Leonbergers / Leonberger

Dog Breeds

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Ane » 08 Sep 2011, 10:27

Cik zinu, tad lieliem suņiem kucēnu un junioru vecumā vispār nedrīkst skriet līdzi velosipēdam vai citādi piespiedu kārtā noslogot kājas. :) Varbūt ir šķirnes, kuru suņi to drīkst darīt, bet nu leonbergeri pie šīm šķirnēm noteikti nepieder, jo cietīs priekšķepu locītavas.
Peldēšana brīvā dabā ir ieteicama, attīsta locītavas, Shaulai, piemēram, noteikti vajadzētu peldēt, bet tikai tik, cik pati grib. :jaa:
Es arī nesaprotu šī šova jēgu. Ja jau iet runa par naudu - par izmēģināšanu nauda netiekot ņemta - tad teikšu, ka šis nav tas labākais bizness. Tagad varat man :tomati:
Ane
Puppy
Puppy
 
Posts: 305
Images: 5
Joined: 22 Mar 2010, 11:00

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Rotija » 08 Sep 2011, 10:36

Maija wrote:ROTIJA! Tu neticēsi - bet JĀ! Ir atšķirība.


Ja godīgi,man tas liekas absurdi. :neparliecinats:
Iemācīt sunim ringā skriet pareizā un vēlamā solī (un droši vien,ka to ar attiecīgajiem līdzekļiem var izdarīt), bet ārpus ringa un mājās suns iet/skrien tā kā viņa eksterjers to atļauj. Kāda tam jēga? ok,protams,tituli un uzvaras,jo ringā jau suns sevi parāda uz uhh. Bet,ja tā padomā...suņa anatomija jau no tā nemainās,lai vai kāds solis sunim būtu iemācīts.
Rotija
Champion
Champion
 
Posts: 2611
Images: 17
Joined: 13 Jan 2010, 14:15
Location: Rīga, Ķīšezera mala

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby ingaanna » 08 Sep 2011, 11:34

ROTIJA wrote:..suņa anatomija jau no tā nemainās,lai vai kāds solis sunim būtu iemācīts.

:par:
http://www.meafiton.com ~ FCI kennel Meafiton ~ Grosser Schweizer Sennenhund & Bouledogue Francais
User avatar
ingaanna
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1970
Joined: 13 Jan 2010, 17:06
Location: Latvia, Ogre

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Ija » 08 Sep 2011, 12:40

Ane wrote:Cik zinu, tad lieliem suņiem kucēnu un junioru vecumā vispār nedrīkst skriet līdzi velosipēdam vai citādi piespiedu kārtā noslogot kājas. :) Varbūt ir šķirnes, kuru suņi to drīkst darīt, bet nu leonbergeri pie šīm šķirnēm noteikti nepieder, jo cietīs priekšķepu locītavas.



PILNīGI PIEKRīTU!!!

Un vēl - šī apmātība ar hendlingošanu, " pareizu ringa soli" - tas ir kam domāts - sunim vai saimniekam?! Paskatoties nelaimīgā Caruso sejā ir redzamas tikai šausmas! Kam ir prieks no šādas nodarbošanās?
Ir skaidrs, ja kāds jau gadiem hobiju ar suņiem mēģina pārvērst biznesā, tad ar mīlestību pret savu četrkājaino draugu tam maz sakara, tomēr mēģināt spīdēt forumos ar šādām darbībām , manuprāt, ir gaužām briesmīgi. Tad jau varbūt drīz pielietosim elektrošoku treniņos? , tad visi klibie, saoperētie arī iemācīsies skaisti skriet un pat noslēgs kādu CH. :lamajas:

Leonbergeri ir šķirne, kuriem standarā ir ierakstīta dabiska elegance, un, jāsaka, lielākajam vairumam suņu tā arī piemīt. Ja nu kādi šķirnes pārstāvji ir ar neveiklām vai nepareizām kustībām, tad saimnieks vien varētu nomierināties un vienkārši mīlēt savu suni kā mājas miluli, nevis ar jebkādām metodēm mēģināt no viņa iztaisīt , piemēram, dobermani. :soks:
Ija
Baby
Baby
 
Posts: 67
Joined: 08 Mar 2010, 17:47
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Ija » 08 Sep 2011, 12:48

Maija wrote:Trenniņi...

Image


Vai man vienai rādās, vai vēl kāds saredz, ka šeit nabaga Caruso cīnās par savu dzīvību - nenoslīkt! Viņš, nabadziņš, taču nesaprot, ka veste viņu pietur, bet spēka vairs nav...
Pilnīgs sadisms! :lamajas:
Paši saimnieki var peldēt 1,5 vai 4 vai 8 un 12 km, bet kāpēc suņi ir šādi jāspidzina? Kas tāds ir jāuztrennē, ko suns normāli attīstoties navarētu sasniegt? Pilnīgs absurds!
Ija
Baby
Baby
 
Posts: 67
Joined: 08 Mar 2010, 17:47
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Saja » 08 Sep 2011, 21:08

Man briesmīgāka šķiet fotogrāfija ar uz trenažiera uzkarināto Caruso. Arī pārējie suņi, šķiet, nesaprot, ka šobrīd tiek veidots nepieciešamais ringa solis.
KLEIBOL fitnesa kluba cienītāji, protams, sarunā neiesaistās, uz to arī necerēju, jo nevēlamas tēmas mēs parasti neapspriežam. Atļāvos izteikties par šo absurdo šovu tikai tāpēc, lai tie, kas ieskatās šajā sadaļā, nedomātu, ka leonbergers ir tik tizls suns, ka viņa normālai attīstībai nepieciešams trenažieris, dīvaina peldēšana uz izturību. Šausminoši šķiet, ka arī suņa saimniekam ir pareizi jāattīstās, ringa solī skrienot pa trenažieri.

Patiesībā leonbergers ir veselīga un piemērota šķirne cilvēkiem, kas pārlieku neaizraujas ar aktīvo sportu. Vesels suns bez jebkādiem speciāliem treniņiem var kļūt par izstāžu uzvarētāju un interčempionu. :esmilu:
Saja
Baby
Baby
 
Posts: 47
Joined: 13 Feb 2010, 16:29
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Saja » 08 Sep 2011, 21:22

Šādi kustas leonbergers labprātīgi un ar prieku! :sirsninas2:

Image


Image


Image
Saja
Baby
Baby
 
Posts: 47
Joined: 13 Feb 2010, 16:29
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Maija » 09 Sep 2011, 07:40

UHHHHH!!!!! Kāda vārdu plūsma no to cilvēku puses, kuri ne reizi neizmēgināja nedz peldēšanas trenniņus, nedz suņu fitnesu, un hendlinga nodarbības parasti mēdz apmeklēt pirms izstādes. Toties VIEDOKLIS ir ABSOLŪTI par visu.:) Un tāds KONKRĒTS viedoklis Yepp! Līdzīgi, kā bieži novēro klīnikās un slimnīcās - konkrēto diagnozi nešaubīgi zin sanitāri. :)))))
Mans viedoklis ir tāds, kā dzīve vispār nav nekāda viegla lieta un, protams,.visvieglāk ir neko nedarīt un kritizēt citus ( pat savu sūņu bildes likt vienas un tas pašas, jo slinkums izstasīt jaunas, bet, varbūt nemaz nav intereses ;)) .
Starp citu, pareizās dietas uzturēšana, kura tik bieži ir nepieciešama mūsu suņiem , arī, tik pat labi, var uzskatīt pa suņa mocīšanu, bet kartīgs saimnieks, saprot par to nepiecišamību un iet uz to.
Kas attiecās uz fiziskām nodarbībam. Protams tās nespēj kardināli mainīt anatomiju, kaut arī tas nav absolūti, jo pieaugot muskuļu masai un parallēli izsīkstot tauku slānim mainās ķermeņa proporcijas. Mainās arī pašas kustības, jo uzlabojās to koordinācija. Trenetā cilvēka kustības krasi atsķirās no fiziski ne sagatavotā .Pilnīgi tā pat ir ar suņiem.
Konkrēti par leonbergeru šķirni. Leonbergers ir pēc būtības smags suns, bet tas nenozīmē, kā tādēl viņam nav vajadzīga fiziska slodze. Vāja vieta šiem suņiem ir priekškāju pēdu locītavas, jo smagais svars bez attiecīgu muskuļu atbalsta liek kauliem izliekties uz āru ( krieviski - "rzamjot"). Peldēšana ne tikai
.liek stradāt intensīvi konkrēti šīm locītavam, bet arī aktīvi samazin zemādas tauku slāni, jo ūdens temperatūra ir stipri zemāka par ķermeņa temperatūru un ķermenis aktīvi sāk tērēt kalorijas, vienkarši uzturot konstnatu ķermeņa temperatūru, vel vairak šīs process pieaug pie kustībam ūdenī. Peldēšanu ir ļoti svarīgi uzsākt pēc iespējas jaunākiem leonbergeriem ( protams, kad visas vakcinācijas ir korekti veiktas, un tas nozīmē , kā ātrākais iespejamais laiks ir 4 mēneši).
Par trenažieriem. Trenniņi ar trenaziera palīdzību ļauj ne tikai uzlabot suņa ķermeņa proporcijas, bet arī ieverojami uzlabot kustību koordināciju. Bez tam. Biezi vien otrā vāja vieta leonbergeru šķirnes suņiem ir pakaļ kāju ne paralēlā kustība skrējiena laikā, bieži dēļ smaga svara un nepietiekāmās muskuļu attīstības dēļ, pakalkājas ir satruvinātas in dažreiz izvēršās uz āru. Tas notiek, kā kompensācija tam, kā tikai uz kaulu un saistaudu rēķinā, taisni liekot kājās, svaru nenoturēt. Tādēļ ir jatrenē attecīgās muskuļu grupas, kuras veidotu vēl vienu atbalsta skeletu. Nākāmā vāja vieta Leonbergeriem - mugura. Smagam suņim, bez muskuļu atbalsta gar mugurkaula - mugura ieliecās.
Vienkārši pastaigājoties pa mežu vai jūras krastu, šīs visās muskuļu grupas attīstīt ir reāli pagrūti. Kur nu vel ziemā, kad visapkārt dziļš sniegs, bet fiziskas formas uzturešana prasa sistematiskās nodarbības. Tadēļ mēs iegadājamies trenažieri. Un, protams, var to saukt par apmātību. Un...- lai arī tā būtu! - tas ir mans kvalitātes ( quality time) laiks, laiks ko es pavadu ar saviem suņiem - vairākas stundas dienā veltot laiku tikai šīm unikalām kontaktam - es un mans suns. ( Uzreiz atgadinu , kā mani suņi un manu draugu suņi dzīvo mājās un nakti pavada guļot blakus manai gultiņai).
P.S.Bet Caruso uz trenažiera ne trenējās.:))))) Viņš ar to aprod - adaptējās un gaida 10 mēnešu vecuma sasniegšanu lai uzsāktu trenniņu. :)
Maija
Puppy
Puppy
 
Posts: 260
Joined: 14 Jan 2010, 09:02

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Ija » 09 Sep 2011, 08:20

Maija wrote: Līdzīgi, kā bieži novēro klīnikās un slimnīcās - konkrēto diagnozi nešaubīgi zin sanitāri. :)))))


Jā, nu ko teikt, ja slimnīcas ir tā apnikušas un nākas profesionāli pievērsties suņu fitnesam...

Un šis viedoklis nav izteikts no kaut kādiem - mistiskiem cilvēkiem, bet tas ir arī mans viedoklis. Un tā kā es esmu izaudzinājusi izcilu leonbergeru metienu un ar ļoti lielu rūpību izvēlētos no Vācijas ievestos kucēnus, tad visiem nezinātājiem vēlreiz varu teikt : no labām audzētavām nākušie leonbergeri ir veselīgi, to attīstība ir normāla lielo šķirņu kucēnu attīstība. Ne par kādām vājajām vietām (mugura? - kādā sakarā?) man nav bijis jāuztraucas, jo suņi ir ēduši labu, sabalansētu barību un pirmajos 6 mēnešos ir ierobežota fiziskā slodze. Tas arī viss.

Kilometru peldēšanas, trenažieris - tas ir vien saimnieku īpatnības - normālam leonbergeram tas nav vajadzīgs. Ja nu pēkšņi kāds ir nenormāli aktīvs vai uzaudzējis par daudz lieko tauku slāni, var jau dažādi to risināt, bet manā sešu gadu pieredzē ar leonbergeriem šādu gadījumu nav bijis. :esmilu:
Ija
Baby
Baby
 
Posts: 67
Joined: 08 Mar 2010, 17:47
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby ingaanna » 09 Sep 2011, 12:14

Man arī ir lielas šķirnes suns, esmu izaudzējusi divus metienus. Nesaprotu, ja ir vairākas stundas dienā, kādas problēmas sunim izveidot muskuļu grupas un skaistu gaitu pastaigas laikā? Piedodiet, bet tie suņi jūsu bildēs trenažieros neizskatās skrienam skaistā riksī. Galīgi mani nepārliecinājāt. Arī par peldēšanu ne.
Tikko ieliku lielo šveiciešu tēmā mūsu kluba izstādes BIS uzvarētāju. Domāju, ka šis suns pat ir lielāks par jūsējiem, bet, kā redzat ar muskuļiem tur viss ir kārtībā. Un ar muguru un kājām arī. Bet trenažieri gan šis suns nav redzējis. Dzīvo laimīgu suņa dzīvi un izbauda pastaigas kopā ar saviem saimniekiem. Un tur ir redzama mūsu junioru kucīte, kurai ir paralēlas kāju kustības, taisna mugura, un muskuļu viņas vecumam ir vairāk nekā pietiekami!
Diemžēl neviens jums nevar aizliegt šādi izklaidēties, tikai nevajag stāstīt, ka citi ir galīgi nejēgas!
http://www.meafiton.com ~ FCI kennel Meafiton ~ Grosser Schweizer Sennenhund & Bouledogue Francais
User avatar
ingaanna
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1970
Joined: 13 Jan 2010, 17:06
Location: Latvia, Ogre

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Saja » 09 Sep 2011, 19:08

Maija laikam nav pieradusi, ka vēl kādam var būt viedoklis. :)

Es neesmu izmēģinājusi nedz t.s. Maijas peldēšanas treniņus, negrasos savus suņus radināt pie trenažiera un hendlinga nodarbības apmeklēju tad, kad uzskatu par vajadzīgu (pat ne pirms izstādēm). Maniem suņiem ar anatomiju un kustībām viss ir kārtībā, tāpēc neuzskatu to par vajadzīgu. Ja manas suņu meitenes ir veselas un augumā lielākas un spēcīgākas par lielāko daļu Kleistu suņu, nedomāju, ka kāds varētu man pārmest neko nedarīšanu un lieku kritizēšanu.

Iepriekš ieliktās suņu bildes, starp citu, šajā forumā nebiju likusi. Gribēju vienkārši parādīt atšķirību starp manu suņu ikdienu un suņiem, kas izmisīgi cīnās ar distancēm ūdenstilpnēs un karājas trenažieros. Starp citu, vai Caruso un Shaula arī cīnās ar kādu dīvainu tauku kārtu?

Un visbeidzot, neesmu saņēmusi atbildi uz jautājumu, kāpēc šeit forumā tiek plaši reklamēts trenažieris ?
- pie mums ir savesti anatomiski neattīstīti suņi ar visām Maijas uzskaitītajām kaitēm?
- suņi klibo ringā, lec kā zaķi un saimniekam kopā ar suni jāmeklē kopīgs solis lai noturētos ringā?
- tā kā slimnīcās ir atlaisti daudzi sanitāri, steidzami jāsedz trenažiera izmaksas?
Ļoti gaidīšu īsu un konkrētu atbildi. :nadzinji:
Saja
Baby
Baby
 
Posts: 47
Joined: 13 Feb 2010, 16:29
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby White » 26 Sep 2011, 00:47

Сегодня на специализированной выставке в Германии ,Леонберг ! Наша замечательная команда из Латвии в колличестви 9 собак показала отличные результаты! Мы очень довольные можем теперь держать петь домой! Все наши собаки в !тяжелой! борьбе получили отлично и не только! Теперь могу огласить результаты!!!!!

25.09.2011!!!
Specialized dog show in Germany, Leonberg
Female
Chempion class ANGELICALLY GISSY-GLERA - excelent
pappy class Shaula Alfa Leonis -(Liongate's Agasi dother) very promising!

Male
Pappy class CARUZO Z KAZIMIERSKIEJ KRAINY,(Liongate's Asterix son) -very promising!
Junior class Liongate's Ferreo - Excelent
chempion class Liongate's ASTERIX- esxelent!
chempion class Lejonklippans Xlnt Xenix "ARON" - excelent
intermidia class LEO AUREUS ASTRUM SIRIUS- excelent
intermidia class Rekileijonan Hunaja-Karhu "KARHU", (our Earl Dario Jr. son) -excelent-3!!! From 23 dogs!

open class Liongate's Agasi - excelent-1!!! BEST MALE!!! CHAMPION CLAB WINNER!!! BEST OF OPPOZIT(BOO)
Image
Image
Leonberger Kennel
"Baltic Leon's"
http://www.balticleons.com/
User avatar
White
Puppy
Puppy
 
Posts: 340
Joined: 28 Feb 2010, 18:33
Location: http://www.balticleons.com/

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Ija » 27 Sep 2011, 21:52

Milzīgi sveicieni Agasi un Karhu ar pelnīto uzvaru!!! Malači!!! :latvija:


White wrote:Сегодня на специализированной выставке в Германии ,Леонберг ! Наша замечательная команда из Латвии в колличестви 9 собак показала отличные результаты! Мы очень довольные можем теперь держать петь домой! Все наши собаки в !тяжелой! борьбе получили отлично и не только! Теперь могу огласить результаты!!!!!



White,

ir publicēti oficiālie izstādes rezultāti, un, tā kā Vācijā nav tāda vērtējuma In der Jüngstenklasse - very promising, tad katrs var apskatīties, ka labākajiem suņiem augstākais iespējamais novērtējums - ir "SG" - sehr gut ,
bet zemāks novērtējums ir "vielversprechend (vv)", kas arī ir piešķirts Shaula Alfa Leonis
PKR.TT 107180 un Caruso z Kazimierskiej Krainy PKR.II 106643.
Bet, protams, apsveikumi par centību arī mazajiem! :labipadarits:
Ija
Baby
Baby
 
Posts: 67
Joined: 08 Mar 2010, 17:47
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Ija » 27 Sep 2011, 22:27

Visiem leonbergeru mīļiem vēlos atgādināt, ka septembra "Amber Dog" šķirne ir leonbergers!!!

Pozē Dzintra:

Image
Ija
Baby
Baby
 
Posts: 67
Joined: 08 Mar 2010, 17:47
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Maija » 28 Sep 2011, 00:42

Ija wrote:
ir publicēti oficiālie izstādes rezultāti, un, tā kā Vācijā nav tāda vērtējuma In der Jüngstenklasse - very promising, tad katrs var apskatīties, ka labākajiem suņiem augstākais iespējamais novērtējums - ir "SG" - sehr gut ,
bet zemāks novērtējums ir "vielversprechend (vv)", kas arī ir piešķirts Shaula Alfa Leonis
PKR.TT 107180 un Caruso z Kazimierskiej Krainy PKR.II 106643.


Starp citu, tiešais tulkojums vārda "vielversprechend (vv)"- ir "daudzsološs".....

Bet nevēlos ielaisties diskusijā par terminoloģīju. Šoreiz par galvēnu Leonbergeru izstādi Leonbergā, kura notika 25.09.11. Un šoreiz izstāde pulcināja 307 Leonbergeru!!!! Laiks bija SUPER! - saulains un temperatūra - +25 C. Dažreiz pat likās, kā drusku par karstu. Atšķirībā no iepriekšējā gada, ringos pārsvarā sunus tiesāja vācu tiesneši. Tiesāja ļoti stingri. Manā ringā ( pie intermediate klases suņiem) pat pārbaudīja vai gadījumā nav kādi groominga produkti izmantoti spalvai. Ringā vajadzēja gan skriet, gan soļot - sākumā ātrā un tad vēl lēnā tempā.
Sīva konkurencē Latvijas komanda parādīja ļoti labus rezultatus. Un , protams, galvēnais
- Latvijas ( Norvēģijas izcelsmes)leonbergers- Liongate's AGASI iegūva Labākā Suņa titulu, BOO titulu un kļuva par Vācijas Chempionu!!!!!

Agasi sākumā uzvarējā atklātā klasē -33 Leonbergeru konkurencē, kas jau bija milzīga uzvara. Vēlāk viņam vajadzēja salīdzinaties ar labākiem suniem citu klasu uzvaretājiem. Un te jau sākās super izrāde. Tiesnesu brigade - 6 eksperti- diezgan ātri atsijāja visus atstajot divus - mūsu Liongate's Agasi un Pasaules Chempionu - Amicus Optimus Antonius "NORRIS" no Krievijas. Talāk sākās nevu kutinošais moments - abus lieliskus suņus taustīja, mērijā... lika skriet un soļot... bet galvenās atbildes kā nebija tā nebija... visbeidzot suņus nostādīja "stoikā" vienu otram pretī un apkārt iestājās klusums... pagāja 4 minūtes.... 7 minūtes.... 10 minūtes - eksperti nevarēja izšķirties.... Laiks gāja, suņi stavēja .... visi gaidīja aizturot elpu...... 15 minūtes..... Un beidzot virs izstādes laukuma noskanēja uzvarētāja vards - LIONGATE"S AGASI!!!!!!!!!!
Apsveikumi un aplausi Ilzei ( Agasi saimniecei) un Rudītei ( Agasi hendlerei) nerimas ilgu laiku! :aptracis: Tas bija VARENI!!!!!!! Visa Latvijas komanda jutās, kā uzvarētāja!!!! :latvija:
Uz šīs milzīgas uzvaras fona, protams, drusku nobal mūsu pārējo Latvijas komandas Leonbergeru sasniegumi, bet tie nebūt nebija zemi. Latvijas Leonbergera Earl DARIO Jr. vom Dreiburgenland dēls - Rekileijonan Hunaja-Karhu - 23 suņu konkurencē izcīnīja 3 vietu starpklasē!!!!! :aptracis: :aptracis: :aptracis:

Vispār, neskatoties uz milzīgu sākotnējo uztraukumu , jo no Latvijas, lai piedalītos izstādē, atbrauca 9 Leonbergeri bet ringi šajā izstādē norisinās praktiski vienlaicīgi ,visi ļoti izjūta hendleru trūkumu - mes bijam gatavi izvest ringā jebkuru mūsu komandas Leonu(ta arī sanāca, kā sākumā suns izgaja ringā ar vienu hendleru, bet salīdzināšanā jau gadījās, kā gāja ar citu) - rezultāti beigās izrādījās lieliski!!!!!! :latvija:
Es domāju, ka ceļojums izdevās! :aptracis:

Dažas bildes:

Image

Image

Agasi ar Karhu un laimīgajiem saimniekiem:

Image

Liongate's Ferreo , junior class:

Image

Image

Leo Aureus Astrum Sirius, intermedia class:

Image

Image

Mazā Shaula Alfa Leonis, 6 mēneši:

Image

Image

Mazais Caruso z Kazimierskiej Krainy, 6 mēneši

Image
Maija
Puppy
Puppy
 
Posts: 260
Joined: 14 Jan 2010, 09:02

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby ingaanna » 29 Sep 2011, 17:17

Ija apskatīju jauno Amberdog ar taviem suņiem! Jauks, informatīvs raksts! Un lieliskas fotogrāfijas! :samilejies: Tu jau zini, ka man līdztekus citām kalnu suņu šķirnēm ir simpātija arī pret leonbergeriem! :sirsninas2:

Apsveicu Liongate's Agasi saimniekus ar lieliskajiem panākumiem! :roze:
http://www.meafiton.com ~ FCI kennel Meafiton ~ Grosser Schweizer Sennenhund & Bouledogue Francais
User avatar
ingaanna
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1970
Joined: 13 Jan 2010, 17:06
Location: Latvia, Ogre

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Maija » 30 Sep 2011, 16:18

Maija
Puppy
Puppy
 
Posts: 260
Joined: 14 Jan 2010, 09:02

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Rudiite » 03 Oct 2011, 15:49

Kur lai nopērk AMBERDOG žurnālu? Pie mums nekur nevar atrast.
[url]Kokeri & Kokeri & Leonberger[/url]http://teikashouse.edicypages.com/lv
Rudiite
Puppy
Puppy
 
Posts: 118
Images: 0
Joined: 15 Mar 2011, 11:28

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Saja » 04 Oct 2011, 14:51

AMBER DOG nopirku Dino Zoo, redzēju arī Narvesen.
Saja
Baby
Baby
 
Posts: 47
Joined: 13 Feb 2010, 16:29
Location: Rīga

Re: Leonbergers / Leonberger

Postby Maija » 07 Oct 2011, 10:57

Maija
Puppy
Puppy
 
Posts: 260
Joined: 14 Jan 2010, 09:02

PreviousNext

Return to Suņu šķirnes

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests