lauva wrote:Sinty wrote:A es gribu tos pildītos marinētos gurķīšus...
es esmu
gurinētu marķīšu fane un ja viņus vēl var pildīt,tad vispār ir
idjeaļņiks
Man prieks, ka Jums patīk!
Lūk, solītie pildītie marinētie gurķīši...."TITĀNIKS"
VAJADZĪGS: Smuki, vienādi marinēti gurķīsi, apmēram puskilo žāvētas reņģes, sinepes, nedaudz etiķis, mārrutki, krejums, majonēze, pāris cieti novārītas olas.
1. solis. Aizteci uz pagrabu un noskati burciņu, kurā esi salikusi vismukākos gurķīšus, ņem burku ciet un stiep augšā uz dzīvokli. Kad esi nomazgājusi rokas, tad velc gurķīšus pa vienam ārā un pārgriez šamējos uz pusēm (kā laiviņas), tad ņem tejkaroti un sāc nodarboties ar grebšanas darbiem( izgreb mīkstumu, mīkstumu neizmet, bet sīki sagriez). Visas laiviņas saliec uz šķīvja un papriecājies.
2. solis. No žāvētajām reņģēm dabon ārā gaļiņu, tad smuki to sagriez( sīkos gabaliņos), pie viena sagriez arī tos izgrebtos gurķīša mīkstumiņus un olas baltumus.
3. Paņem novārītās olas dzeltenumu un ar koka karoti saberz, pievieno majonēzi, tuč, tuč krejumu, sinepes,mārrutkus, ja vajag sāli, tuč, tuč etiķi-to visu kārtīgi izmaisi un pie viena pasmeķē....rezultāts atkarīgs no tavām garšas kārpiņām...ja vēlies pieliec stiprumam vairāk sinepes, etiķi vai mārrutkus. Masu var arī sablenderēt būs smukāka, pievieno tai žāvētās reņģes gabaliņus,n sagrieztos gurķīša mikstumiņus, olu baltumus. Izmaisi vai sablenderē( es parasti izmaisu) Masu vari ielikt ledusskapī uz kādu laiciņu, lai garšas sabučojās, tad pildi laiviņās. Dekorēšana pēc ieskatiem...Gurķīšus ieteicams pildīt īsi pirms pasniegšanas, jo savādāk atsulojās.
Garšo feinšmekeriem.....