar
donna-tonna
Junior
Junior
 
Posts: 944
Joined: 19 Jan 2010, 21:48
Location: Riga / Latvia

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Sisija » 09 Dec 2011, 11:24

Laura wrote:Mani vairāk interesē, kas notiek, ja šiem kastrētajiem suņiem dod citas rozetes un citus sertifikātus, ja viņiem ir atsevišķa klase... Vai tad, sakrājot trīs šādus sertifikātus, var kļūt par Latvijas kastrātu čempionu? (Tur, piemēram, varētu dot tādu pašu rozeti, tikai bez lentām) Un vai mums izstādēs drīz parādīsies "Kastrātu bests"?

Kaķiem tā arī notiek, pat kastrāts var kļūt par Pasaules čempionu savā "kastrātu klasē", bet besti gan, ja nekļūdos, ir kopēji. Tikai izstāžu karjera arī "kastrātos" ir jāsāk no "nulles". Kaķiem, starp citu, kastrātu izstādīšana ir diezgan populāra, bet tur ir nedaudz cita specifika, kaķus bieži kastrē, pēc tam, kad nolemj tos vaislā vairs neizmantot, jo nekastrētu dzīvnieku turēšana bieži ir problemātiska. Kas attiecas uz suņiem, tad man nešķiet, ka būs pārā daudz gribētāji izstādīt kastrētus suņus.
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Creme de la Creme » 09 Dec 2011, 11:53

Korland Rein wrote:
Creme de la Creme wrote:Nu pārspīlēt gan nevajag...diez vai kāds kupēs sunim ''lauztu'' asti, uzpirks vetu lai tas izdod ''kreiso'' izziņu par izbirušiem zobiem (tas vetam var draudēt ar lielām nepatikšanām) u.tml.


Mīļā sirds.....atvaino, bet tu laikam no citas planētas!!!! Āaaaaaaa....tu dzīvo ilūzijās!!!! Piemērus ar konkrētiem suņu vārdiem varētu minēt ilgi un daudz....tikai bezjēdzīgi! Tas neko nemainīs!
Tā notika, notiek un notiks!!!! Nolaidies uz zemes! Ja tu tā nedari, tas visnotaļ nenozīmē, ka visi ir tik godīgi!
Šķiet, ka katram, kurš suņinieku vidū ir vairāk par pāris gadiem ir kāds savs konkrētā vārdā nosaucams suņa stāsts, kam ir ielikti zobi, olas, nerunajot jau par vetu izziņām kupētam astem un tt!
Bet tā jau cita tēma!

Es jau nesaku ka tā nedara! Nu ja cilvēkam nav kur naudu grūsta, vai arī ar galvu nav kārtībā, tad jā! Bet tas nneozīmē kā tādu ir daudz! Turklāt runa var būt par kādām konkrētām šķirnēm (nedomāju ka piem. taksis varētu startēt ar kupētu asti, kaut viņam būtu n-tās zīmes...). Es šajā jomā darbojos bišķi vairāk par 10 gadiem un tici man - nezinu nevienu suni kuram būtu veikta kāda ''plastika'', kas pielikts vai noņemts...Atkārtošos - ja tas notiek kādās konkrētās šķirnēs, tas nenozīmē ka tas notiek visur...Zinu gadījumus kas kluba kinologa nolaidības pēc brāķim tiek izdoti normāli ciltsraksti, bet visu šo suņu saimnieki ir samierinājušies un pēc izstādēm netiecās...
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Creme de la Creme » 09 Dec 2011, 12:17

Man gan daudz briesmīgāk liekas slimu suņu vairošana (piem. iedzimtas sirds kaites, muguras, psihiski neadekvāti u.tml.), nekā tas ka izstādēs varēs piedalīties kastrēti kriptorhi. Daudz labāk ir ja kriptorhu izkastrē, nevis ja kriptorham piešuj olu un tas vēl atrod kādu brūti...
Suņenieku pasaule nav liela. Agri vai vēlu visi uzzin vai sunim piemītošajiem trūkumiem, par audzētavās notiekošo u.tml. Un jābūt pilnīgam ''ku-kū'' lai tiektos sapārot kuci ar šādu suni, vai arī lai pirktu kucēnu no audzētāja ar ļoti negatīvu slavu...Es pati ļoti gribēju kucēnu no kādas pazīstamas eiropas audzētavas. Līdz nesāku ievērot kādu nelāgu lietu - ļoti daudzas jaunas kuces tur mirst dzemdībās neizturot slodzi...Un manas domas par šo audzētāju krasi mainījās...ja es uzzinātu ka viņš kādam savam sunim piešuvis oliņu, man tas neliktos tik briemsīgi...
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Sisija » 09 Dec 2011, 12:28

Creme de la Creme , varu tikai piekrist. Un runājot par Bestiem, manuprāt daudz labāk, ja uzvar labākais savas šķirnes pārstāvis, pat ja tas ir kastrāts, nekā "šķībs un greizs" suns, kurš ir atradies vajadzīgajā vietā, vajadzīgajā laikā un ar vajadzīgo hendleru otrā pavadas galā. Nedaudz var būt pārspīlēju, bet tomēr. Tas gan viens otru arī neizslēdz. Katrā ziņā nekādu ļaunumu kastrāts šķirnes attīstībai noteikti nenodarīs.
Image Image
Sisija
Champion
Champion
 
Posts: 2271
Joined: 13 Jan 2010, 21:45
Location: Rīga, Pārdaugava

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby zeina » 09 Dec 2011, 12:41

Creme de la Creme wrote: Turklāt runa var būt par kādām konkrētām šķirnēm (nedomāju ka piem. taksis varētu startēt ar kupētu asti, kaut viņam būtu n-tās zīmes...). Es šajā jomā darbojos bišķi vairāk par 10 gadiem un tici man - nezinu nevienu suni kuram būtu veikta kāda ''plastika'', kas pielikts vai noņemts...Atkārtošos - ja tas notiek kādās konkrētās šķirnēs, tas nenozīmē ka tas notiek visur...Zinu gadījumus kas kluba kinologa nolaidības pēc brāķim tiek izdoti normāli ciltsraksti, bet visu šo suņu saimnieki ir samierinājušies un pēc izstādēm netiecās...


Nu ja likumus pieņems cilvēki, kas subjektīvi izdarīs secinājumus tikai pēc situācijas savā šķirnē, tad sorry, ir jādomā krietni plašāk :aknee:
User avatar
zeina
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1359
Joined: 13 Jan 2010, 14:08
Location: Jurmala

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Bafija » 09 Dec 2011, 12:56

Lasu un pa nesaprotu - smieties vai raudāt, jo saceltā TĀDA ažiotāža, ka varētu padomāt, ka tagad tikai kastrētie saņems CH titulus, bet normālie neko un kastrētie sāks arī pāroties pa labi un pa kreisi :kanepe:
Es daudz vairāk priecāšos, ja uzvarēs kastrāts, nevis operēts kriptorhs kuram ielikta trūkstošā 0 :velnins:
Runāju ar eksperti, kura dēļ slimības kastrēja savu labāko husky - Int CH (23 CACIB). Vai šis suns vairāk nav tiesīgs iet ringā un uzvarēt :jaut: Viņš noteikti ir labāks bez olām, nekā viduvējs ar 00.
Image
*** http://www.husky.lv siberians for sled, show & LOVE ***
User avatar
Bafija
Champion
Champion
 
Posts: 2316
Joined: 13 Jan 2010, 12:49
Location: husky.lv

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby donna-tonna » 09 Dec 2011, 12:59

Creme de la Creme wrote:Man gan daudz briesmīgāk liekas slimu suņu vairošana (piem. iedzimtas sirds kaites, muguras, psihiski neadekvāti u.tml.), nekā tas ka izstādēs varēs piedalīties kastrēti kriptorhi. Daudz labāk ir ja kriptorhu izkastrē, nevis ja kriptorham piešuj olu un tas vēl atrod kādu brūti...

atkal piekrītu. Kā vakar dzirdēju labu viedokli par šo (ne)populāro lēmumu laist izstādēs kastrātiņus - iespējams, ka tas dažam labam liks aizdomāties, ka ne visiem sunīšiem ir jāvairojās un nosliekties par sava suņa kastrēšanu.
Jā, piešūšana, atšūšana, nemaz nerunājot par (pie)krāsošanu nav nemaz ne tik reta parādība. Personīgi zinu suni ar pēkšņi uzpeldējušām bumbām vai arī kosmētiski glīti atšūtām ausīm pareizā formā.
Kā ta`, plašā domātāja, likumus pieņem cilvēki, kuri visu sīki un smalki apspriež, ņemot vērā VISAS šķirnes un visas iespējamās situācijas, visiem tiem cilvēkiem ir suņi un tā pa nopietnam (nevis hobijlīmenī) :velnins: visās instancēs, sākot no likuma / noteikumu inciatoriem, sēž profs suņu / kaķu jautājumos :jaa: :aknee:
Life is too short to wake up in the mornings with regrets. So, love the ones who treat you right, forget the ones who don’t. Remember that everything happens for a reason. If you get a chance take it, if it changes your life, then let it.
User avatar
donna-tonna
Junior
Junior
 
Posts: 944
Joined: 19 Jan 2010, 21:48
Location: Riga / Latvia

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby donna-tonna » 09 Dec 2011, 13:01

Fuj, Bafija, visu maļinu izbradāji... :apstulbis:
Life is too short to wake up in the mornings with regrets. So, love the ones who treat you right, forget the ones who don’t. Remember that everything happens for a reason. If you get a chance take it, if it changes your life, then let it.
User avatar
donna-tonna
Junior
Junior
 
Posts: 944
Joined: 19 Jan 2010, 21:48
Location: Riga / Latvia

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Korland Rein » 09 Dec 2011, 13:13

Ļoti jauki, ka viedokļi atšķiras...tā tam ir/būtu jābūt!

likumus pieņem cilvēki, kuri visu sīki un smalki apspriež, ņemot vērā VISAS šķirnes un visas iespējamās situācijas, visiem tiem cilvēkiem ir suņi un tā pa nopietnam (nevis hobijlīmenī) visās instancēs, sākot no likuma / noteikumu inciatoriem, sēž profs suņu / kaķu jautājumos

Piedodiet, kurus likumus? Latvijas?!
Kas attiecas uz tiem citiem - profesinālu juridisku "roku" un domu es nevienā no tiem nesaskatu! 8-)

Un viss viss, viss,viss interesantākais vēl ir tikai priekšā! :jautri: Galvenais ir atcerēties šīs diskusijas galvenos autorus un viedokļus! :jautri: Bet gan jau viss būs tepat vien pieejams! :jautri: Būs jautri!
Image
Inspired by Rottweiler
"Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.", Satversmes 100.p.
User avatar
Korland Rein
Veteran
Veteran
 
Posts: 3327
Joined: 13 Jan 2010, 13:58
Location: Alžīrija

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby ajame » 09 Dec 2011, 13:32

Sisija wrote:Un runājot par Bestiem, manuprāt daudz labāk, ja uzvar labākais savas šķirnes pārstāvis, pat ja tas ir kastrāts, nekā "šķībs un greizs" suns, kurš ir atradies vajadzīgajā vietā, vajadzīgajā laikā un ar vajadzīgo hendleru otrā pavadas galā. Nedaudz var būt pārspīlēju, bet tomēr. Tas gan viens otru arī neizslēdz. Katrā ziņā nekādu ļaunumu kastrāts šķirnes attīstībai noteikti nenodarīs.

šim nu gan pilnībā piekrītu! :par:
User avatar
ajame
Puppy
Puppy
 
Posts: 450
Joined: 03 Mar 2010, 23:36
Location: Tukums

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Creme de la Creme » 09 Dec 2011, 14:17

zeina wrote:
Creme de la Creme wrote: Turklāt runa var būt par kādām konkrētām šķirnēm (nedomāju ka piem. taksis varētu startēt ar kupētu asti, kaut viņam būtu n-tās zīmes...). Es šajā jomā darbojos bišķi vairāk par 10 gadiem un tici man - nezinu nevienu suni kuram būtu veikta kāda ''plastika'', kas pielikts vai noņemts...Atkārtošos - ja tas notiek kādās konkrētās šķirnēs, tas nenozīmē ka tas notiek visur...Zinu gadījumus kas kluba kinologa nolaidības pēc brāķim tiek izdoti normāli ciltsraksti, bet visu šo suņu saimnieki ir samierinājušies un pēc izstādēm netiecās...


Nu ja likumus pieņems cilvēki, kas subjektīvi izdarīs secinājumus tikai pēc situācijas savā šķirnē, tad sorry, ir jādomā krietni plašāk :aknee:

Nu manuprāt ir tieši otrādi...te gan vairāk izskatās ka daudziem ''sāp'' situācija savā šķirnē, tāpēc ir grūti domāt plašāk. Es pers. neraujos pieņemt likumus, tāpēc nevajag tik ļoti satraukties.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Creme de la Creme » 09 Dec 2011, 14:26

Bafija wrote:Lasu un pa nesaprotu - smieties vai raudāt, jo saceltā TĀDA ažiotāža, ka varētu padomāt, ka tagad tikai kastrētie saņems CH titulus, bet normālie neko un kastrētie sāks arī pāroties pa labi un pa kreisi :kanepe:
Es daudz vairāk priecāšos, ja uzvarēs kastrāts, nevis operēts kriptorhs kuram ielikta trūkstošā 0 :velnins:
Runāju ar eksperti, kura dēļ slimības kastrēja savu labāko husky - Int CH (23 CACIB). Vai šis suns vairāk nav tiesīgs iet ringā un uzvarēt :jaut: Viņš noteikti ir labāks bez olām, nekā viduvējs ar 00.

Tieši tā! Man arī liekas ka labāk lai kriptorhs tiek kastrēts un kļūst kaut vai par WWIN, bet nevis tam tiek piešūts ''zvaniņš'' un suns vēl tiek pārots ''pa labi, pa kreisi''.
Asspalvaino takšu audzētava ''Creme de la Creme'' cremedelacremeteckel@inbox.lv
http://cremedelacremeteckel.jimdo.com/
http://cremedelacremehandmade.jimdo.com/
Ogres kinoloģiskais klubs, takšu sekcija
User avatar
Creme de la Creme
Veteran
Veteran
 
Posts: 3440
Joined: 13 Jan 2010, 15:49
Location: Sējas novads

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby NARDICUM » 09 Dec 2011, 16:13

Korland Rein
Nu vot šoreiz es Tev nepiekrītu... visu mūžu esmu piekritusi un sapratusi Tavas domas, bet šajā jautājumā viennozīmīgi mūsu viedokļi atšķiras.
Kas attiecas uz rotiem, tad biežak trūkstošie ir M3 un P1, nu pamēginiet tos zobus nolauzt, izsist vai ka citādi....Būs pagrūti! Tie vai nu ir vai nu nav!

Man ir kuce, kura divos dažādos kautiņos ir izsitusi 2 P1, vienu augšā, otru apakšā. Vēl vienai P1 ir norīvēts līdz ar smaganu graužot, redzams jau vēl ir, bet zīmi katram gadījumam paņēmu. :tikainesaki:
Man kuce 3 gados nolauza zobu, uztaisīju Rtg, kamēr zoba daļa bija mutē + ārsta izziņa. Izstāde samazināja atzīmi un uz salīdzināšanu netika, jo bija citi labi suņi un ar veseliem zobiem. Kā eksperts spriedīs, tā būs!

Nu ar to, ka experts ir Dievs tas kungs debesīs (ringā), strīdēties ir bezjēdzīgi... bet expertu, kas DARBA šķirnes sunim samazina atzīmi par nolauztu/izsistu zobu es noteikti neuzskatītu par kompetentu... ņet zaščiti ot duraka...
Bet lielgalvīgam rotam pat ar pilnu zobu komplektu zobi vnm būs ar atstarpēm.

Vai tad rotam zobu izmērs nav aprakstīts standartā? :jaut: Mums šķirbas starp zobiem- v.g. bez komentāriem, ja ne vispār g., bet dažam labam aziātam galva tomēr būs maķenīt lielāka , kā rotam. Tomēr, darba suns, kā nekā...
Dānijā BOB ieguva standarta taksis ar ''reti skaistu'' sakodienu (trūka 3 zobi). Suns startēja darba klasē, bija izziņa par medībās gūtu traumu. Eksperts dikti uzlielīja suni par drosmi! Viens mans ''bērns'' arī izsita zobu medībās.

Te nu man Creme de la Creme jāpiekrīt... nu jā, ne jau visiem ir strādājoši suņi... arī šķirnēs, kam darba klase vēl nav atcelta.
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby Korland Rein » 09 Dec 2011, 16:26

NARDICUM,viss dzīvē ir iespējams, bet jau rakstīju, ka būs pagrūti tieši šos zobus no mutes izdabūt kā pirmos un visbiežākajos gadijumos! Tu domā arī ka ar M3 tā var notikt? :viltigs: Tad jau žoklis jāizgriež uz otru pusi vai jāsalauž, lai to M3 izdabūtu izsist..tik mazu un tik tālu! :stiligs2:
Savā sķirnē savā audzetāju paziņu lokā nezinu nevienu P1 un M3 traumatisku trūkumu, bet g;enētisku probleu zinu daudziem! :(

Rotam nav aprakstīts zobu lielums standartā un vēl jo mazāk sķirbas starp tiem. Un tas nav vērtējumu samazinošs faktors. Tiem ir vnk jabūt 42, spēcīgiem un veselīgiem. Var būt lieki zobi, kas bieži arī ir, par tiem pat atzīmi nesamazina, bet trūkt gan nedrīkst!
Image
Inspired by Rottweiler
"Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.", Satversmes 100.p.
User avatar
Korland Rein
Veteran
Veteran
 
Posts: 3327
Joined: 13 Jan 2010, 13:58
Location: Alžīrija

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby NARDICUM » 10 Dec 2011, 00:15

Saproti, es biju ŠOKĀ, kad paskatījos mutē vienai VAs kucītei, es teicu: nu ko tur brīnīties, ka specenē dabo horiku ar šitādiem zobiem... Izrādās, ka zobiem nav ne vainas, atzīme tāda par hendligu!!!! Man trūkst vārdu- SPECENĒ!!!! Un smailiņu arī trūkst!!!
User avatar
NARDICUM
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1130
Joined: 15 Jan 2010, 00:36
Location: Aizpute

Re: sterilizēti un kastrēti suņi izstādēs

Postby undd » 10 Dec 2011, 01:03

Es te tagad tā, vienkārši garām ejot, man pat nav sava viedokļa par to visu, tā kā izstāžu jautājumos esmu totāla 0, ņemšu un iebradāšu. Var jau būt, ka ir tāda tendence, ka visi kastrāti tā vien tik gaida, ka pēkšņi šādas normas tiktu pieņemtas, lai visus izcilos čempionus - nekastrātus no strīpas izsistu, bet visa šī šūme ap to visu man kā neko nesaprotošai izstāžu jautājumos liek aizdomāties par ko citu - kāpēc ir tāds satraukums no to personu puses, kuru suņi itkā ir tik superpuper?
Manam sunim tīri teorētiski ir pat c/r, un pat ja viņi man būtu uz rokas, es ar suni kā dalībnieku 100 punkti izstādē nepiedalītos, pat ja viņa būtu pat ne izcils, bet tikai labs savas šķirnes pārstāvis, tad kāpēc kāds iedomājas, ka nu tik visi kastrāti strīpām dosies uz izstādi un vēl atļausies konkurēt ar nekastrētiem superniekiem?
Tā kā esmu tālu no tā visa, tomēr ir radies iespaids, ka visa tā ekspertu vērtēšana pa lielam tomēr ir subjektīvs pasākums, tad kāda gan starpība, kam zaudēt - kastrātam, kurš varbūt vizuāli un pēc standarta ir labāks vai olainam mūjābelim ekspertam vien zināmu iemeslu dēļ. Vienkārši esmu redzējusi, ka laurus plūc tiktiešām acīm nebaudāms eksemplārs, konkrēti bulterjers, kurš pat manai nespečuka un tikai subjektīvai acij likās neglīts (un man principā visi bulterjeri patīk), tad šajā gadījumā vai tiešām labāk nav, ka titulu saņem suns, no kura vismaz pēcnācēju būšana nav atkarīga, nevis tāds, no kura vels viņu zina kas var sanākt tikai tāpēc, ka ir savācis kaut kādus nepieciešamos ķeksīšus? Tāpat, šķiet tai pašā izstādē, varbūt citā, ringā izgāja suns, kurš pirms ringa garām ejot pakaļā iemetās vienam dogam, kuru saimnieks pēcāk kājām atspārdīja, līdz ar ko stipri šaubos, ka suns ir adekvāts un ir laižams vaislā, bet ringā izgāja, viss bija čiki, par viņa panākumiem gan nezinu, bet neviens suni nediskvalificēja par to, ka bez provocējoša iemesla uzlikās virsū sunim, kurš viņu pat neredzēja.
Image
User avatar
undd
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1288
Joined: 13 Jan 2010, 12:54
Location: Āgenskalna priedes

PreviousNext

Return to Viss par suņiem

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests