šajā sportā galvenajam tiesnesim mēdz būt arī veto tiesības. Pie starta var tikt pielaists suns, kurš ir arī jaunāks par nolikumā minēto, ja secināms, ka sunim šī distance nebūs par grūtu
Atvainojos, ka iestrēgu, bet....
Man gan liekas, ka jebkurā sportā nolikumi tiek rakstīti ne no tukšas vietas un visi vecuma ierobežojumi šā vai tā ir pamatojami (pārsvarā ar fizioloģijas un veselības faktoriem).
Tāpat arī šeit tie 10 mēneši ir parādījušies
ne prosto tak.
Un attiecībā uz tiesneša veto tiesībām - es domāju, ka arī tām jābūt vesela saprāta ietvaros - ne jau pielaižot suni, kas gandrīz divreiz jaunāks par nolikumā noteikto....
Runājot par iejūgšanu kamanās - es arī savu kucēnu (jebkuras šķirnes, jo te runa ne par šķirni, bet par anatomiju/fizioloģiju) neiejūgtu. Manuprāt, ir pilnīgi OK, ka kucēnu var pierādīnāt tam, kam šī šķirne ir domāta/selekcionēta un negaidīt mēnešiem un gadiem, BET tikai, kā saka, "iepazīšanas nolūkos"... Bet nu es noteikti neesmu kamanu suņu speciāliste un, varbūt, tā ir normālā prakse
Piekritu
Stella teiktajam - kucēns 6 mēnešu vecumā ir un paliek kucēns ar visu izrietošo (kauli, locītavas).
Nerunājot jau par to, ka kurči kā jau vairākas citas šķirnes ir pakļautas gūžu displāzijas pārbaudei - un kā šādas slodzes nākotnē ietekmēs šī kucēna veselību - pašlaik nevienam nav ne jausmas. Ir zināmi vairāki gadījumi, kad pat nejaušas traumas bērnībā vēlāk, pieaugušajam sunim, "maksāja" veselas locītavas.
Par kurchāru izmantošanu kamanu sportā - hmm, nu haskijus arī cilvēki ņem dzīvot dzīvokļos, staigā tikai uz pavadas un viņi ir kļuvuši viņu popularitātes dēļ par "divāna sunīšiem", bet vai tas ir pareizi no šķirnes viedokļa un vai haskiju audzētāji tā iztēlojas sev ideālo viņu kucēna īpašnieku?
Es pilnīgi un 100% atbalstu Džīno saimniekus viņu aktīvajā dzīvesveidā un domāju, ka šim sunim noteikti ir paveicies, jo viņam būs interesanta dzīve, pilna ar pastaigām un kopā būšanu ar savu ģimeni (ko tad vēl suns var gribēt?

), bet tādā vecumā noteikti jāuzmanās no pārākās slodzes, kur pašam kucēnam nav īsti brīvības apstāties, vairs neskriet utt. - spēle, kad kucēns pats lemj par savu "noguruma līmeni" atšķiras no terniņa, kad saimnieks skrien un sunim jāskrien līdzi...
Varat arī manī mest tomātus

P.S. Raksturīgi, ka Eiropas Kanikrosa Federācijas noteikumos ir noteikts ierobežojums 12/18 mēneši...
"The vet will verify the age of the dog, wich has to be at least 12 months for canicross and at least 18 monts for bikejörng. No derogation will be allowed."
http://www.cani-cross.eu/