Suns sācis postīt māju

Dogs Teaching

Suns sācis postīt māju

Postby ash » 21 Nov 2011, 17:47

Mūsu terjeram ir 8.5 mēneši. Līdz šim nebija nekādu problēmu ar palikšanu mājās. Suns pacietīga mūs sagaidīja, neko nepostīja, vien spēlējās ar sev atstātajām mantām. (katru rītu sagatavoju viņam kasti, kur iekšā rotaļlietas, smirdulis kāds, kāds kauls vai cits jauks pārsteigums. ir arī manta, kur saliek iekšā mazgabarīta kārumus un tad suns var stundām kratīt tos ārā)
un tad pagājušonedēļ - pārsteigums. nograuzts stūris sienai netālu no durvīm. rājiens, kaunināšana. nākamā dienā (brīvdiena) bija atstāts uz nedaudz ilgāk kā stundu - norauta sagrauzta grīdlīste. kaunināšana, rājiens.
šodien - vēlviens stūris sagrauzts+grīdlīste norauta un sagrauzta. sabāru un nokaunināju.

ko darīt? šķiet, ka mana bāršanās viņu absolūti neietekmē. pirk būri? cerēt, ka labosies? sākt krāt naudu remontam??

ir kādas idejas, kāpēc suns tā rīkojas?
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Suns sācis postīt māju

Postby emy » 21 Nov 2011, 17:55

viens no maniem skoču puikām arī ap šo vecumu vai pat pāris mēnešus vēlāk arī pagrauza stūrus , izgrauza stenderē caurumu un nopostīja trepju segumu. Mēģinājām apkarot to lietu apkaisot ar pipariem un norobežojot no iespējas piekļūt trepēm.
Kāds mums teica, ka trūkstot kaļķis - padevām to, bet tas nebija īstais iemesls. Laikam zobi vienkārši niezēja, jo sajā vecumā vienkārši guļot mašīnā arī grauza to, kas pa zobam. Par laimi mēbelēm klāt neķērās.

Tagad piefiksējām, ka visvairāk nepatīk un mūk prom no glāzītes ar konjaku. Runājām, ka būtu to zinājuši ātrāk pie katras stenderes pieliktu pa konjaka glāzītei :jautri:
Esmu dzirdējusi, ka citi ar sinepēm nosmērē.

Manējam šīs izpausmes izbeidzās pašas no sevis. Pieauga.
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Suns sācis postīt māju

Postby ruu » 21 Nov 2011, 18:14

mans basets arī ir brīnišķīgajā 8,5 mēnešu vecumā :ninja: un kad vienreiz atnākot mājās konstatēju, ka grīdā ir izgrauzsts caurums :soks: sunim teicu "Paldies! Kad izaugsi, mammai būs lielisks iemesls prasīt tētim jaunu grīdu" :jautri: Nu, un tā es gaidu, kad suns izaugs un pieņemsies prātā... taisnību sakot, pēc dažām dienām viņš zaudēja interesi gan par grīdu, gan izgrauzto caurumu tajā ;)
Handle every stressful situation like a dog. If you can't eat it or play with it, just pee on it and walk away.
User avatar
ruu
Puppy
Puppy
 
Posts: 355
Images: 0
Joined: 24 Aug 2011, 15:17

Re: Suns sācis postīt māju

Postby OrlandoSeaHorse » 21 Nov 2011, 18:40

Paskat, jau 8,5 mēneši, jā, sveši bērni ātri aug! :rej:

Varbūt mantas tā īsti bērnam negaumē? Manējiem ap to vecumu topā bija izvilkt vates pildījumu no milzu spilvena: 110cm diametrā (2 tādas pankūkas) un 30 cm augstumā. Spilvenu viņi vazāja pa visu māju, purināja, plēsa caurumus un tad ar baudu bāza degunu iekšā, sakēra vati, vilka ārā, spļāva zemē, un atkal vilka nākošo kumosu. Tā kamēr visa istaba kā piesnigusi. Reizēm cieta arī plīša mantiņas. Interesanti, ka nekad - mani dekoratīvie spilveni. Izņemot 1x, kad mazliet nojuka klasifikācija - es biju domājusi, ka tas ir mazs spilventiņš, bet šie nosprieda, ka tā ir ar īpašu mīlestību suņiem gādāta mantiņa. Katru vakaru, mājās atnākusi, savācu vati, sabāzu spilvenā atpakaļ, aizšuvu caurumus. Līdz nākošam vakaram. Tagad arī milzu plīša mantas ir cieņā - plucina tīģeri.
Tad otrs izklaides objekts bija milzīgas kartona kastes, apmēram kā TV kastes, tādas, ka suns mierīgi var ielīst iekšā un plēst ar zobiem un rakt to kasti no iekšpuses, it kā izlauzties brīvībā (bet pats, nevis noķerts kastē). RIMI kastes vēl tagad ir cieņā, tikai te reti dabūjamas, ja nu kādreiz no Latvijas atvedas. Viņi pat ļoti labi atrod un izrauj to stiprinājumu. Kastes izmantojām iekuriem. Mēs jau apslinkām, tīšām prasījām sunīšiem, lai sagatavo iekurus. Profesionāli. Turklāt zvēri jūtas noderīgi.
Un vēl bija cieņā pašu atrasti un uz māju atvilkti milzu zari, tādi pa visu istabu. Pēc vētras mežā nolūzušas priedes stiepām mājās un sadalījām sastāvdaļās. Kā galdnieka darbnīcā.
Kolas pudeles - labi graužas un labi grab. Nav manīts, ka plīstu. Tieši kolas pudeles, nevis plastmasenes vispār, dažas tomēr neiztur un saplīst, tad ir traki.
Nu, jā, kad tā iedomājas - vate, kartona gabali, mizas, skujas un skaidas - skaisti man bija istabā. Bet to visu varēja izvākt un remontu nevajadzēja.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Suns sācis postīt māju

Postby Suņamamma » 22 Nov 2011, 11:24

Ja ir zināma vieta kuru mazais ir izdomājis grauzt, tad labi noder vetaptiekās nopērkamais aerosols ar pipariem sastāvā. Vismaz manai kucei derēja, kad viņa bija ieplānojusi sagrauzt žurnālgaldiņu.

Bet par to kāpēc suņuks šādā vecumā izdomājis demolēt māju - manas versijas ir vai nu uzmanības trūkums vai nodarbinātības trūkums (ticamāk).
Ar to rāšanu gan uzmanīgāk vajadzētu, jo ja sīkais mēģina sev tādā veidā pievērst uzmanību, tad savu viņš ir panācis. Mana metode šādos gadījumos - ienāku, ieraugu, iebakstu ar pirkstu postījumā un zemā draudīgā balsī vairākas reizes pasaku fū, pretīgi, slikti (kādus nu vārdus jūsējais pazīst no šīs sērijas) un tālāk vācu postažu pilnīgi ignorējot suni, pat nepaskatoties uz viņa pusi un tāpat pilnīgs ignors visu vakaru. Lai zin, ka ar postījumiem uzmanību viņš nepanāks, bet būs izstumtais, kas ir vislielākais sods.

Par nodarbināšanu jau OrlandoSeaHorse uzrakstīja.
Image
User avatar
Suņamamma
Baby
Baby
 
Posts: 78
Joined: 26 Sep 2011, 17:04
Location: Rīga

Re: Suns sācis postīt māju

Postby murkata » 22 Nov 2011, 11:58

ignorēšana darbojas ideāli, bet ne tik ilgā laikā. jo tomēr viņš vēl ir sīkais un pārāk ilga ignorēšana no bara vadoņa puses var radīt lielu stresu. ar stundu pietiktu, manu prāt.
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: Suns sācis postīt māju

Postby emy » 22 Nov 2011, 12:44

nja... palielījos un ... vakar konstatēju, ka pirms nepilna mēneša aizšpahtelētos un aizkrāsotos stūrus atkal "kāds" ir apgrauzis... Domāju, ka kāds, kam šobrīd ir gads un pieci mēneši. Tas ir melnais puika Hugo. Ja diskutējam par to, cik daudz laika vajag aktivitātēm, tad melnajai enerģijas bumbai vajag nodarbošanos nepārtraukti. Nāk virsū, kā tanks. met savas mantas uz kājām, baksta brāli, izdomā visādus pigorus. Pat pēc tam, kad bijis riktīgi garā pastaigā gar jūru vai laukos. Nenormāls aktīvists. UN izrādās arī graušana nav pavisam beigusies...
Divi skoči - Hugo Boss (Bostons (Boss) (dzimšandiena - 08.03.2010.) un Hugo (dzimšandiena - 29.05.2010.))
emy
Puppy
Puppy
 
Posts: 393
Images: 0
Joined: 13 Jan 2010, 14:37

Re: Suns sācis postīt māju

Postby ash » 28 Nov 2011, 13:25

shodien jau juutos pilniigi nelaimiiga. suns laikam noleemis paarbaudiit manu pacietiibu.

esmu apslimusi, dzivoju pa maju kopa ar bernu, kursh ari ir slims. uzmnibas sunim netrukst, daudz speleejamies, metajam bumbinju, raujam virvi, lecam par shkjershliem. pievershos ari komandu atkartoshanai. sestdien preteji veselajam sapratam aizvedu suni uz sunju skolu. pec tam nolikos ar pamatigu temperaturu.
pastaigas diemzhel atkriit - nevaru iet aaraa pati, nevaru njemt lidzi bernu, kursh ari slimo. un vinjsh ir parak mazs, lai paliktu viens.
piemajas teritorija ir plasha, ir kur izskrieties.
bet ko mans miljais suns? pa taisno pie zhoga, izplesh caurumu apaksha un prom. (es zinu, ka zhogs ir kartigi janostiprina, tas tiks izdarits pie pirmas iespejas, diemzhel ta pirma iespeja varetu but tikai nakama nedeljas nogale, jo kad virs parbrauc no darba, ara ir melna nakts, zhogs atrodas krietnu gabalu no majas un tur nav nekada apgaismojuma).
aizvedu pie zhoga paradiju caurumu, nokauninaju, ievedu ieksha un aizsutiju vieta kam sekoja paris stundu ilga ignoreshana. pec tam greki tika piedoti. pec laika prasas araa - izlaizu un pati pie loga skatos - jaa, taisnaa celjaa pie zhoga.
lidz nedeljas beigam laidisim suni ara tikai uzraudziba. ja jau vinjsh tads spiitnieks.
bet lielaakaa beeda shodien man shaada. tos apgrauztos sturus nupat aizshpaktelejam un savedam kartiba. tagad liku mazo gulet pusdienlaiku. sabijam guljamistabaa 10-15 minuutes apmeeram. Akimu atstaju spelejamies - biju uzpildiijusi vinjam to uzpildamo mantu ar svaigiem siera gabalinjiem. kadu laiku paspeeleejaas, tad dzirdu diivainu skrapstonju - iznaku, skatos - sienu grauzh. nu labi zin, tachu, ka nedriikst. un nebija jau ari ilgstoshi viens atstaats. visu rita pusi speeleejaas, smirduli pagrauzt ari bija dabujis.
kapec vinjsh taa riikojas? lai iespiiteetu man? negribas ticet ka ir pilnigi dumjsh un nesaprot.
negribetu piekrist, ka trukst uzmanibas. jaa, fiziskaas aktivitates varetu but vairak, bet nu veselibas stavoklja delj neko shobrid nespeju dariit.
tada sajuta, ka vinjsh tisham censhas man ieriebt.

ko dariit?

un vel tads jautajums - vai sunja psihei butu traumejoshi, ja es vinju ara laizhot sietu vinju tajaa strikji, ko izmantoju komandas "shurp" macishanai? vai tomer ta nav parak laba doma?

nu gan savu sapi izkratiju. :)
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Suns sācis postīt māju

Postby just ERGO » 28 Nov 2011, 13:45

Mana pieredze bijā tāda, ka tad, kad sāka grauzt šo to mājās, tad "sarunājām", ka prom ejot atstāju viņam kasti (jebkādu papīra, kartona), kurā saliku kārumus (terjeram varbūt arī kādu mantu, drēbes gabalu, kas viņam asociētos ar medījumu, ko var dīrāt) un no tā brīža faktiski postīšana beidzās. Šad tad ap pilnmēnes laiku vēl gadās, ka kaut ko nosper no manām mantām un aiznes uz vietu, bet vairs to nesagraužot.
Gudrie prāti saka arī, ka suņa graušana esot saistīta ar kaut kādu stresu, tipa nevajagot pat sodīt, jo varbūt viņam bijis kāds negatīvs kairinājums un šādi viņš to stresu izreaģējis, kas pēc būtības nav nekas slikts!
User avatar
just ERGO
Junior
Junior
 
Posts: 547
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 12:32
Location: Mežciems

Re: Suns sācis postīt māju

Postby ash » 28 Nov 2011, 13:55

just ERGO wrote:Mana pieredze bijā tāda, ka tad, kad sāka grauzt šo to mājās, tad "sarunājām", ka prom ejot atstāju viņam kasti (jebkādu papīra, kartona), kurā saliku kārumus (terjeram varbūt arī kādu mantu, drēbes gabalu, kas viņam asociētos ar medījumu, ko var dīrāt) un no tā brīža faktiski postīšana beidzās. Šad tad ap pilnmēnes laiku vēl gadās, ka kaut ko nosper no manām mantām un aiznes uz vietu, bet vairs to nesagraužot.
Gudrie prāti saka arī, ka suņa graušana esot saistīta ar kaut kādu stresu, tipa nevajagot pat sodīt, jo varbūt viņam bijis kāds negatīvs kairinājums un šādi viņš to stresu izreaģējis, kas pēc būtības nav nekas slikts!



kad atstajam majas vienu, vienmer tiek sagatavota kaste ar parsteigumiem - ieksha bumba, kauls vai smirdulis viltigi iesiets un ievistits lupata, ko plucinat, ta manta kur saliek ieksha garduminjus, ko kratit un purinat ara. ari pashu kasti var grauzt.
bet nu pat jau grauzt saka kamer es otra istaba bernu midzinaju. un nebija viens un nogarlaikojies.
sods musmajas ir nokauninashana, sabarshana u aizsutishana vieta, un neviens ar suni neruna un nespelejas, kamer sods nav beidzies. suns netiek sists, purinats, raustits.
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Suns sācis postīt māju

Postby just ERGO » 28 Nov 2011, 14:11

ash wrote:ta manta kur saliek ieksha garduminjus, ko kratit un purinat ara. ari pashu kasti var grauzt.


mans suns tikai divu gadu vecumā šito mantu novērtēja, riktīgi priecājos skatoties, kā var ņemties un ņemties ar to mantu :eglite:

ash wrote:sods musmajas ir nokauninashana, sabarshana u aizsutishana vieta, un neviens ar suni neruna un nespelejas, kamer sods nav beidzies. suns netiek sists, purinats, raustits.


Es jau tikai stāstu par to ko semināros esmu saklausījusies! :pukudupsis:
User avatar
just ERGO
Junior
Junior
 
Posts: 547
Images: 5
Joined: 14 Jan 2010, 12:32
Location: Mežciems

Re: Suns sācis postīt māju

Postby ash » 28 Nov 2011, 14:41

vispār jau viņš mums ir jūtīgs, kā jau īrs. varbūt tā sabāršana tiešām viņam rada stresu un tā dēļ viņš grauž sienas?
nu tad laikam mums abiem ar suni jādzer baldariāņi. :D :D :D

manam tā manta ar gardumiņiem varen iet pie sirds. ir jau atklājis īstos paņēmienus, kā visātrāk izkratīt ārā - paņem zobos paceļas pakaļkājās un tā ieslīpi met to mantu pret zemi - tā uzreiz siera gabaliņš ir ārā. ;)
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Suns sācis postīt māju

Postby OrlandoSeaHorse » 28 Nov 2011, 14:46

ash wrote:shodien jau juutos pilniigi nelaimiiga. suns laikam noleemis paarbaudiit manu pacietiibu.

Nē, tā ir pilnīgi normāla īru terjera uzvedība, neviens neko nepārbauda, tavs uzdevums to ievirzīt tev pieņemamā virzienā, apturēt to nav iespējams, tikai vadīt. :estevisamilosu: Būs, būs tev arī jauks un patīkams džentlemnis, kuru var ņemt visur līdzi un var droši atstāt mājās!

pa taisno pie zhoga, izplesh caurumu apaksha un prom. (es zinu, ka zhogs ir kartigi janostiprina, tas tiks izdarits pie pirmas iespejas, diemzhel ta pirma iespeja varetu but tikai nakama nedeljas nogale, jo kad virs parbrauc no darba, ara ir melna nakts, zhogs atrodas krietnu gabalu no majas un tur nav nekada apgaismojuma).
Varbūt mājās ir ķieģeļi, ko var sakrāmēt caurumā?
dzirdu diivainu skrapstonju - iznaku, skatos - sienu grauzh. nu labi zin, tachu, ka nedriikst. un nebija jau ari ilgstoshi viens atstaats. visu rita pusi speeleejaas, smirduli pagrauzt ari bija dabujis.
kapec vinjsh taa riikojas? lai iespiiteetu man? negribas ticet ka ir pilnigi dumjsh un nesaprot.
Varbūt kaļķis trūkst. Sienu graušana tādos gadījumos ir diezgan tipiska. Starp citu, grauž pat cilvēki, rij apmetumu, ka skan. Mēs kādreiz suņiem likām šķidro kaļķi pie ūdens - viņš garšo diezgan riebīgi, ja organismam nav vajadzības, tad tādu nedzers, skatīsies uz tevi lielām acīm, bet ja vajag, tad dzer it kā būtu garšīgs. Ja ne - apstrādā graužamās vietas ar maltiem melnajiem pipariem vai speciālu pretgraušanas šķidrumu no vetaptiekas.
sajuta, ka vinjsh tisham censhas man ieriebt.
Pilnīgi noteikti tā nav!
un vel tads jautajums - vai sunja psihei butu traumejoshi, ja es vinju ara laizhot sietu vinju tajaa strikji, ko izmantoju komandas "shurp" macishanai? vai tomer ta nav parak laba doma?
Kāpēc gan ne? Daudzi suņi iet ārā tikai pie pavadas. Kas pie īsās, kas ar fleksi. Neviens no tā nav dumjš palicis. Tikai rēķinies, ka pie pavadas suns nogurst citādi: ja tu viņu palaid brīvi, viņš skrien, ampelējas un piekūst, mēle pār plecu. Elementāri. Ja viņš ir pie pavadas, tad viņš tik ātri neizpumpēsies fiziski, bet tā kā viņam jāseko līdzi, kur tu esi, kas notiek ar pavadu (piņķejas pa kājām, tinas ap stabiem, utt), tad viņš vairāk nogurst emocionāli. Jo īpaši, ja tā ir pastaiga pa pilsētu, kur daudz kairinājumu. Tikai neatstāj viņu vienu pašu pie tā striķa, kā pie ķēdes, pieskati, kas notiek. Jo faktiski vēl bez tā, ka ķēde bojā raksturu, dzīvniekam arī jāiemācās būt piesietam, iesācējs sapīsies, īpaši jau tik ņiprs, kā tavējais.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Suns sācis postīt māju

Postby OrlandoSeaHorse » 28 Nov 2011, 14:49

ash wrote:vispār jau viņš mums ir jūtīgs, kā jau īrs. varbūt tā sabāršana tiešām viņam rada stresu un tā dēļ viņš grauž sienas?
Es drīzāk ticētu, ka tajā brīdī, kad tu baries, viņš nožēlo un ir zemāks par zemi, vairāk nekā visi citi suņi kopā spētu, bet tiklīdz tu beidz, tā viņš jau ir aizmirsis - kas, ko, par ko. Vai pareizāk, nevis aizmirsis, bet atmetis kā dzīvei nevajadzīgu informāciju. Pamēģini kaļķi un piparus.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Suns sācis postīt māju

Postby ash » 28 Nov 2011, 15:21

paldies par padomiem un atbalstu!
es šodien sajutos kā absolūti sliktākā, stulbākā un nejēdzīgākā suņa saimniece for ever.

žēl, ka šis pusaudža vecums mums iekrīt tieši tagad, kad pa āru nav iespējams tik daudz dzīvoties. kaut kā suni ņemot nebiju iedomājusies, ka bērns visu rudeni slimos vienā laidā un es būšu tik ļoti piesieta pie mājas.

ķieģeļi neglābs situāciju, žoga apakšmala jau tika nostiprināta ar lieliem akmeņiem un citiem šobrīd dārzā nevajadzīgiem krāmiem. bet viņš tik un tā izkārpās ārā. tas žogs ir dārza galā un tālāk ir tāda grāvmale un grāvis - zeme aiz žoga ir ļoti nelīdzena, līdz ar to viegli atrast spraugu. pavasarī, vasarā tur no otras puses saaug tik bieza zāle, ka cauri netikt, bet tagad - viltniekam visi ceļi brīvi.
Image
Image
User avatar
ash
Junior
Junior
 
Posts: 950
Images: 3
Joined: 06 Apr 2011, 13:07

Re: Suns sācis postīt māju

Postby murkata » 29 Nov 2011, 09:29

var būt var uztaisīt lamatas pie žoga? tā ,lai tikko sāk rakties, viņam visū uzkrīt kaut kas ļoti grabošs un dārdošs (protams, lai bez traumām). šāda pieredze varētu atmācīt... manam iedarbojās, bet nez, kā tas ir terjeriem?... :D
Dzīve ir jādzīvo, citādi tā ne ar ko neatšķiras no nāves!
http://www.weimargas.jimdo.com
http://www.varaviksnesfazans.com/
User avatar
murkata
Veteran
Veteran
 
Posts: 3087
Images: 24
Joined: 13 Jan 2010, 12:40
Location: Liepāja, DR

Re: Suns sācis postīt māju

Postby vipdu » 29 Nov 2011, 11:43

Mums ir pītais metāla žogs. Mēs tam gar apakšu salikām to zaļo pīto žogu. Nogriežam kādas trīs rindas, vienu galu iespraudām zemē, otru piepinām sētas apakšai. Protams izrakties pa apakšu var, bet mūsu gadījumā suns apjūk, ka sēta ierakusies zemē un tur vairs nelien. Bet no šādas pīšanas var bez pirkstiem palikt, tāpēc mums vēl visa teritorija nav nopīta un viņa meklē jaunas vietas pa kurām mukt. Kad beidzot izdosies noklāt visas iespējams arī ka sāks rakties (būtu naivi cerēt, ka man izdosies to suni iežogot tā lai pat nemēģina mukt :jautri: ) Pagaidām ja nu dikti vajag atstāt vienu pašu uz kādu laiciņu ārā (ieskriet kaut kam pakaļ mājā, vai samainīt bērniem pamperus) tad piekabinām pie ķēdes.
User avatar
vipdu
Junior
Junior
 
Posts: 760
Joined: 11 May 2011, 08:45
Location: Ogre, Latvia

Re: Suns sācis postīt māju

Postby OrlandoSeaHorse » 29 Nov 2011, 16:16

murkata wrote:var būt var uztaisīt lamatas pie žoga? tā ,lai tikko sāk rakties, viņam visū uzkrīt kaut kas ļoti grabošs un dārdošs (protams, lai bez traumām). šāda pieredze varētu atmācīt... manam iedarbojās, bet nez, kā tas ir terjeriem?... :D
Man senāk kaķim šitāds iedarbojās, lai nelec uz TV. Terjeriem varētu teikt, ka arī iedarbojas, tikai ar nelielu atrunu - uz to brīdi, kamēr tieši krīt. Tad pieies apčurāt un turpinās rakt. Nu, varbūt, ja var noorganizēt, ka krīt ļoti interesanta mantiņa, ar kuru var turpināt spēlēties, tad jā.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Suns sācis postīt māju

Postby zanndaT » 30 Nov 2011, 12:28

ash wrote:vispār jau viņš mums ir jūtīgs, kā jau īrs. varbūt tā sabāršana tiešām viņam rada stresu un tā dēļ viņš grauž sienas?
nu tad laikam mums abiem ar suni jādzer baldariāņi. :D :D :D


manam bīglam pirmā bij siena ko grauzt, sāku dot kaļķi un nekad vairs nav skāries pie sienas. Tad viņš sāka man grauzt mēbelēm stūrus - sabēru piparus, savu muti tur vairs nelika klāt. Uz mīkstajām mēbelēm pūtu spreju, kurš ir domāts, lai dzīvnkieki nečurātu mājās. Dikti riebīgs suņa degunam. Tad arī vairs nekur nelīda. Bet kopš mēs dzīvojam mājā un viņam ir ļoti daudz laika skriet pa āru utt. nav vispār iedomājies, ka varētu kaut ko sagrauzt. Tapēc domāju, ka vajag vairāk viņu nodarbināt. :) tagad mierīgi viņu varu atstāt mājās ar brīvu piekļūšanu pie kurpēm un zābakiem! :)

Protams tagad neizpaliek bedru rakšana un tādas ārpus mājas problēmas.
pagājušo nedēļu viņš mēģināja izrakt nelaiķi bordo dogu. Bet nu tas ir novērsts un suns arī tam netiek klāt! :)
Dogs dont lie
about love!

Jo vairāk es dzīvoju starp cilvēkiem, jo vairāk es iemīlu suņus!

Image
User avatar
zanndaT
Puppy
Puppy
 
Posts: 316
Images: 60
Joined: 29 Sep 2010, 08:20

Re: Suns sācis postīt māju

Postby Suņamamma » 30 Nov 2011, 20:57

ash, mieriniet sevi ar domu, ka neeesat viena ar tādām problēmām :estevisamilosu:
Manējai sunei sestdien vai nu ciemiņi kaut ko neatļautu iedevuši vai pati kaut ko mežā skraidot mutē paķērusi, bet sākot ar svētdienu 3 dienas nāca pa abiem galiem, gan sune nomocījusies, gan es ar to visu vācot. Bet stāsts par to, ka sakarā ar vēdera problēmām sune pa šīm dienām noteikti zaudēja kaut kādas minerālvielas utt, un šovakar pārnākot no darba mani sagaidīja šāds "burvīgs" skats
Image
Rīt iešu pie veta, lai iesaka kaut kādu minerālvielu piedevu pēc slimošanas, jo saistība ir acīmredzama.
ash, tiešām varbūt aprunājieties ar Jūsu vetu par to, ka sunim kaut kas trūkst.
Image
User avatar
Suņamamma
Baby
Baby
 
Posts: 78
Joined: 26 Sep 2011, 17:04
Location: Rīga

Next

Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests