Kā saradināt suni ar kucēnu?

Dogs Teaching

Kā saradināt suni ar kucēnu?

Postby Nickey » 11 Sep 2011, 15:17

Kā saradināt suni ar kucēnu kas tikko ienācis mūsu ģimenē? Tagad mums ir kuce un kucēns ir suns.
Nickey
Baby
Baby
 
Posts: 22
Joined: 07 Jul 2010, 16:06

Share On

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Kā saradināt suni ar kucēnu?

Postby vipdu » 12 Sep 2011, 10:13

Kāpēc tāds jautājums? Vai ir jau radušās problēmas vai bailes no varbūtējām problēmām? Mums nekad nav bijusi problēma ar suņu saprašanos, ja ienācējs vēl ir kucēns (kaķēns, mazulis vai kāds cits kas saucams par bērnu). Pat ar kuci, kura principā nevar ciest nevienu, kas viņai nenes tiešu labumu (jo sevišķi bērnus). Ja mēs pret šo ienācēju izturamies tā, ka sunim uzreiz skaidrs, ka tas ir ģimenes loceklis nevis ciemiņš, tad suns to pieņem bez problēmām (pat ar kaķi nebija problēmu, tikai ar bērnu gan, jo tas vairāk sunim uzmācās, tāpēc viņa mēģināja tam atriebties, taču tāpat nedarīja neko dzīvībai bīstamu) Dzīvnieki šādās situācijās parasti ir gudrāki kā cilvēki un zina ka mazuļiem pāri darīt nedrīkst. Vienīgi, es uzskatu, ka nevar ļaut (vismaz sākumā) tam jauniņajam pārāk abižot pieaugušo suni, lai tas nesajūtas aizskarts (kā ir manā gadījumā ar bērnu).
User avatar
vipdu
Junior
Junior
 
Posts: 760
Joined: 11 May 2011, 08:45
Location: Ogre, Latvia

Re: Kā saradināt suni ar kucēnu?

Postby ingo » 12 Sep 2011, 10:53

Mums, izņemot to, ka punduršpiciņš uz mums apvainojās un vairākas nedēļas ar mums "nerunāja", īpašu problēmu nebija. Apmēram mēneša laikā Teo pieņēma, ka to sīko briesmoni (kas jau pārvedot bija mazliet lielāka par Teo :hih: ) neviens prom nevedīs un tagad draudzigi sadzīvo. Greisai stāstījām, ka lielo brāli apbižot nedrīkst, bet Teo arī pats to mācēja parādīt :)
User avatar
ingo
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1147
Images: 1
Joined: 13 Jan 2010, 13:56
Location: Medze, Liepāja

Re: Kā saradināt suni ar kucēnu?

Postby Sanio » 12 Sep 2011, 12:57

Uzskatu svarīgākais pašā sākumā ir izveidot labu kontaktu suņiem savā starpā. Kā to panākt - mans piedāvājums:
Sākumā kucēnam vienam pašam ļaut izošņāt teritoriju, tālāk kucēnam atrodoties būrī pieaicināt pieaugušo suni, ja viņi mierīgi un adekvāti(kucēns nesmilkst, nelēkā) uzvedas - vienu otru atalgot ar kārumu, tālāk, ja viss ir ok, kucēnu un pieagušo suni iepazīstināt jau tuvāk.
User avatar
Sanio
Junior
Junior
 
Posts: 526
Joined: 02 Aug 2010, 16:27
Location: Rīga

Re: Kā saradināt suni ar kucēnu?

Postby OrlandoSeaHorse » 12 Sep 2011, 13:56

Un vēl laba doma: izturēties pret kucēnu tāpat kā pret pieaugušo suni, t.i., mīļi, bet neucināties (lai nav greizsirdība vecajam), neļaut darīt blēņas, bet nerāties tik ļoti, ka vecajam var rasties iespaids, ka kucēns ir tik slikts, ka jāmāca visam baram visiem iespējamiem līdzekļiem.

Mēs pagājušrudeni 2 puišiem cienījamos gados piepulcējām mazu jorka meitiņu. Lielo reakcija bija nepārprotama - beidzot pasaules kārtība ir atgriezusies, vislaik taču trūka bara jaunās paaudzes! Aidans uzņēmās mammas rūpes, Rado tad bija slims, ne visai gribēja spēlēties ar bēbi, bet bez kādiem liekiem paskaidrojumiem arī bēbis saprata, ka ar to sfinksu spēlēties tikpat nav interesanti, jo īpaši, ja blakus ir tik ērts, pūkains, bārdains (kur ieķerties) un visu atļaujošs audžutētis. Tagad sīkajai ir gads, ar viņu ucinās visi, gan cilvēki, gan suņi.
Image Image
OrlandoSeaHorse
Intermediate
Intermediate
 
Posts: 1624
Joined: 13 Jan 2010, 15:56
Location: Luxembourg

Re: Kā saradināt suni ar kucēnu?

Postby Nickey » 12 Sep 2011, 15:23

Skaidrs, mani vienkārši māca šaubas jo vienreiz mazais bija parak uzmacigs lielajam un lielais attiecigi tā kartigi uzruca.
Nickey
Baby
Baby
 
Posts: 22
Joined: 07 Jul 2010, 16:06


Return to Suņu audzināšana/apmācība/dresūra

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests